Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κόψτε το με τη… βοήθεια των ταμείων

SHARE
Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να εισηγηθεί στα ασφαλιστικά Ταμεία να αποζημιώνουν τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς θεωρεί ότι τα οφέλη, τόσο τα άμεσα όσο και τα έμμεσα, θα είναι τεράστια για το σύστημα.
Τα σκευάσματα αναμένεται όμως να αποζημιώνονται μόνο στους χρονίως πάσχοντες (διαβητικούς, καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια κ.λπ.)
Είναι ενδεικτικό ότι, για μια τρίμηνη θεραπεία με φαρμακευτικά σκευάσματα, το κόστος δεν ξεπερνά τα 180 ευρώ με βάση τις νέες μειωμένες τιμές των φαρμάκων..
Με βάση πρόσφατη έρευνα, το ετήσιο κόστος του καπνίσματος για τη χώρα μας φθάνει τα 3,5 δισ. ευρώ (επιπτώσεις στην υγεία), ενώ μόνο στο ΙΚΑ κοστίζει κάθε χρόνο από 450 έως 640 εκατ. ευρώ.αιρός να ζήσουμε χωρίς τσιγάρο, είναι καλύτερα…
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: