Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Στην επιθεση η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για τα χρωστουμενα

SHARE
Ο κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΤΗ ΔΕΗ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ:
1ο ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΟ 1,4 ΔΙΣ. € ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ

2ο ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΑ 135 ΕΚ.€ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ.
Προχωρήσαμε σήμερα στη συμβολική κίνηση αποκλεισμού των εισόδων στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου με αυτό τον τρόπο να θυμίσουμε στον κ. Παπακωνσταντίνου που πρωτοστατεί στο ξεπούλημα της ΔΕΗ (χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η ΔΕΗ δεν είναι «ΞΕΝΙΑ») ότι για να πουλήσει τη ΔΕΗ, την στιγμή μάλιστα που είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο και έχει απέναντί της δεκάδες κολοσσούς να ανταγωνιστεί οφείλει πρώτα απ’ όλα να, της αποδώσει το 1,4 δις € που οι αποφάσεις της Ε.Ε. επιβάλλουν στην κυβέρνηση και επιπροσθέτως να ξεχρεώσει τις οφειλές ύψους 107,22 εκατ. € διαφόρων Υπουργείων.
Όμως απ’ ότι φαίνεται όλα αυτά για τον κ. Παπακωνσταντίνου και για μια σειρά άλλους Υπουργούς είναι ψιλά γράμματα.
Είναι ψιλά γράμματα γιατί εκείνο που τους ενδιαφέρει δεν είναι το μέλλον της ΔΕΗ αλλά το πώς θα διαλύσουν τη ΔΕΗ ώστε οι ιδιώτες ανταγωνιστές της να είναι οι μοναδικοί παίκτες της αγοράς.
Τον κ. Παπακωνσταντίνου εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι και αυτή η εταιρεία να περάσει στα χέρια των ιδιωτών.
Τώρα αν το κράτος θα έχει απολέσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης και οι ιδιώτες ανενόχλητοι θα κάνουν ότι θέλουν με την τιμή του ρεύματος αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αυτό είναι ο στόχος.
Ναι αυτός είναι ο πραγματικός στόχος.
Να πάει και αυτή η επιχείρηση στα χέρια των ιδιωτών!
Γιατί από εισπρακτική άποψη δίνοντας το 17% της επιχείρησης δεν πρόκειται παρά να μαζέψουν ψίχουλα.
Με πρόσχημα το Δημόσιο χρέος πάνε να πουλήσουν τη ΔΕΗ για ένα πιάτο φακή προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των ιδιωτών.
Η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ που κάποιοι θέλουν να συνοδευτεί με εκχώρηση του ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή της.
Η μοναδική εγγύηση να παραμείνει στα χέρια του Δημοσίου είναι το Δημόσιο να κατέχει πάντα τη πλειοψηφία των μετοχών. Γι’ αυτό άλλωστε και όχι τυχαία στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αναγράφεται ότι «τουλάχιστον το 51% πρέπει να είναι στον έλεγχο του Δημοσίου».
Επειδή λοιπόν ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και συνεχίζει ακάθεκτος με αυτή μας την κίνηση του θυμίζουμε (σ’ αυτόν και στην κυβέρνηση) ότι οφείλει να υλοποιήσει την απόφαση της Ε.Ε. και να ξεχρεώσει ότι χρωστάει γιατί εάν δεν το κάνει θα αναγκαστεί.
Όσο η ΔΕΗ ήταν κρατικό μονοπώλιο δεν υπήρχε κανένα θέμα.
Τώρα όμως που απέναντι της έχει δεκάδες ανταγωνιστές, κύριοι της κυβέρνησης δεν μπορείτε προς όφελος των ιδιωτών να την δένεται χειροπόδαρα και να μην της αποδίδεται αυτά που της χρωστάτε.
Πρώτα ξεχρεώστε και μετά (εάν μπορέσετε) ξεπουλήστε.
Στην ιστορία αυτή θα χρειαστούν πολλοί εισαγγελείς.
Υ.Γ.1 Η απόφαση της Ε.Ε. υποδεικνύει τα χρήματα από τις ανενεργές επενδύσεις να αποδοθούν στη ΔΕΗ μέσω επιβολής φόρου στην κατανάλωση ρεύματος.
Εμείς σας λέμε να επαναδιαπραγματευθείτε από που θα αντληθούν τα χρήματα που πρέπει να αποδοθούν στη ΔΕΗ. Η θέση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι όχι μέσω της αύξησης των τιμολογίων.
Το πρόβλημα είναι δικό σας.
Βρείτε τη λύση.
Τα χρήματα πάντως θέλετε δεν θέλετε θα τα αποδώσετε.
Δεν μπορείτε να το αποφύγετε.
Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι που θα τα αποδώσετε; Σε μια εταιρεία που θα την έχετε χαρίσει στους ιδιώτες ή σε μια ΔΕΗ που θα ανήκει στο Δημόσιο; ή μήπως φαντάζεστε ότι ο ιδιώτης που θα του την δώσετε δεν θα τα διεκδικήσει; Του ετοιμάζετε δωράκι;
Υ.Γ.2 για να συνεννοηθούμε, για να μην συγκρουστούμε (γιατί το μόνο που δεν χρειάζεται ο τόπος είναι οι συγκρούσεις) εδώ και ένα μήνα έχουμε ζητήσει ραντεβού από τον κύριο Υπουργό.
Ακόμα περιμένουμε.
Μήπως πλέον κάποιοι έχουν ξεκοπεί τόσο από την κοινωνία που αρνούνται και να ακούσουν;
Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο διάλογος είναι υποχρέωση του κάθε υπεύθυνου ανθρώπου.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: