Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κομισιον : Ανεργια και υφεση για την Ελλαδα

SHARE
Θολό παρουσιάζεται το τοπίο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την οικονομική πορεία της χώρας.
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία φέτος αναμένεται να παρουσιάσει ύφεση 5,5%, ενώ η ανάκαμψη προσδιορίζεται για το 2013.
Στο φθινοπωρινό δελτίο προβλέψεών της η Κομισιόν εκτιμά ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί περαιτέρω το 2012 κατά 2,8%. Η ανεργία, που φέτος αναμένεται στο 16,6% θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία το 2012 και θα φτάσει το 18,4%, ποσοστό στο οποίο αναμένεται -κατά την Επιτροπη- να παραμείνει και το 2013. Για το συγκεκριμένο έτος προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7%.
Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί φέτος στο 8,9%, ενώ το 2012 θα περιοριστεί στο 7% και το 2013 στο 6,8%.
Οπως επισημαίνει η Κομισιόν, οι προβλέψεις δεν έχουν λάβει υπόψιν τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, οι οποίες θα έχουν "άμεση επίπτωση στο χρέος και στις προβλέψεις του ελλείμματος" από το 2012 και μετά.
Αναφορικά με την Ιταλία, οι προβλέψεις της Κομισιόν αναφέρουν ότι η οικονομία της θα παραμείνει στάσιμη το 2012 ενώ το έλλειμμα θα διαμορφωθεί κάτω του 3% ως αναλογία του ιταλικού ΑΕΠ.
Σύμφωνα με την Κομισιόν η Ευρώπη απειλείται το 2012 από μια νέα φάση ύφεσης, με το ΑΕΠ να ενισχύεται οριακά κατά 0,5%.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: