Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Πακτωλός δισεκατομμυρίων για τις τράπεζες, και ο λογαριασμός στον Ελληνα πολίτη!!

SHARE
Καυτά ερωτήματα προς τους εραστές του Μνημονίου και τους Κυβερνήτες της νεο-αποικίας!
Λάζαρος Ελευθεριάδης
Ξεπούλησαν οι τραπεζίτες προχτές στο ΧΑΑ της Αθήνας και έριξαν το Χρηματιστήριο αρχικά στις 536,49 μονάδες χάνοντας 3,41% και χτες το έριξαν κάτω από τις 500 μονάδες!!!
Επίπεδα τιμών που....μας πάνε πίσω στον Ιανουάριο του 1990.

Στην Ευρώπη, η πτώση επίσης ήταν σημαντική καθώς το επιτόκιο δανεισμού παραμένει σε υψηλά επίπεδα καθώς η Ισπανία δανείστηκε με 4% στα τριετή και 3,25% στα 4ετή, ενώ την ίδια ώρα η Moody’s προειδοποιεί με υποβάθμιση τις τράπεζες της χώρας. 
Η πτώση μέσα σε ένα μόνο απόγευμα ήταν στην Ισπανία 1,73%, στην Ιταλία 1,8%, στην Αγγλία 1,2% και σε Γαλλία – Γερμανία από 0,90%. 
Το δε ευρώ υποχώρησε στη διάρκεια μόνο της πρώτης ημέρας ακόμη και κάτω από τα 1,27 δολάρια
Πραγματικά ριζοσπαστικές προτάσεις, τις οποίες είχαν εισηγηθεί ΚΑΙ στον Κώστα Καραμανλή, κάποιοι συνεργάτες του, μετά τον ανασχηματισμό του 2008, αναφορικά με τον έλεγχο των τραπεζών και την στενή παρακολούθηση των χρημάτων που διατίθενται για την αύξηση της ρευστότητάς τους (δηλαδή αν διαθέτουν την ρευστότητα στην αγορά και όχι για να αυξάνουν τα αποθεματικά τους, τα οποία χρησιμοποιούν ανέλεγχτα) εξέφρασε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β` Αθηνών Δημήτρης Στρατούλης.
"Έχουμε δώσει ή θα δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δισ. στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε, τα οποία ανήκουν στο λαό. Επομένως με το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη.
"Οι τράπεζες έχουν, ήδη, 165 δισ. σε καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Αυτές είναι δικές μας, όχι των τραπεζών"…. "Και πού πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων τους, των τραπεζιτών. Δεν πρέπει να δίνουν ρευστότητα οι τράπεζες, να δώσουν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί;
Είναι θέμα πολιτικής βούλησης", είπε ο κ. Στρατούλης.
Το τραγικότερο όλων, είναι, ότι αντί να το πράξουν αυτό οι υποτιθέμενες “λαϊκές” κυβερνήσεις της ΝΔ ή το δήθεν "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ, το εισηγούνται οι ριζοσπάστες της Αριστεράς.
Δηλαδή οι Παπανδρέου-Σαμαράς-Παπαδήμος-Βενιζέλος, αρνούντο να πράξουν τα αυτονόητα. Γι`αυτό έπεσαν στο 33,5% και στις επόμενες εκλογές, ζήτημα είναι αν και οι δύο θα πιάσουν το 25%.
Εν τω μεταξύ, το οικονομικό επιτελείο του κ. Ε. Βενιζέλου, εξακολουθεί να επιμένει, ότι η επανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να γίνει με κοινές μετοχές και όχι με προνομιούχες, όπως προβλέπει και ο νόμος εξάλλου. Άλλωστε, όπως σημειώνει ο κ. Βενιζέλος, οι προνομιούχες τραπεζικές μετοχές που έχει στην κατοχή του το Δημόσιο από προηγούμενα πακέτα στήριξης, υπερβαίνουν τη συνολική χρηματιστηριακή αξία των ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων. Θεωρητικά, βέβαια, θα μπορούσε η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να μην επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο χρέος, εάν γινόταν από έναν χρηματοοικονομικό οργανισμό, όπως το EFSF, χωρίς να μεσολαβεί το Δημόσιο.
Όμως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αλλά ούτε και την προτίμηση του τέως υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου.
Την Δευτέρα ξεκινάει η διαδικασία για την διάθεση στις ελληνικές τράπεζες 18 δις ευρώ μέσω ομολόγων που θα έχουν την ανώτατη αξιολόγηση ΑΑΑ.
Τα ομόλογα ύψους 18 δις ευρώ οι ελληνικές τράπεζες θα τα δώσουν στην ΕΚΤ για να αντλήσουν την απαραίτητη ρευστότητα, και μετά θα περιμένουν άλλα 7 δις ευρώ, αφού συνολικά 25 δις ευρώ θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση τους.
Η δήλωση του κ. Βενιζέλου, «Η χώρα γίνεται ξανά αξιόπιστη, οι τράπεζες λειτουργούν» δεν επιδέχεται σχολιασμού, τα λέει όλα από μόνη της, για τον νέο πρόεδρο του νέου Γαλλικού κόμματος της Ελλάδος.
Ο σοσιαλισμός στα μεγαλεία του !!!
Δυστυχώς υπάρχει και ο ντόπιος “κατακτητής”, ο οποίος γνωρίζει να κρύβεται έντεχνα πίσω από “κάμερες”, πολιτικά συστήματα” και από “ιδιοκτήτες”.
"Σχεδόν όλοι είναι θυμωμένοι με την διάσωση των τραπεζών. Κανείς δεν παίρνει τα εύσημα για την αποτροπή ενός "υποθετικού" κινδύνου", αναλύουν σε άρθρο τους οι Financial Times.

Ζημίες που ξεπερνούν τα 20 δις ανακοίνωσαν οι 4 μεγάλες τράπεζες της χώρας, μια εικόνα όμως που δεν αντικατοπτρίζει "καθόλου" την πραγματικότητα, απλά γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού της προσοχής των Ελλήνων πολιτών.
Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ είναι ακόμα στον "αέρα", ο τρόπος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Ενώ όλα ήταν να έχουν τελειώσει, την προηγούμενη εβδομάδα, αυτό δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει, έως τις εκλογές της 17-06-2012, δημιουργώντας ένα ασταθές περιβάλλον για την οικονομία, ευσταθές όμως για τις Τράπεζες.
Η δυσμενής εικόνα λοιπόν την οποία γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί και αποτυπώνεται από τους ισολογισμούς των Τραπεζών, δεν είναι απολύτως ακριβής.
«Γνωρίζοντας ότι έχετε δρομολογήσει σημαντικές αποφάσεις για να στηρίξετε τους τραπεζίτες με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, λίγες μόνο ημέρες πριν εκφραστεί η βούληση του ελληνικού λαού στις κάλπες, σας ζητάμε, έστω και τώρα, να παγώσετε αυτές τις αποφάσεις», αναφέρει στην επιστολή του ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας.
«Θεωρούμε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις, υπό το μανδύα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, διασώζουν τους τραπεζίτες» λέει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει πως «τις αποφάσεις που θα λάβετε τώρα, θα τις αλλάξει ο λαός στις 17 Ιουνίου 2012».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: