Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ανατροπές, εκπλήξεις, αλλά και μεγάλη αποχή

SHARE
Οι ανατροπές στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, που άλλαξαν χέρια και "πέρασαν" στους κ. κ. Γιώργο Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη, οι οποίοι υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερα, αλλά και του Πειραιά, που "πέρασε" στον υποστηριχθέντα από την ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκο, η μεγάλη νίκη του Γιάννη Σγουρού στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Αττική, καθώς και οι 8 περιφέρειες που κερδήθηκαν από τους υποψηφίους που στήριξε το ΠΑΣΟΚ έναντι 5 που κερδήθηκαν από τους υποψηφίους που στήριξε η ΝΔ, είναι τα βασικά συμπεράσματα από το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ωστόσο, η αποχή παρέμεινε εκ νέου σε πολύ υψηλά επίπεδα, πάνω από το 50%, που σημαίνει πως ένας στους δύο πολίτες "γύρισε την πλάτη" στην εκλογική διαδικασία και αυτό, προβληματίζει εντόνως όλα τα κομματικά επιτελεία, καθώς όλοι συνομολογούν ότι δείχνει την κλιμακούμενη αποστροφη της κοινωνίας προς την πολιτική των κομμάτων.
Σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα - τα οποία δύσκολα θα ανατραπούν- το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 8 από τις 13 Περιφέρειες, ενώ η ΝΔ τις άλλες πέντε Περιφέρειες.
Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, με τον Αρ. Γιαννακίδη, της Αττικής με το Γιάννη Σγουρό, του Βορείου Αιγαίου με το Νάσο Γιακαλή, της Δυτικής Ελλάδας με τον Απ. Κατσιφάρα,της Κρήτης με το Σταύρο Αρναουτάκη (είχε εκλεγεί την πρώτη Κυριακή) του Νοτίου Αιγαίου με το Γιαννη Μαχαιρίδη (είχε εκλεγεί την πρώτη Κυριακή) της Πελοποννήσου με τον Πέτρο Τατούλη (είχε υποστηριχθεί και από τον ΛΑΟΣ) και της Στερεάς Ελλάδος με τον Κλέαρχο Περγαντά.

Η ΝΔ κερδίζει τη Δυτική Μακεδονίαμε το Γ. Δακή, την Ήπειρο με τον Αλ. Καχριμάνη (είχε υποστηριχθεί και από τον ΛΑΟΣ), τη Θεσσαλία με τον Κ. Αγοραστό, των Ιονίων Νήσων με το Σπ. Σπύρου (είχε υποστηριχθεί και από τον ΛΑΟΣ) και της Κεντρικής Μακεδονίας με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Οι 6 από τους εκλεγέντες περιφερειάρχες είναι σήμερα και μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2011 Νομάρχες, οπότε θα αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα: Πρόκειται για τους κ. κ. Γιάννη Σγουρό, Γιώργο Δακή, Αλέξανδρο Καχριμάνη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, Γιάννη Μαχαιρίδη και Κλέαρχο Περγαντά.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: