Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Αιμορραγεί η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση

SHARE
«Μεταναστεύει» όλο και μεγαλύτερος αριθμός ελληνικών υπηρεσιών στο εξωτερικό σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου...
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, περισσότερες από 1.500 ΑΕ και ΕΠΕ μεταποίησης και υπηρεσιών έχουν ήδη μετεγκατασταθεί σε γειτονικές της Ελλάδας χώρες γεγονός που προκαλεί "ακατάσχετη αιμορραγία" στην ελληνική αγορά, αφού οι επιχειρηματίες όχι μόνο στερούν από έσοδα την οικονομία αλλά δεν πρόκειται να επαναπατρίσουν στην πορεία τα κέρδη τους καθώς τους ζητείται για την επιστροφή κεφαλαίων να πληρώσουν επιπλέον φόρο 5%.
Η ΕΣΕΕ επισημαίνει κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι σήμερα επτά στις δέκα επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, δύο στις δέκα έβαλαν λουκέτο ενώ αρκετοί είναι οι έμποροι που για να αποφύγουν το κλείσιμο σκέπτονται τη φυγή.
"Δυστυχώς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, κερδοφόρες και μη, αντί να επενδύσουν στην έδρα τους και στη χώρα που αναπτύχθηκαν, μεταναστεύουν αλλού πριν κλείσουν, πριν υπαχθούν στο άρθρο 99 και πριν αδειάσουν τα ταμεία τους, ενώ η περιοριστική πολιτική που ακολουθείται στην ελληνική οικονομία όχι μόνο δεν διευκολύνει τη διαμόρφωση ενός αισιόδοξου κλίματος, αλλά στην ουσία οδηγεί την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε επιδείνωση'' υπογραμμίζει η ΕΣΕΕ.
"΄Είναι προτιμότερο η αναζήτηση της πολυπόθητης συναίνεσης να γίνει όχι προτάσσοντας διλήμματα, αλλά αξιοποιώντας, για παράδειγμα, τους θεσμούς κοινωνικού διαλόγου. Η ελληνική κοινωνία, σε αυτήν την φάση, χρειάζεται θετικές προτάσεις και όχι αποστροφές. Χρειάζονται ισχυρά κίνητρα παραμονής των επιχειρήσεων στην χώρα μας, ώστε να αποτραπεί η φυγή και η μετεγκατάστασή τους με την υιοθέτηση ενός «fast track», για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να επενδύσουν στην χώρα μας, επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά επιχειρηματικό πατριωτισμό" επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.
Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα μετράμε 82.500 λιγότερους εργαζόμενους, 45.000 λιγότερους εργοδότες, ενώ 15.000 απασχολούμενοι έχασαν τη δεύτερη δουλειά τους, οι υποαπασχολούμενοι μαζί με τους ανέργους έφτασαν τους 815.000, οι συμβάσεις χρόνου τις 344.000 (αύξηση κατά 4.000 σε σχέση με πέρυσι), 25.000 προστέθηκαν στους μακροχρόνια άνεργους που έφτασαν τους 80.000, ενώ οι άνεργοι άνω του ενός έτους ξεπέρασαν τους 277.000. Πάνω από 200.000 νοικοκυριά, ποσοστό 10% δεν έχουν εισόδημα από εργασία, καθώς κανένα από τα μέλη τους δεν εργάζεται.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: