Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η ΕΚΤ «μπλοκάρει» τη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

SHARE
Αποσύρεται η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και για 200.000 αυτοαπασχολούμενους, που περιλαμβάνονταν στο άρθρο 49 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, η απόφαση για την απόσυρση της ρύθμισης ελήφθη αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όταν οριστικοποιηθούν οι διαβουλεύσεις και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκδώσει την έκθεσή της, η ρύθμιση θα επανακατατεθεί ως τροπολογία.
Η εν λόγω ρύθμιση προέβλεπε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως η παράταση για τις ρυθμίσεις των χρεών, ευνοϊκό επιτόκιο, και σταμάτημα στις κατασχέσεις της κύριας κατοικίας των οφειλετών. Επίσης ίσχυε η καθιέρωση ακατάσχετου ορίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς έως 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό του οφειλέτη ή ως 2.000 ευρώ για κοινό τραπεζικό λογαριασμό.
Η επιδίωξη εξωδικαστικής ρύθμισης των χρεών καθίστατο προαιρετική για τον οφειλέτη πριν την κατάθεση της αίτησης, ενώ έδινε τη δυνατότητα να υπαχθούν τις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τα φυσικά πρόσωπα που είχαν ατομικές επιχειρήσεις με στόχο τον βιοπορισμό και που δεν είχαν το δικαίωμα να υπαχθούν στο πτωχευτικό δίκαιο των εταιρειών.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: