Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ποιους δεν θα ψηφίσω

SHARE
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και είμαστε το κέντρο του κόσμου. Έχουμε γεμίσει με προτάσεις για το ποιους πρέπει να ψηφίσουμε. Δεν μπορώ να σου πω ποιον να ψηφίσεις αλλα θα σου πω ποιους δεν θα ψηφίσω.
Δεν θα ψηφίσω αυτούς που μου υπόσχονται ότι θα μου δώσουν έστω και ένα ευρώ παραπάνω. Εκτός του προφανές ότι δεν υπάρχει πλέον ούτε ένα ευρώ περίσσευμα, η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε γιατί μάθαμε να μετράμε τα πάντα με χρήματα. Και όσο υπήρχαν τα δανεικά δεν μας ένοιαζε η κατάσταση της παιδείας, της υγείας, η λειτουργία του κράτους κτλ. Νομίζαμε ότι τα χρήματα θα κάλυπταν όλη την ασχήμια μας ως κράτος εσαεί.
Δεν θα ψηφίσω όλους αυτούς που μου λένε να καταψηφίσω τους άλλους. Δεν θα ψηφίσω όσους στηρίζονται στο θυμικό μου και στην άρνηση. Δεν θα ψηφίσω αυτούς που μη έχοντας μια ουσιαστική και ρεαλιστική πρόταση για το μέλλον της χώρας μου, θεωρούν ότι πρέπει να τους ψηφίσω για να μην ψηφίσω τους άλλους.
Δεν θα ψηφίσω όσους δεν μου περιγράψουν τι πρέπει να αλλάξει στη χώρα. Δεν θα ψηφίσω όμως και αυτούς που θα μου μιλήσουν για θεωρητικές λύσεις χωρίς συγκεκριμένους στόχους και μέτρα. Για τους θεσμούς και τις δομές αυτού του κράτους που είναι οι πρώτοι που χρεοκόπησαν και αν δεν αλλάξουν αυτοί, όσα δάνεια και να πάρουμε δεν πρόκειται να ορθοποδήσουμε ποτέ.
Δεν θα ψηφίσω όσους η ρητορική τους αναλώνεται μεταξύ συνομωσιολογίας και ευχολογίων. Όσους θεωρούν ότι φτάσαμε ως εδώ λόγω κάποιων σκοτεινών παγκόσμιων κέντρων και θα γλιτώσουμε με μαγικές λύσεις χωρίς αιτιολόγηση. Αρκεί να τους ακολουθήσουμε τυφλά και σωθήκαμε.
Δεν θα ψηφίσω αυτούς που μοιράζουν μίσος για τους συνανθρώπους μου είτε αυτοί είναι από άλλη χώρα είτε πιστεύουν σε άλλο Θεό, είτε δεν μας μοιάζουν αρκετά. Δεν θα ψηφίσω αυτούς που θεωρούν ότι για να προχωρήσουμε ως έθνος πρέπει να απομονωθούμε από τον υπόλοιπο κόσμο. Δεν θα ψηφίσω όλους αυτούς που μας θεωρούν ένα έθνος ευλογημένο από τον Θεό λες και τα υπόλοιπα έθνη είναι κατώτερα.
Δεν θα ψηφίσω την άρνηση, το μίσος, τη μιζέρια, την απαισιοδοξία, το ψεύτικο, το αλαζονικό, το εύκολο.”
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: