Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Συμψηφίζουν την επιστροφή φόρου με ληξιπρόθεσμες οφειλές

SHARE
Τη μία ημέρα σου λένε θα πληρώνεις με δόσεις, την άλλη μέρα στο ακυρώνουν, τη μια μέρα σου μιλούν για φορολογικά συστήματα αμερικανικού τύπου και το άλλο πρωί κάνουν λόγο για ευρωπαϊκά πρότυπα! Σε όλα αυτά προσθέστε και τις συνεχείς αλλαγές σε....χαράτσια, φόρους, κώδικες, γραφειοκρατία, καθυστερήσεις κτλ!! Προετοιμαστείτε λοιπόν για μια νέα ακόμη έκπληξη της εφορίας! Αν περιμένατε επιστροφή φόρου μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεως, αφού τα «τσακάλια» της εφορίας και του υπουργείου οικονομικών βρήκαν μια νέα μέθοδο για να επιστρέψουν όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα και ταυτόχρονα να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων!!
Με απλά λόγια, η εφορία θα προχωρά σε συμψηφισμό της επιστροφής φόρους που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, με τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προς το δημόσιο.
Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής φόρου προς τους φορολογούμενους από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.
Σύμφωνα με την απόφαση, στους φορολογούμενους που δικαιούνται επιστροφή φόρου μεγαλύτερη των 1.500 ευρώ, το εκκαθαριστικό σημείωμα δεν θα περιλαμβάνει ειδοποίηση για την είσπραξη του ποσού, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος από την αρμόδια εφορία.
Ειδικά για τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλει τη δήλωση φόρου εισοδήματος ηλεκτρονικά, θα αποτυπώνεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα σχετική σημείωση για την υποχρέωση προσκόμισης της δήλωσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ, για τον έλεγχο των επιστρεφόμενων ποσών.
Για τους φορολογούμενους χωρίς ληξιπρόθεσμα χρέη και με επιστροφή φόρου μικρότερη των 1.500 ευρώ, στο εκκαθαριστικό σημείωμα που θα παραλάβουν θα υπάρχει ενσωματωμένη ειδοποίηση για την είσπραξη του φόρου εισοδήματος.
Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ… το μεγάλο γέλιο θα πέσει, αν τελικά περάσει το μέτρο για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του αφορολόγητου!!! Χαμογελάστε λοιπόν, γιατί υπάρχουν και χειρότερ
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: