Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η 3η Σεπτέμβρη, οι κάπηλοι, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

SHARE
Ο Στέφανος Τζουμάκας καταθέτει τις απόψεις του με αφορμή τις «μαζώξεις» για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη . http://vathiprasino.blogspot.gr/2012/09/3.html
Ο Τζουμάκας βάλλει εναντίον της λογικής των ιδιόκτητων ιδεολογικών «οικοπέδων», υπενθυμίζει την αριστερά της περιόδου 1974-81 που μιλούσε για κλεπταποδοχή αριστερών ιδεών από το ΠΑΣΟΚ , ακόμη και την προσπάθεια του ΚΚΕ « να μικρύνει τον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης, ώστε να χωράει στα δικά του μεγέθη». Βάλλει ακόμη εναντίον των σημερινών εικονικών Πασόκων , που « βρήκαν έτοιμα γραφεία και ταμπέλες και αντιμετωπίζουν την 3η Σεπτέμβρη με οπαδική και ιδιοκτησιακή λογική», χωρίς να την κατανοούν ή να την εκφράζουν…
Όλα αυτά είναι ενδιαφέροντα και συζητήσιμα, όμως επιβεβαιώνουν τούτο : Ότι τα παλιότερα ή τα πιο πρόσφατα «ιδιοκτησιακά ατοπήματα» διαφόρων παρατάξεων , οι «ιδεολογικές Γιάλτες» και οι κομματικές ιδιοποιήσεις κάθε είδους, απλώς αίρονται και νομιμοποιούν πλέον την όποια παράταξη (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ) στο να συγκρίνει ελεύθερα τη πρακτική της με το πνεύμα ορισμένων ιδεολογικοπολιτικών «στιγμών της ιστορίας». Και επομένως να μπορεί να αποφαίνεται για το κατά πόσο είναι ή δεν είναι συνεχιστής και εγγυητής αυτού του πνεύματος…..
Το πολιτικό δρομολόγιο που χαράσσει ο Στέφανος Τζουμάκας είναι από πρώτη όψη διαφορετικό από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Όμως όταν λέει ότι «δεν προέχει σήμερα ο κομματικός ανταγωνισμός αλλά ένα νέο προοδευτικό σχέδιο ρήξης», τότε μάλλον παραβιάζει ανοιχτές πόρτες. Γιατί δεν καταλαβαίνει ότι η λογική της εκδήλωσης της 3ης Σεπτέμβρη 2012 στη Νίκαια δεν ήταν μια λογική προσεταιρισμού της 3ης Σεπτέμβρη 1974, αλλά μια λογική δήλωσης του μετωπικού χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.
Με τη λογική αυτή εκφράστηκε και ο Γιάννης Χατζηαντωνίου, συντονιστής της εκδήλωσης στη Νίκαια, σε μια αρκετά στοχαστική εισήγηση: ¨όχι σαν εκπρόσωπος του «Νέου Αγωνιστή» - που ούτως ή άλλως ήταν – αλλά ως εκφραστής ενός πνεύματος που πρέπει να «προβαρισθεί» και να διαποτίσει τη πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.
Σε αντίθεση με την άποψη του Τζουμάκα, η άποψη του Μιχάλη Χαραλαμπίδη περί των μαζώξεων με αφορμή την 3η Σεπτέμβρη ήταν αβαθής και υπεροπτική :
«…. Δεν νομίζω- αυτό λέει η σύγχρονη πολιτική ιστορία αλλά και η επιστήμη- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί, έχει τα μορφωτικά, αναλυτικά εφόδια να ανοίξει μια συζήτηση για την 3η του Σεπτέμβρη»
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: