Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Οραματίζονται....την 'Μεγάλη Αλβανία'

SHARE
Υπό στενή παρακολούθηση βρίσκεται στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών η έντονη δραστηριότητα κάποιων ευφάνταστων στα Τίρανα που τα τελευταία εικοσιτετράωρα οραματίζονται τη «Μεγάλη Αλβανία», η οποία και θα είναι πραγματικότητα μέχρι το 2013!
Μάλιστα οι εμπνευστές της ιδέας περί επέκτασης της γειτονικής χώρας με την προσάρτηση εδαφών από την Ελλάδα, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την ΠΓΔΜ, για να μην προκαλούν κάνουν λόγο για «Κατάλογο της Φυσικής Αλβανίας» (List of natural Albania), τον οποίο παρουσίασε σε συγκέντρωση στα Τίρανα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Περιφερειακών Προγνώσεων και πρώην σύμβουλος τριών Αλβανών πρωθυπουργών, Κότσο Ντανάι.
Στη συγκέντρωση παρέστησαν εκπρόσωποι των Αλβανών από όλες τις γειτονικές χώρες (αλλά και από τη Γερμανία, τη Δανία, το Βέλγιο και τις ΗΠΑ), οι οποίοι άκουσαν τον κ. Ντανάι να τάσσεται υπέρ της ίδρυσης ενιαίου κράτους όλων των Αλβανών στα Βαλκάνια, επισημαίνοντας ότι «ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ειρηνικό τρόπο, μέσω συνομιλιών με τις γειτονικές χώρες». Ζήτησε μάλιστα καταχειροκροτούμενος την αναθεώρηση της Συνθήκης του Λονδίνου του 1913,
η οποία, όπως είπε, «διέσπειρε τον αλβανικό λαό σε πέντε κράτη». Εκτίμησε δε ότι «το νέο αλβανικό κράτος, το οποίο θα συμπεριλάβει περιοχές με αλβανικό πληθυσμό στην Αλβανία, στο Κόσοβο, στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο, στην ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, πρόκειται να ιδρυθεί το πολύ σε τρία χρόνια από σήμερα, με προηγούμενη διενέργεια σχετικού δημοψηφίσματος μεταξύ των Αλβανών σε αυτές τις χώρες», καθώς και ότι αναμένει η απόφαση αυτή να ληφθεί σύντομα από τους Αλβανούς του Κοσόβου! Το πρώτο εύκολο… θύμα σε μια τέτοια περίπτωση θα φάνταζε η Σερβία, γι’ αυτό και η Γενική Εισαγγελία της εν λόγω χώρας διεξάγει ήδη έρευνα για τη συμμετοχή Αλβανών πολιτικών από τη νότια Σερβία στην παρουσίαση του σχηματισμού «Κατάλογος της Φυσικής Αλβανίας».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: