Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Να τραβήξει τώρα το αυτί της Δαμανάκη ο Πρωθυπουργός, αλλιώς….

SHARE
Του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου
Πριν περίπου δύο εβδομάδες το γερμανικό Spiegel περίπου προανήγγειλε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή. Λάβρος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις του περιοδικού και των κύκλων που βρίσκονται πίσω από παρόμοια δημοσιεύματα. Υπήρξε, μάλιστα, και παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα πλημμελιοδικών.
Το ίδιο έπραξε η κυβέρνηση και σε δύο ακόμα περιπτώσεις: όταν ένας αφελής φανοποιός από την Κρήτη "βομβάρδισε" το Διαδίκτυο με το e-mail της καταστροφής (doomsday), κι όταν με τον ίδιο τρόπο ένα στέλεχος της Citigroup από το Λονδίνο ενημέρωνε για μία τέτοια πιθανότητα έλληνες συναδέλφους του στην Αθήνα.
Αυτό που μετά βδελυγμίας για τους υποκινητές διαψεύδει η κυβέρνηση -και προσωπικά ο πρωθυπουργός- επί εβδομάδες, ήρθε να το δηλώσει δημοσίως και με κάθε επισημότητα η Ελληνίδα επίτροπος στην Κομισιόν Μαρία Δαμανάκη. Στα δελτία ειδήσεων ακούστηκαν κάποιες ανοησίες, αρχικώς περί "δυσφορίας του Μαξίμου" (το Μέγαρο Μαξίμου δεν δυσφόρησε ποτέ, οι ένοικοί του ενίοτε, για τον Γιώργο Παπανδρέου δεν έχει καμία αξία διότι το "τετράκις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού").
Μετά κάποιοι άλλοι είπαν ότι "δεν είπε κάτι καινοφανές η Δαμανάκη, αφού και ο πρωθυπουργός είπε στον Κάρολο Παπούλια ότι εάν δεν συναινέσουμε θα βρεθούμε στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων". Πήγαν να το διορθώσουν οι "παπαγάλοι" και το έκαναν χειρότερο.
Διότι εάν και ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα εξόδου από το ευρώ και, απλώς, δεν το λέει τόσο φωναχτά όσο η Δαμανάκη, ζήτω που καήκαμε.
Επειδή, όμως, η Ελληνίδτ επίτροπος είναι, πρώτον, Ελληνίδα και, δεύτερον, επίτροπος -ήτοι τοποθετημένη προσωπικά από τον πρωθυπουργό σ΄ αυτή την κρισιμότατη για τα εθνικά συμφέροντα θέση-, καλό θα ήταν, πρωί- πρωί αύριο, ο κ. Παπανδρέου (προσωπικά) να διαψεύσει και να τραβήξει το αυτί της επιτρόπου του.
Σε αντίθετη περίπτωση τα spreads θα εκτιναχτούν στις 1600 μονάδες βάσης και όλα τα διεθνή μέσα, επό τη Wall Street Journal και το Spiegel μέχρι την Zanzibar Post, θα προεξοφλήσουν ότι, οσονούπω, οι Έλληνες ξαναβγάζουν τις δραχμούλες από τα μπαούλα...
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: