Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Oι αριθμοί (πλέον) τρομάζουν …

SHARE
Η πίεση που ασκείται από τις συνεχείς περικοπές και την ανεργία φαίνεται πως είναι αβάσταχτη για τους Έλληνες, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την αύξηση των εκτρώσεων και των αυτοκτονιών κατά 25%.Ενώ τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των εκτρώσεων παρουσίαζε πτωτική πορεία, το τελευταίο εξάμηνο καταγράφεται μια συνεχής αύξηση στα μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια.
Ειδικότερα, στα μαιευτήρια «Ιασώ» και «Μητέρα» ο αριθμός των γυναικών που έχουν υποβληθεί από την αρχή του έτους σε τεχνητή διακοπή της κύησης εμφανίζεται αυξημένος μέχρι και 30% σε σύγκριση με εκείνον της περασμένης χρονιάς.
Σε περίπτωση που συνεχιστεί ο ρυθμός με τον οποίο πραγματοποιούνται οι εκτρώσεις, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τότε υπολογίζεται πως θα γίνουν περισσότερες από 24.000 περισσότερες εκτρώσεις το 2011. Όπως παρατηρείται μάλιστα, η αύξηση των εκτρώσεων αφορά κυρίως σε έγγαμα ζευγάρια που έχουν ήδη ένα παιδί.Στο μεταξύ, οι επιστήμονες ταυτίζουν και τις διαστάσεις επιδημίας που λαμβάνει το φαινόμενο των αυτοκτονιών στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση που πλήττει χιλιάδες πολίτες.
Η αύξηση που παρατηρείται υπερβαίνει το 25%, με τις μισές περιπτώσεις αυτοκτονιών να σχετίζονται με την ανεργία, τα χρέη και τη φτώχεια. Συγκεκριμένα το 2007 καταγράφηκαν 328 αυτοκτονίες, ένα χρόνο αργότερα ο αριθμός ανήλθε στις 366, το 2009 έφτασαν τις 391 ενώ πέρυσι ο αριθμός εκτοξεύθηκε στους 500 αυτόχειρες.
Τα φετινά στατιστικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου κάνουν λόγο για 150 αυτοκτονίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, ένα ποσοστό που αντιστοιχεί δηλαδή σε δύο αυτοκτονίες την ημέρα.
.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: