Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Το έγκλημα του ΔΝΤ...

SHARE
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Ο «φονιάς» της Ιπποκράτους και ο τραβεστί «συνένοχος» της Συγγρού.
Τα μεγάλα «μυστικά» της μεταπολίτευσης.
Τι σχέση έχει ο Μητσοτάκης με τον Αντωνάκη;
Γιατί ο γιος του «κομμουνιστή» Ψυχάρη ανέλαβε σύμβουλος της ΝΔ;
Ποιοι μας οδήγησαν στο ΔΝΤ και την καταστροφή;
Πολλές φορές συνηθίζουμε να λέμε ότι η ζωή "πλέκει" σενάρια, τα οποία είναι αξεπέραστα ακόμα και για τον πιο ευφάνταστο σεναριογράφο. Σενάρια πέρα και πάνω από κάθε ανθρώπινη φαντασία.

Ένα τέτοιο ασυναγώνιστο σενάριό της βλέπουμε να εκτυλίσσεται μπροστά μας και το οποίο αφορά την πολιτική μας σκηνή. Για άλλη μια φορά μπροστά στα μάτια μας η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Από τους χιλιάδες δρόμους της πρωτεύουσας, η ηγεσία της ΝΔ επέλεξε εκείνον τον δρόμο, που η φήμη του την απειλεί με "αποκαλύψεις" ...Εκείνον τον δρόμο, που δημιουργεί επικίνδυνους συνειρμούς.....
...Εκείνον, που θα έπρεπε να αποφύγει ακόμα κι αν την απειλούσαν με ένα πιστόλι στο "κρόταφο". Από ποιον επιλέχθηκε; Από εκείνον, ο οποίος ήταν αυτός, που θα είχε τη μεγαλύτερη ζημιά από τέτοιου είδους συνειρμούς.
Σε τι είδους συνειρμούς αναφερόμαστε; Για τι ακριβώς είναι γνωστή η Συγγρού; Για τους "τραβεστί", που κάνουν "πιάτσα" στους παραδρόμους της. Τι ακριβώς όμως περιγράφει ο όρος "τραβεστί"; Ο όρος αυτός δεν έχει καμία σχέση με γενετήσιες ανωμαλίες ή σεξουαλικές προτιμήσεις. Ο όρος είναι λατινικός και σημαίνει τη μεταμφίεση. ..."Δια" της "ενδύσεως" ή της "επενδύσεως"... θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε ελεύθερα. "Τραβεστί", λοιπόν, είναι ένας "μεταμφιεσμένος", ο οποίος παριστάνει κάτι που δεν είναι. Ο απλά μεταμφιεσμένος, που, πέρα από τη μεταμφίεσή του, δεν έχει κάνει τίποτε άλλο που ν' αλλάζει τη φύση του. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ο άνδρας, που, φορώντας απλά γυναικεία ρούχα, παριστάνει τη γυναίκα. Μια πράξη απλή όσο απλή είναι μια καρναβαλίστικη μεταμφίεση.
Τι σχέση έχει αυτό το πράγμα με τη ΝΔ; ...Μεγάλη ...Πολλή μεγάλη ...Τόσο μεγάλη, που θα τρόμαζε ο Μητσοτάκης ή ο Σαμαράς, αν συνειδητοποιούσαν πόσο μεγάλη "πατάτα" ήταν αυτή η μετακόμιση. Θα τρόμαζαν και μόνον στη σκέψη του τι θα τους κόστιζε, αν αυτή γινόταν αντιληπτή από τη μεγάλη μάζα του ελληνικού λαού ...Ειδικά των πολιτών που είναι δεξιοί και νομίζουν ότι και η ΝΔ —ως κόμμα— είναι δεξιά ...Των πολιτών αυτών, που σήμερα δεν καταλαβαίνουν ότι η μητσοτακική και κατ’ επέκταση σαμαρική ΝΔ είναι "τραβεστί" της Δεξιάς. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα, που παριστάνει το δεξιό, ενώ είναι κάτι άλλο. Παριστάνει τη δεξιά, γιατί τα αφεντικά της δεν είναι τέτοια. Παριστάνει τη δεξιά, αλλά έχει ως στόχο της να προστατεύσει τους ιδιοκτήτες της και αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τη Δεξιά.
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβει ο αναγνώστης τι θέλουμε να πούμε. Βλέποντας κάποιος τα σημερινά πολιτικά δρώμενα, αδυνατεί να τα εξηγήσει με βάση τη λογική. Σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή για τη Δεξιά περίοδο, δεν είναι κατανοητή η σημερινή στάση της ΝΔ. Με το δήθεν "αντίπαλο" και "μισητό" ΠΑΣΟΚ να έχει πέσει στο "καναβάτσο", κανένας δεν σπεύδει να του δώσει τη χαριστική βολή. Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο στην κυριολεξία "έθαψε" ζωντανή τη Δεξιά στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, "αργοπεθαίνει" και κανένας από τα θύματά του δεν δείχνει τη διάθεση να το "αποτελειώσει". Απολύτως καμία διάθεση, παρ' όλο που οι ευκαιρίες διαδέχονται η μία την άλλη.
Ευκαιρία είναι, για παράδειγμα, που υπό τις παρούσες συνθήκες ο Γιωργάκης έκανε σοσιαλιστικές "διακοπές" στην Κόστα Ρίκα και θα συνεχίσει να κάνει. Αυτό είναι παράξενο, γιατί δείχνει πως για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν ανησυχεί για την τύχη του κόμματός του ...Στον αυτόματο "πιλότο" το έχει βάλει. Το έχει θέσει στη διάθεση των "δανειστών" μας και δεν ανησυχεί για τίποτε. Τον κυβερνητικό ρόλο της λαϊκής "εντολής", που έχει λάβει το κόμμα του από τον λαό, τον έχει δώσει στον τραπεζοϋπάλληλο Παπαδήμο και τον κομματικό ρόλο της πασοκικής "εντολής", που έχει λάβει ο ίδιος ως αρχηγός του κόμματος, τον έχει δώσει στον Καρχιμάκη.
Συμφώνησαν να γίνουν εκλογές στα μέσα Φεβρουαρίου και ο Σαμαράς, ο οποίος θεωρητικά θα έπρεπε να κινήσει γη και ουρανό, για να εμποδίσει την οποιαδήποτε καθυστέρηση, διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν "κοιμάται" αγκαλιά με το ημερολόγιο. Πολιτικός αρχηγός, που να δείχνει τόσο απρόθυμος να γίνει Πρωθυπουργός, δεν έχει ξαναϋπάρξει πριν τον Σαμαρά. Πολιτικός αρχηγός, που να υποτάσσεται τόσο εύκολα και τόσο απόλυτα στην πρωθυπουργική εξουσία ενός δοτού τραπεζοϋπαλλήλου, δεν έχει ξαναϋπάρξει πριν τον Σαμαρά. Πολιτικός ηγέτης, επικεφαλής μια παράταξης, που αδιαφορεί για την ευκαιρία που του δίνει ένας θανάσιμος εχθρός της, δεν έχει υπάρξει άλλος. Δεν είναι κατανοητή η "άρνηση" του αρχηγού της να επωφεληθεί άμεσα και γρήγορα από την κρίση που περνάει το αντίπαλο "στρατόπεδο".
Όλα αυτά τα πρωτοφανή και τα μυστήρια χαρακτηρίζουν τη θητεία-Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ. Λες και δεν θέλει να γίνει Πρωθυπουργός, εφόσον είναι εύκολο γι' αυτόν να το πετύχει, σε περίπτωση που πάμε σε εκλογές. Και όμως, δεν ζητάει εκλογές αυτός, ο οποίος θα αγγίξει το "όνειρό" του, αν γίνουν τέτοιες. Αντιλαμβανόμαστε ότι εδώ πλέον μπορούμε να μιλάμε κανονικά για συνενοχή της ΝΔ. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Το δήθεν "εχθρικό" και σχεδόν "μισητό" ΠΑΣΟΚ "βυθίζεται" στο χάος και η ΝΔ όχι μόνον δεν το "αποτελειώνει", δίνοντας του μια "σπρωξιά", αλλά αναλαμβάνει να "σηκώσει" η ίδια το μεγαλύτερο βάρος των "αμαρτιών" του. Έφτασε στο σημείο να ψηφίζει η ίδια τα νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ, τα οποία αρνούνται να ψηφίσουν οι ίδιοι οι βουλευτές του. Με αυτόν τον τρόπο δίνει την ευκαιρία στους Πασόκους βουλευτές να παραστήσουν τους "αντιμνημονιακούς" και χρεώνεται η ίδια κόστη για σφάλματα που δεν είναι δικά της.
Όμως, ευκαιρία δεν δίνει μόνον ο "ποδηλάτης" αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ανάλογες ευκαιρίες δίνουν και τα στελέχη του. Πρόσφατα ο Χρυσοχοϊδης δήλωσε δημοσίως ότι δεν διάβασε την πιο οδυνηρή και πιο επικίνδυνη σύμβαση που υπέγραψε το σύγχρονο ελληνικό κράτος και στη Συγγρού δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Την ίδια ώρα ο Λοβέρδος μάς απειλούσε με εμφυλιοπολεμικό "μακελειό" και η ΝΔ "σφύριζε" αδιάφορα. Εξακολουθεί να συμμετέχει στην κυβέρνηση και δεν θέτει θέμα αποπομπής του "μακελάρη". Εξακολουθεί και στηρίζει τον Λοβέρδο, ο οποίος, ως κοινός αλήτης, "απείλησε" με "μακελειό" σε περίπτωση που διωχθεί δικαστικά ο Παπανδρέου. Αντί να στραφεί συνολικά εναντίον του ΠΑΣΟΚ, τώρα που —μέσω ηλιθίων, τύπου Χρυσοχοϊδή ή Λοβέρδου— της δίνει την ευκαιρία να του επιτεθεί, πηγαίνει και το "στηρίζει". Κρύβεται ο Αντωνάκης στους παραδρόμους της Συγγρού και ο Μιχελάκης "ψελλίζει" κάτι γενικότητες για "απρέπειες".
Κάτι περίεργο συμβαίνει, για να έχει η ΝΔ αυτήν τη συμπεριφορά. Κάτι πολύ περίεργο, για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Δεν εξηγείται με βάση τη λογική το ότι το ΠΑΣΟΚ παραπαίει καθημερινά και την ίδια ώρα η "εχθρική" ΝΔ όχι απλά δεν ζητάει εκλογές να το "γκρεμίσει" από την εξουσία, αλλά το στηρίζει σαν "δεκανίκι". Τι μυστήριο είναι και τούτο; Αυτοί, οι οποίοι επί δεκαετίες έβαζαν τους πολίτες να μαλώνουν στα καφενεία, κάθονται και "στηρίζουν" τους αντιπάλους; Ο λαός είναι έτοιμος να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για την προδοσία του ΔΝΤ και αυτοί, οι οποίοι φαινομενικά μπορούν να επωφεληθούν άμεσα, δεν πηγαίνουν στο "ταμείο" των εκλογών; ...Δεν τολμάνε να διεκδικήσουν τα κέρδη και τρέχουν ν' αρπάξουν το μερίδιο από τη ζημιά;
Παράξενα και ανεξήγητα πράγματα είναι αυτά. Παράξενα και ανεξήγητα όσο παράξενες και ανεξήγητες συνεργασίες βλέπουμε να στηρίζουν την κυβέρνηση του Παπαδήμου. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ αναλαμβάνουν να φέρουν από κοινού την ευθύνη της συγκυβέρνησης και ο μόνος που ευνοείται να είναι το ΠΑΣΟΚ; Οι ΠΑΣΟΚΟΙ βρήκαν συνεταίρους στη ζημιά και εξακολουθούν να αντλούν κέρδη; Βρήκαν "κορόιδα" να μοιραστούν την ευθύνη του συνταγματικού πραξικοπήματος και διατήρησαν όλα τα βασικά υπουργεία που είχαν ανάγκη, για να καλύψουν τα "ίχνη" τους και να κάνουν τις "δουλειές" τους;
Επειδή εμείς είμαστε της σωκρατικής λογικής και μας αρέσει να "εκμαιεύουμε" την απάντηση από τον αναγνώστη, προκειμένου να τον βάζουμε να σκέφτεται πάνω σε "στέρεες" βάσεις, θα επιχειρήσουμε να τον βάλουμε να βγάλει μόνος του τις απαντήσεις από τα σημερινά μυστήρια. Ρωτάμε λοιπόν τα πλέον προφανή, που είναι γνωστά σε όλους. Τι ακριβώς είναι η ΝΔ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και πώς μπορούν να συνεργάζονται; Υπάρχει συνεκτικό "στοιχείο", που να συνδέει τα τρία "ξένα" κόμματα της συγκυβέρνησης μεταξύ τους; Είναι τόσο "ξένα" μεταξύ τους το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ όσο θέλουν να μας δείχνουν οι αρχηγοί τους και βέβαια οι "δανειστές" μας, οι οποίοι κατά καιρούς τους ζητάνε τις υπογραφές τους; Τι πραγματικά "ενώνει" τον Παπανδρέου, με τον Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη;
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να βγάλουμε μια άκρη. Η ΝΔ δεν είναι μια αυτοτελής πολιτική "δημιουργία", η οποία ξεκινάει την ύπαρξή της από την "αυγή" της Μεταπολίτευσης. Η ΝΔ είναι η "συνέχεια" της Δεξιάς, η οποία κάποτε υποτίθεται πως ήταν "βασιλική". Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα ανάλογο background. Είναι η "συνέχεια" της βενιζελικής παράταξης, η οποία κάποτε επίσης υποτίθεται πως ήταν "αντιβασιλική".
Αυτοί δεν είναι οι υποτίθεται δύο μεγάλοι πόλοι, που διχάζουν εδώ και έναν αιώνα την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό; Γιατί λέμε υποτίθεται; Γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν πλέον οι αντίπαλοι, που κάποτε δίχαζαν τον ελληνικό λαό. Ο ένας έχει "καταπιεί" τον άλλο και απλά —για λόγους στρατηγικής— εμφανίζονται να υπάρχουν σαν αντίπαλοι, ενώ αυτό δεν συμβαίνει. Απλά συντηρούν ένα διχαστικό "παιχνίδι", το οποίο παλαιότερα ήταν τέτοιο, ενώ τώρα δεν είναι ...Ένα παιχνίδι, το οποίο το ξέρουν καλά και τους διατηρεί σε μόνιμη επαφή με την εξουσία ...Ένα παιχνίδι, όπου "παίκτες" είναι δύο μεγάλες συμμορίες ιδιωτών που παριστάνουν τους κομματάρχες και "διχάζουν" τον λαό, εμφανιζόμενοι σαν "παραταξιάρχες" ...Η συμμορία του τέως βασιλιά και η συμμορία του Βενιζέλου.
Αυτοί οι συγκεκριμένοι ιδιώτες —μαζί με τα περιβάλλοντά τους— παρουσιάζονται σαν "παίκτες" σε ένα παιχνίδι εξουσίας, το οποίο στο τέλος μετατρέπει τον λαό σε θύμα τους ...Ένα "στημένο" πλέον παιχνίδι ...Ένα "παιχνίδι" τύπου "Παναθηναϊκού" εναντίον "Ολυμπιακού", όπου ο λαός είναι ένα αφελές θύμα της "κερκίδας" και οι γνωστοί κομματάρχες κάνουν τα παιχνίδια των "προέδρων" ...Ένα "παιχνίδι", όπου ο ψηφοφόρος μοιάζει με τον "φίλαθλο" που δήθεν συμπάσχει, συμπορεύεται και αγωνίζεται με τον "δικό" του πρόεδρο για τους δήθεν κοινούς σκοπούς, αλλά με διαφορετικά κέρδη ..."Αγκαλιασμένοι" σφικτά στις εκλογές και στην κονόμα χώρια. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο "παιχνίδι" μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ...Όλοι μαζί "αγωνίζονται", αλλά τα Porsche και οι "επαύλεις" στην Κηφισιά είναι για τους "πρίγκιπες".
Αυτές οι συμμορίες, οι οποίες μονοπωλούν την εξουσία για περίπου έναν αιώνα στην Ελλάδα, είναι αυτές, οι οποίες τελικά "μεταλλάχθηκαν" σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εδώ τίθεται και το πρώτο και πλέον βασικό ερώτημα. Τα σημερινά κόμματα είναι πραγματικά "μεταλλάξεις" εκείνων των παρατάξεων ή μήπως πρόκειται για "παράσταση"; Αν το ΠΑΣΟΚ είναι πραγματικά η μετάλλαξη της παλαιάς βενιζελικής παράταξης, πόσο αυθεντική μετάλλαξη της βασιλικής παράταξης είναι η ΝΔ; Πόσο αυθεντική μπορεί να είναι μια παράταξη, της οποίας ο βασιλικός "ιδιοκτήτης" είναι απών και τον απόλυτο έλεγχό της τον διατηρεί ο ανιψιός του Βενιζέλου; Πόσο αυθεντική μπορεί να είναι μια παράταξη, της οποίας ο σημερινός ηγέτης είναι ο εγγονός του Μπενάκη, που υπήρξε ο βασικός συνεργάτης του Βενιζέλου; Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που αναζητούμε το "τραβεστί" της Συγγρού;
Αυτό που λέμε, δηλαδή, είναι ότι για κάποιον λόγο στη Μεταπολίτευση μεταφέρθηκε το "σκηνικό" της προχουντικής πολιτικής σκηνής, αλλά στη "φο" μορφή του. Μεταφέρθηκε σαν "φαρσοκωμωδία", απλά και μόνο για να παγιδεύεται το "πόπολο". Στην πραγματικότητα η "μάχη" αυτών των δύο γιγάντων έληξε με την πτώση της Χούντας. Γιατί; Γιατί τότε οριστικοποιήθηκε η ολοσχερής ήττα της Δεξιάς. Το Colpo Grosso των Βενιζελικών πέτυχε και με το Δημοψήφισμα "ακρωτηριάστηκε" αυτό, το οποίο όλοι μας γνωρίζαμε ως παραδοσιακή "Δεξιά". Το "παραδοσιακή" πηγαίνει στον βασιλικό θεσμό, γιατί έτσι κι αλλιώς και οι βενιζελικοί έκφραση της ίδιας Δεξιάς ήταν. Μόνον αν καταλάβει κάποιος αυτό το "colpo", μπορεί να καταλάβει την ουσία της Μεταπολίτευσης.
Στη Μεταπολίτευση στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ Δεξιά. Υπήρξε μόνον το "πτώμα" της Δεξιάς, όπως το περιέφεραν οι νικητές βενιζελικοί ...Ένα "ζόμπι", που το "βίαζαν" όποτε ήθελαν, γιατί απλούστατα είχε "προδοθεί" εκ των έσω ...Πολύ "έσω", αν σκεφτεί κάποιος ότι ο μεγάλος προδότης της Δεξιάς ήταν αυτός, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης εμφανιζόταν σαν ο ιερός της "μόσχος" ...Το "καμάρι" της, που εμφανιζόταν σαν "εθνάρχης" της. Με ηγέτη της αυτόν, η Δεξιά έδωσε την παντοκρατορία σε έναν αμερικανοεβραίο καραγκιόζη, ο οποίος επί σχεδόν τριάντα χρόνια εξουσίαζε με το σύνθημα ..."ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά". Αν γνωρίζει κάποιος την πορεία των πραγμάτων, μπορεί να καταλάβει τι συνέβη και πόσο κορόιδο πιάστηκε ο ελληνικός λαός. Ο λαός, ο οποίος εγκλωβίστηκε σε ένα "στημένο" παιχνίδι και περίμενε να "σωθεί" από προδότες και χαφιέδες ξένων υπηρεσιών.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: