Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

O τουρισμός ως ατμομηχανή της ανάπτυξης

SHARE
Την πρόταση των Γερμανών βουλευτών για τη διοργάνωση μίας Συνόδου Κορυφής στο Βερολίνο, με θέμα την τουριστική βιομηχανία και τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων κλάδων από τη Γερμανία και την Ελλάδα, καλωσόρισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, σε σημερινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου. Ο κ. Γερουλάνος εκτιμά ότι αυτή η κίνηση αποτελεί μία ευκαιρία να αναδειχθεί τόσο το έργο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και οι δυνατότητες που προσφέρονται από τον ελληνικό τουρισμό στους τομείς των επενδύσεων.

Στην εν λόγω συνάντηση ο υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο τουρισμός ως ατμομηχανή της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της πρωτοκαθεδρίας της τουριστικής βιομηχανίας στην πορεία εξόδου της χώρας μας από την οικονομική κρίση. Μάλιστα, επεσήμανε ότι η επίσκεψη της γερμανικής επιτροπής γίνεται την περίοδο κατά την οποία τα πρώτα αισιόδοξα σημάδια έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ενώ υπογράμμισε πως αυτό αποτελεί την ένδειξη ότι, όταν η Ελλάδα επενδύσει στα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, μπορεί να δημιουργήσει αναπτυξιακή δυναμική.
Ο κ. Γερουλάνος τόνισε και τα προβλήματα, που δημιουργεί στη δυνατότητα ανάπτυξης του ευρωπαϊκού τουριστικού τομέα η συνθήκη Σένγκεν, εκφράζοντας το αίτημα της χώρας μας να βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις, οι οποίες να συνεισφέρουν στην απελευθέρωση της δυναμικής του τουριστικού κλάδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Από την πλευρά της, η γερμανική επιτροπή για τον τουρισμό θα βρίσκεται εφεξής σε στενή συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για την ανταλλαγή πληροφοριών και προτάσεων, που αφορούν το γερμανικό τουριστικό κοινό, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές του, αλλά και τις ευκαιρίες, που ανακύπτουν από τις ιδιαιτερότητες αυτές.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: