Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει 3 φορές και η χειρότερη θα είναι η τρίτη...

SHARE
Του Π. Λεωτσάκου
Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει 3 φορές. Ναι καλά διαβάσατε 3 φορές.
Θα αποτελέσει η χώρα παγκόσμια πρωτοτυπία, προφανώς δεν θα είμαστε περήφανοι ως κοινωνία και λαός γι’ αυτή μας την πρωτιά αλλά το σίγουρο είναι ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει 3 φορές.
Η πρώτη χρεοκοπία σημειώθηκε επίσημα με όρους ISDA της Διεθνούς Ένωσης Swaps και Παραγώγων στις 9 Μαρτίου ενώ 19 πληρώθηκαν τα CDS.
H δεύτερη χρεοκοπία θα έρθει πιθανότατα 18 Απριλίου (ή 15 Μαίου) καθώς τότε λήγει η προθεσμία για τα XS ελληνικά ομόλογα αλλοδαπού δικαίου.
Οι κάτοχοι των 8,3 δις ευρώ δεν συναινούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στο PSI, το ελληνικό κράτος δηλώνει ότι δεν θα πληρώσει τα ομόλογα γιατί απλά δεν έχει αλλά και αν το κάνει θα προκαλέσει την αντίδραση όσων συμμετείχαν εθελοντικά.
Στις 15 Μαίου λήγουν 450 εκατ. ευρώ (FRN). Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει περίοδος χάριτος ορισμένων ημερών, υπάρχουν φόβοι ότι η Ελλάδα μπορεί να κηρύξει στάση πληρωμών, με την υπόθεση προφανώς να παραπέμπεται στη δικαιοσύνη.
Η ISDA απειλεί ότι θα πιστοποιήσει νέο credit event και προφανώς θα πληρωθούν τα CDS γι’ αυτά τα ομόλογα XS που περιλαμβάνονται στην διαδικασία του PSI+.
Πιθανότατα η νέα χρεοκοπία της Ελλάδος θα σημειωθεί στις 18 Απριλίου –αν δεν υπάρξει νέα παράταση από το ελληνικό δημόσιο-.
Ο αντίκτυπος από την νέα χρεοκοπία θα είναι πολύ μικρός καθώς θα αφορά ομόλογα 8,3 δις ευρώ.
Μια φορά χρεοκόπησε η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και δεύτερη δεν θα είναι και καταστροφή.
Όμως αυτό που η επίσημη πολιτεία αποφεύγει να αναφέρει είναι ότι η 3η χρεοκοπία που σχεδιάζεται μεθοδικά θα είναι καταστροφική.
Η 3η χρεοκοπία που χρονικά προσδιορίζεται αρχές του 2013 θα περιλαμβάνει νέο haircut 50% με 70% στα νέα ελληνικά ομόλογα αγγλικού δικαίου, στα ομόλογα του επίσημου τομέα των κεντρικών τραπεζών αλλά και τα δάνεια που χορηγήθηκαν από την Τρόικα στην Ελλάδα.
H πρώτη χρεοκοπία η Ελλάδα γλίτωσε 100 δις.
Με την δεύτερη χρεοκοπία η Ελλάδα θα γλιτώσει περίπου 7 δις από τα 8,3 δις
Στην 3η χρεοκοπία το ελληνικό κράτος θα γλιτώσει από το haircut τουλάχιστον άλλα 100 δις αλλά στην 3η χρεοκοπία η Ευρώπη θα θέσει θέμα παραμονής της Ελλάδος στο ευρώ και βεβαίως οι τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν εκ νέου. Το ζητούμενο είναι ποιος θα βάλει τα κεφάλαια τότε;
Η 3η χρεοκοπία ίσως είναι και η φαρμακερή όπως λέει ο θυμόσοφος λαός.
Η 3η χρεοκοπία θα είναι και η καταστροφή της Ελλάδος.
Ειλικρινά ελπίζουμε να μην είσαστε παρόντες στο credit event στις αρχές του 2013.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: