Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Τριπλασιάστηκαν σε 5 χρόνια οι τιμές στα διόδια

SHARE
Αυξήθηκαν 300% σε 5 χρόνια, οι τιμές των διοδίων στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Νέοι σταθμοί και αυξήσεις στις τιμές από τα ξημερώματα της Τρίτης σε Κόρινθο - Καλαμάτα και Αθήνα - Λαμία.
Κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του αντιτίμου των διοδίων, διοργάνωσαν στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης και στην Λεπτοκαρυά Πιερίας η " Επιτροπή Ακρίβεια - Stop", η "Επιτροπή Αγώνα κατά των νέων διοδίων στην Πιερία" και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας. Τα μέλη των επιτροπών κατέλαβαν για περίπου δύο ώρες τα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς, αφήνοντας τους οδηγούς να περνούν χωρίς την καταβολή αντιτίμου.
Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη ξεκινούν τη λειτουργία τους τα διόδια της Αγίας Τριάδας στη Φθιώτιδα, που βρίσκονται κοντά στις Θερμοπύλες. Πρόκειται για το πρώτο από τα δύο διόδια που θα λειτουργήσουν πριν και μετά τη Λαμία με την ολοκλήρωση των έργων στον εθνικό δρόμο. Στο νέο σταθμό τα Ι.Χ. θα πληρώνουν 1,55 €, τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1,10 €, τα φορτηγά και λεωφορεία με λιγότερους από τέσσερις άξονες θα καταβάλουν 4 € για τη διέλευσή τους, ενώ τα βαριά οχήματα θα καταβάλουν 5,6 €.
Στα συγκεκριμένα διόδια θα εισπράττεται το τίμημα για τη χρήση της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος της Σκάρφειας, λίγο μετά τα Καμένα Βούρλα και μέχρι την είσοδο της Λαμίας.
Παράλληλα προετοιμάζονται για να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα και πλευρικά διόδια τόσο στην περιοχή του Μώλου, αλλά και στην περιοχή των Θερμοπυλών στον κόμβο μεταξύ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας και της εθνικής οδού Θερμοπυλών - Άμφισσας Ιτέας.
Τα συγκεκριμένα διόδια υπήρχε πρόβλεψη να λειτουργήσουν από τον περασμένο Απρίλη. Η ολοκλήρωση των έργων κατασκευής τους έχει γίνει από τον Αύγουστο και μπαίνουν σε λειτουργία από την Τρίτη.
Πάντως μέσα στα όρια της Φθιώτιδας θα είναι ο τρίτος σταθμός μετωπικών διοδίων που θα λειτουργεί μετά τα διόδια της Τραγάνας και τα διόδια της Πελασγίας, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων της παράκαμψης της Στυλίδας, που καθυστερεί, θα λειτουργήσει ένας ακόμη σταθμός διοδίων 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Λαμίας προς τη Στυλίδα.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: