Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Στον αέρα η πέμπτη δόση του δανείου

SHARE
Δραματικό τόνο στις εξελίξεις γύρω από την αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους δίνει η προειδοποίηση του ΔΝΤ περί ενδεχόμενης μη καταβολής της επόμενης δόσης, στα τέλη του Ιουνίου στη χώρα μας.Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να μην εκταμιεύσει την επόμενη δόση...για το πακέτο δανεισμού της Ελλάδος, που πρέπει να χορηγηθεί τον ερχόμενο μήνα.
«Εάν οι Ευρωπαίοι αναγκαστούν να πουν πως η εκταμίευση εκ μέρους του ΔΝΤ της δόσης της 29ης Ιουνίου δεν είναι λειτουργικά εφαρμόσιμη, τότε εκείνο που το Ταμείο αναμένει είναι να αναλάβουν οι Ευρωπαίοι για λογαριασμό του και να επωμισθούν το μερίδιο του ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση», τόνισε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο.
Όπως όμως εξήγησε ο κ. Γιούνκερ, «αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει διότι ορισμένα εθνικά Κοινοβούλια -στη Γερμανία, στη Φιλανδία, στην Ολλανδία, αλλά και σε άλλες χώρες -δεν είναι προετοιμασμένα να το κάνουν».
Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια βυθίσθηκαν όταν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε πως το ΔΝΤ αναμένει από την ΕΕ να αναλάβει εξ ολοκλήρου την εκταμίευση της ελληνικής δόσης εάν το Ταμείο δεν μπορέσει να εισφέρει το μερίδιό του.

Στέλεχος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε πως το Ταμείο δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει περαιτέρω την Ελλάδα εάν δεν διαθέτει εγγυήσεις από τους ευρωπαίους εταίρους της για το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση: «ουδέποτε δανείζουμε εάν δεν έχουμε εγγυήσεις πως δεν πρόκειται να υπάρξει κενό στη χρηματοδότηση. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίον διατηρούμε την ασφάλεια στα χρήματα των μελών μας», τόνισε η ίδια πηγή
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: