Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Δίνουν δάνεια στην Ελλάδα με αντάλλαγμα αγορές όπλων

SHARE
Μία απίστευτη συμφωνία εις βάρος των Ελλήνων πολιτών αποκαλύπτει ιστοσελίδα πολιτκού περιεχομένου. Γερμανοί και Γάλλοι παραχωρούν δάνειο 110 δις ευρώ στη χώρα, με αντάλλαγμα την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, ύψους 10,5 δις ευρώ. Διαβάστε πώς εκμεταλλεύτηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου Ευρωπαίοι εταίροι.
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας neweurope.online,φέρνει στο φως της δημοσιότητας μυστικές συμφωνίες του Γιώργου Παπανδρέου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι τα δανεικά προς την Ελλάδα και η επιμονή για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, συνδέεται άμεσα με πωλήσεις οπλικών συστημάτων ύψους 10.5 δις ευρώ. Η αγορά φέρεται να έρχεται ως αντάλλαγμα για τα δάνεια που η Ευρώπη παραχωρεί "απλόχερα" στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν στα τέλη Οκτωβρίου, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συμφώνησαν με τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να χορηγήσουν στην Ελλάδα 110 δις ευρώ, το Συμβούλιο αποφάσισε αντίστοιχα ως αντάλλαγμα να συναινέσει η Ελλάδα στην αγορά στρατιωτικών προμηθειών από τη Γερμανία και τη Γαλλία, αξίας 10.5 δις ευρώ.

Οι αγορές θα γίνονταν ισότιμα, ώστε καμία από τις ηγετικές δυνάμεις να μην μείνει παραπονεμένη. Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, η αγορά θα περιελάμβανε φρεγάτες, Leopard τανκς από τη Γερμανία και Rafale μαχητικά αεροσκάφη από τη Γαλλία και άλλα.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι εκείνη την εποχή, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός και θεωρητικά είχε το δικαίωμα να αναλάβει τη δέσμευση εκ μέρους της Ελλάδας.
Τον ίδιο άλλωστε δελέασε ο γαλλογερμανικός άξονας, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να μείνει στην εξουσία για δύο ακόμη χρόνια τουλάχιστον. Το διάστημα θα ήταν αρκετό για να νομιμοποιηθεί και η άτυπη συμφωνία αγοράς οπλικών συστημάτων.
Αφού πραγματοποιεί ανασκόπηση στα αίτια της πτώσης της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά και στις ανεπίσημες τότε διαρροές περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος με το φόβο πραξικοπήματος, το δημοσίευμα της ιστοσελίδας καταλήγει στην ανάγκη της υπογραφής του Α. Σαμαρά στο "μαγικό χαρτί" της δανειακής σύμβασης, εξηγώντας ότι:
"Αφού παραιτήθηκε ο κ. Παπανδρέου και δεν υπάρχει καμία επίσημη δέσμευση από την Ελλάδα, η εντολή αγοράς του υλικού άμυνας παραμένει εντελώς στον αέρα".
Πράγματι, κανείς δεν αναμένει ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές Φεβρουαρίου, το πιθανότερο με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά, θα θέσει στο τραπέζι πιθανές αγορές στρατιωτικού υλικού, όταν στο δημόσιο οι απολύσεις είναι μαζικότατες και μισθοί και συντάξεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.
Η υπογραφή, την οποία Γερμανία και Γαλλία ζητούν επίμονα από τον Σαμαρά έρχεται ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.
"Ωστόσο, αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα για την Μέρκελ και τον Σαρκοζί, ώστε ο πρόεδρος της ΝΔ να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που δεν τήρησε ο Παπανδρέου", καταλήγει το δημοσίευμα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: