Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Γράμματα στον Χριστό από όλο τον κόσμο με διεύθυνση κατοικίας την Ιερουσαλήμ

SHARE
ΣΤΗ ΚΟΙΤΙΔΑ του χριστιανισμού, στην Ιερουσαλήμ, σ’ ένα μικρό ταχυδρομικό γραφείο, συγκεντρώνονται εκατοντάδες επιστολές, οι οποίες τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης. Και αυτό γιατί έχουν ειδικό αποστολέα. Απευθύνονται στον Χριστό με διεύθυνση κατοικίας την Ιερουσαλήμ. Στο τμήμα του Θεού, όπως αποκαλείται το ταχυδρομικό γραφείο, όπου συλλέγονται αυτές οι επιστολές, λαμβάνονται κάθε χρόνο περισσότερα από 1.000 γράμματα, τα οποία ανοίγονται μία φορά κάθε εξάμηνο.
Σε μία ειδική τελετή που γίνεται από το ραβίνο, διαβάζονται τα γράμματα και στη συνέχεια τα αποθέτουν οι πιστοί σαν μίνι επιστολές στο Τείχος των Δακρύων, ανάμεσα στους αρμούς. Δεν είναι μόνο χριστιανοί οι αποστολείς των γραμμάτων. Μερικές είναι από Εβραίους και άλλες από πιστούς άλλων θρησκευτικών δογμάτων. Μία από τις επιστολές που βρίσκεται στο ταχυδρομείο απευθύνεται απλά στον «Θεό, Ιερουσαλήμ, Ισραήλ».
Μία άλλη, από την Αυστραλία, προς τον «Αγαπητό Θεό, Τείχος των Δακρύων», ενώ μία από τη Βρετανία «σε έναν ταπεινό άνθρωπο στο Ισραήλ». Τα γράμματα φτάνουν έχοντας συνταχθεί σε πολλές γλώσσες.
Τα περισσότερα είναι στα ρωσικά, στα γερμανικά, στα ισπανικά, αλλά έρχονται γράμματα και από χώρες όπως η Γκάνα, η Ινδονησία, η Γουινέα. Το περιεχόμενο των επιστολών είναι συγκινητικό. Μπορεί να είναι από κάποιον που θέλει απλώς να εξιστορήσει όσα του έχουν συμβεί και να μιλήσει με κάποιον.
Μπορεί να δείχνουν θρησκευτική αφοσίωση ή άλλα πάλι να μιλάνε για πόνο και για πένθος. Ένας άντρας ζητούσε από τον Θεό να του φέρει τη γυναίκα του στα όνειρά του, γιατί είχε πεθάνει και του έλειπε πολύ. Έτσι θα ένιωθε ότι βρισκόταν κοντά του. Άλλα πάλι έχουν εμπνευστεί από κηρύγματα στην τηλεόραση και άλλα από προσκυνήματα στην Ιερουσαλήμ. Υπεύθυνος τα τελευταία δώδεκα χρόνια γι’ αυτές τις επιστολές και για την εναπόθεσή τους στο Τείχος των Δακρύων είναι ο 66χρονος Αβί Γιανίβ.
Ο Γιανίβ συμπάσχει με τους αποστολείς των επιστολών και προσπαθεί να τους κατανοήσει τόσο όταν ζητούν κάποιο υλικό αγαθό όσο και όταν ζητάνε ειρήνευση μεταξύ των λαών ή απλά αγάπη.
Είναι μερικοί πιστοί που στέλνουν επιστολή στον Θεό κάθε ένα μήνα, θέλοντας να διατηρήσουν τακτική επικοινωνία, έστω και αν επιφανειακά είναι μονόπλευρη. Και αυτό γιατί ο Γιανίβ δεν μπορεί ν’ απαντήσει. Μετά την εναπόθεσή τους στο Τείχος των Δακρύων, οι επιστολές απομακρύνονται για να τοποθετηθούν οι καινούριες. Οι παλαιές θάβονται σε έδαφος, το οποίο έχει αγιαστεί. Ο Γιανίβ τονίζει ότι το Τείχος των Δακρύων είναι ο τόπος όπου βρίσκεσαι πιο κοντά στον Θεό στην Ιερουσαλήμ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: