Κυριακή 15 Μαΐου 2011

"Ναι" Βρυξελλών και Βερολίνου σε "ήπια αναδιάρθρωση"

SHARE
Κομισιόν, ΔΝΤ και χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Γερμανία, είναι έτοιμες να δεχτούν μία "ήπια αναδιάρθρωση" του χρέους της Ελλάδας, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα "Die Welt" χωρίς όμως αναφορά στις πηγές της.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό σημαίνει επιμήκυνση για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, η οποία θα είχε απώλειες για τους ιδιώτες επενδυτές. Κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο σχολίασαν σχετικά ότι "σε μας δεν είναι γνωστή μία τέτοιου είδους απόφαση".
Από πολιτικούς παράγοντες της Γερμανίας διατυπώνεται όλο και εντονότερα το αίτημα για επιβάρυνση και των ιδιωτών επενδυτών αναφορικά με το χρέος της Ελλάδας. "Οι ιδιώτες επενδυτές πρέπει τώρα να επωμισθούν ένα αξιοσέβαστο ποσό και να παραιτηθούν από ένα μέρος των κερδών τους, έχουν κερδίσει αρκετά μέχρι τώρα", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ στην "Handelsblatt Online".
Και ο οικονομολόγος Λαρς Φελς της επιτροπής "σοφών" που συμβουλεύει την κυβέρνηση υποστήριξε στη χρηματιστηριακή εφημερίδα "Bursenzeitung" ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για ένα "κούρεμα" του ελληνικού χρέους. Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση, αλλά όχι με τη μορφή νέων πακέτων βοήθειας, αλλά με μία αναδιάρθρωση που εκτιμά ότι θα έχει ελεγχόμενες συνέπειες. "Δεν αναμένεται από ένα "κούρεμα" να καταρρεύσει κάποια τράπεζα της Γερμανίας ή της Γαλλίας", είπε ο κ. Φελς.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: