Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Μείωση τιμών 20% ονειρεύεται η Λ. Κατσέλη

SHARE
Μείωση τιμών «γύρω στο 20%, αν όχι και περισσότερο» στην αγορά αναμένει το προσεχές διάστημα το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Λούκας Κατσέλη, ως αποτέλεσμα αγορανομικών διατάξεων και μία σειρά άλλων παρεμβάσεων...
«Με αγορανομικές διατάξεις που έρχονται λέμε ‘καθαρές τιμές’, ‘όλα πάνω στο τιμολόγιο’, κάτι που θα αποτελέσει ένα μεγάλο εξυγιαντικό μέτρο για την αγορά, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές, όπως υπολογίζουμε, γύρω στο 20%, αν όχι και περισσότερο» είπε η κα Κατσέλη.
«Παράλληλα, στο αμέσως επόμενο διάστημα, υιοθετούμε μέτρα και πολιτικές για την πλήρη διαφάνεια των παροχών του λιανεμπορίου, κυρίως για τη θεσμοθέτηση ειδικού τιμοκαταλόγου, για τη διασφάλιση της παρουσίας στο ράφι, τις προβολές, τις υπηρεσίες κ.ά.», συμπλήρωσε η υπουργός. Γενικότερα για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά, η κα Κατσέλη είπε ότι «υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις και εναρμονισμένες πρακτικές σε όλο το φάσμα της αγοράς και με πολύ στοχευμένες παρεμβάσεις διευκολύνουμε την είσοδο και προχωράμε στο άνοιγμα αγορών και επαγγελμάτων». Παράλληλα, επεσήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει το πρώτο έργο για τις ηλεκτρονικές προμήθειες. Είναι στόχος μας -πρόσθεσε- μέσα σε ένα χρόνο οι προμήθειες να γίνονται ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να είναι αδιάβλητες και να υπάρχει πολύ χαμηλό κόστος.
Εξάλλου σημείωσε την ενεργοποίηση του νόμου για τη θεσμική κατοχύρωση καθαρών τιμών χονδρικής «διότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα στην αγορά είναι ότι δεν έχουμε καθαρές τιμές ούτε από τους χονδρέμπορους στους λιανέμπορους ούτε από το λιανέμπορο στον καταναλωτή».
Η υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε επίσης ότι την Τετάρτη περνάει από τη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, υπενθυμίζοντας ότι με όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο, από 38 μέρες και 15 βήματα που απαιτούνται για να ιδρύσει κάποιος μια επιχείρηση, θα απαιτείται ένα βήμα σε μία μέρα.
Το επόμενο βήμα είναι η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων. Μέσα στους επόμενους ένα ή δυο μήνες , όπως είπε η υπουργός, περνάει το δεύτερο νομοσχέδιο, που αφορά στις μεγάλες επενδύσεις. Ένα πλαίσιο ταχείας αδειοδότησης μεγάλων έργων, μεγάλων επενδύσεων. Και αμέσως μετά, έρχεται το τρίτο νομοσχέδιο για την απλούστευση όλων των διαδικασιών αδειοδότησης πάσης φύσεως επενδύσεων. «Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουμε ένα σύγχρονο ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο θα ενισχύει πραγματικά την υγιή επιχειρηματικότητα στον τόπο μας», τόνισε η υπουργός.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: