Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Σόκ:Νέο χαράτσι της ΔΕΗ?

SHARE
Η ΔΕΗ φέρεται να πρότεινε την αύξηση της εγγύησης σύνδεσης για τους κακοπληρωτές που ισοδυναμεί με νέο χαράτσι και την είσπραξη της διαφοράς οποτεδήποτε.
Η ΔΕΗ ζητά να φτάσει η εγγύηση έως και το ύψος του ποσού για εκτιμώμενη κατανάλωση 6 μηνών, εφόσον δοθεί εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης για 2η φορά ή διαπιστωθεί παράνομη επανασύνδεση του μετρητή μετά από διακοπή! Ζητά επίσης αναπροσαρμογή, σε κάθε περίπτωση, της εγγύησης με βάση την......κατανάλωση. Σήμερα οι εγγυήσεις εξαρτώνται από τα τετραγωνικά και το είδος της σύνδεσης (μονοφασική, τριφασική) και φτάνουν τα 120-130 ευρώ για τις κατοικίες.
Η ΔΕΗ ζήτησε επίσης να μην μπορεί να αλλάξει προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος όποιος πελάτης τής οφείλει, εκτός και αν η νέα εταιρεία αναλάβει να εισπράξει και να αποδώσει στη ΔΕΗ το χρέος! Αλλες εταιρείες ηλεκτρισμού, που συμμετείχαν στη «διαβούλευση» της ΡΑΕ, ζήτησαν να επεκταθεί το δικαίωμα ελέγχου των υποψήφιων πελατών τους από 1 σε 2 χρόνια πριν, για τυχόν χρέη τους για το ηλεκτρικό ρεύμα!
Το σύνολο των προτάσεων της ΔΕΗ – που διατυπώθηκαν με επιστολή του προέδρου της Α. Ζερβού προς τη ΡΑΕ – κινείται στην κατεύθυνση της πιο εύκολης διακοπής της ηλεκτροδότησης για τους καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν εγκαίρως το λογαριασμό.
Η ΔΕΗ έχει ήδη διαμαρτυρηθεί για την επιμήκυνση σε 80 μέρες (από 40) της προθεσμίας πληρωμής του χαρατσιού, πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης γι? αυτόν που δεν έχει πληρώσει. Θεωρεί ότι εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της βασίστηκαν σε αυτό για να μην πληρώσουν όχι μόνο το χαράτσι, αλλά και το λογαριασμό ρεύματος...
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: