Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση για κυκλοφορία δύο νομισμάτων στην Ελλάδα

SHARE
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt», όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο επικεφαλής της γερμανικής ένωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Μάριο Όχοφεν, προτείνει κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο! Να κυκλοφορεί στην Ελλάδα η δραχμή, παράλληλα με το ευρώ!
Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση Όχοφεν αφορά το εξής σενάριο: Οι Έλληνες θα επαναφέρουν τη δραχμή παράλληλα με το ευρώ σαν προσωρινή κατάσταση, ώστε να «τετραγωνίσουν τον κύκλο». Απώτερος στόχος είναι να μειωθούν τα ελλείμματα και να βελτιωθούν οι δείκτες ανάπτυξης. Έτσι θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα.
Αναλυτικότερα, η ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα θα στην αρχή σταθερή για δύο περίπου μήνες και έπειτα θα ξεκινούσε μια διαρκής υποτίμηση της δραχμής που δεν θα ξεπερνούσε το 2% κάθε μήνα.
Θα συνάπτονται σε δραχμές τα συμβόλαια στο εσωτερικό της χώρας και οι συναλλαγές με το εξωτερικό θα γίνονται σε ευρώ. Οι καταθέσεις των Ελλήνων θα ήταν σε ευρώ, αρκεί να δηλώνονται στο υπουργείο Οικονομικών.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: