Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Το 2014 θα επιστρέψει η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

SHARE

Σε αναθεώρηση των προβλέψεων της για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης, προχώρησε η Standard & Poor's, εκτιμώντας πλέον ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη θα γίνει το 2014, καθώς εφέτος η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 0,8%, ενώ....


το 2013 το ΑΕΠ θα παραμείνει στάσιμο (0%). Οι προηγούμενες προβλέψεις που είχαν δημοσιοποιηθεί τον Ιούλιο, έκαναν λόγο για συρρίνωση 0,7% εφέτος και ανάπτυξη 0,3% το 2013. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Ισπανία, βλέπει επιδείνωση της ύφεσης το 2013, καθώς προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,4% έναντι 0,6% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη. 
«Οι πρόσφατοι οικονομικοί δείκτες εξακολουθούν να δίνουν μία ζοφερή εικόνα για την Ευρώπη. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την άποψή μας ότι η Ευρωζώνη οδεύει σε μία νέο περίοδο ύφεσης μετά από τρία τρίμηνα αρνητικής ή μηδενικής ανάπτυξης από το τελευταίο τρίμηνο του 2010», δήλωσε ο επικεφαλής οκονομολόγος του οίκου για την Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και την αφρική, Ζαν-Μισέλ Σιξ. 
«Ειδικότερα προβλέπουμε έναν ακόμη χρόνο πολύ αδύναμης ανάπτυξης για το 2013 στη Γαλλία και τη Βρετανία και περαιτέρω μείωση της παραγωγής στην Ιταλία και την Ισπανία», προσέθεσε. 
«Εκτιμούμε ότι η δημοσιονομική συρρίκνωση έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στο ΑΕΠ από ότι στο παρελθόν κυρίως επειδή υπάρχει ταυτόχρονη διαδικασία απομόχλευσης στον ιδιωτικό τομέα που σχετίζεται με την αδύναμη ανάπτυξη της προσφοράς χρήματος», σημείωσε.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: