Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Στο στόχαστρο Αλβανού «ψευτοαρχιεπισκόπου» ο Αναστάσιος

SHARE
Έπειτα από πρόσφατη ανακοίνωση μέσω της οποίας κατηγορούσε τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο για εθνικισμό και ελληνικό σοβινισμό, ο Αλβανός ψευτοπαπάς απ’ το Ελμπασάνι, Nikoll Marku, προκάλει και πάλι ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του ανθρώπου που....
αναστήλωσε εκ βάθρου την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Ο αυτοαποκαλούμενος επικεφαλής της Εθνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας με έδρα στο Ελμπασάν, δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο επειδή δεν είναι Αλβανός, γράφει δημοσίευμα του σκοπιανού πρακτορείου ειδήσεων ILIRIA NEWS AGENCY.
Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στα Σκόπια για να παραβρεθεί σε εκδήλωση αλβανοσκοπιανών για τα 100 χρόνια της δημιουργίας του Αλβανικού κράτους φέρεται να δήλωσε πως: «Ο Γιαννουλάτος δεν μπορεί να παραμείνει στην κορυφή της Αλβανικής Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, επειδή σύμφωνα με το Σύνταγμα της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας επικεφαλής πρέπει να είναι ομόαιμος των Αλβανών και ως εκ τούτου να είναι αλβανικής υπηκοότητας».
Το πρακτορείο επισημαίνει ότι, αφού ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας είναι Έλληνας, ο παπάς Marku και η εκκλησία του (!) έχουν δίκιο που δεν αναγνωρίζουν την δικαιοδοσία του επί της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.
Μάλιστα το ILIRIA NEWS AGENCY υπερασπίζεται τον Nikoll Marku υποστηρίζοντας πως ο αλβανός εθνικιστής ψευτοπαπάς έχει απόλυτο δίκιο μιας και η «εξέγερσή» του τάσσεται υπέρ της Αλβανικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας -όπως την αποκαλούν χαρακτηριστικά- αλλά και των Αλβανών γενικότερα.
Τελειώνοντας το δημοσίευμα αναφέρει πως «η προσωπικότητα του αντιμετωπίζεται με καχυποψία από πολλούς Ορθοδόξους Αλβανούς οι οποίοι αναγνωρίζουν τον παπά Nikoll Marku ως επικεφαλής της Εθνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, ως τον νόμιμο ηγέτη της αλβανικής ορθοδοξίας».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: