Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Οι συμφωνίες και το μνημόνιο πρέπει να τηρηθούν λέει η Γερμανία

SHARE
Η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στους όρους του πακέτου διάσωσης και είναι αδύνατη η επαναδιαπραγμάτευση του συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας, λέει το Βερολίνo...
Η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει στην οδό των μεταρρυθμίσεων, που συμφώνησε με τους διεθνείς δανειστές στο πλαίσιο του πακέτου στήριξής της, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει μπροστά η Ελλάδα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Α. Μέρκελ, στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Η πολιτική αυτή συντίθεται από μια μεγάλη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, από τη μια πλευρά και από τεράστιες προσπάθειες της ελληνικής πλευράς» από την άλλη, οι οποίες πρέπει να επιτρέψουν «μακροπρόθεσμα, να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα, αλλά και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ελλάδας», πρόσθεσε.
Όσο θα εφαρμόζονται αυτά τα μέτρα, «θα υποστηρίζουμε την Ελλάδα, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση», συνέχισε ο εκπρόσωπος.
Ο κ. Ζάιμπερτ υπογράμμισε, επίσης, ότι η Γερμανία δεν θα επαναδιαπραγματευτεί το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας και απορρίπτει μέτρα για την προώθηση της ανάπτυξης, που θα αυξήσουν τα επίπεδα του χρέους.
Ο Γάλλος σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος κέρδισε χθες τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, έχει δηλώσει πως θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας.
«Από την άποψή μας, μια νέα διαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου δεν είναι δυνατή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε ανάπτυξη με νέα χρέη, θέλουμε, μάλλον, ανάπτυξη μέσω δομικών μεταρρυθμίσεων».
Ο Στ. Ζάιμπερτ δήλωσε πως η καλή σχέση της κ. Μέρκελ με τη Γαλλία θα συνεχιστεί υπό τον κ. Ολάντ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: