Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Το δημοσιονομικό αδιέξοδο απειλεί την εθνική κυριαρχία, δηλώνει ο πρωθυπουργός

SHARE
Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το δημοσιονομικό αδιέξοδο απειλεί την εθνική κυριαρχία και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της βίας, με αφορμή τις κινητοποιήσεις του περασμένου τριημέρου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είπαμε πολύ καθαρά ότι ούτε θέλουμε να ασκήσουμε βία ως Πολιτεία, ούτε θα ανεχθούμε βία από όπου κι αν προέρχεται».
Χαρακτήρισε θετικό τον απολογισμό των κινητοποιήσεων, αφού -όπως τόνισε- χιλιάδες νέοι βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, για όλα όσα τους κάνουν εδώ και χρόνια να νιώθουν την πίεση του αποκλεισμού, της έλλειψης ευκαιριών, του περιθωρίου, της αδικίας.
«Ζητώ και από τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης να συμβάλουν στη θετική εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό. Είναι και εθνικό μας καθήκον, μπροστά στην απαξίωση της εικόνας μας των τελευταίων ετών. Μια απαξίωση, που τραυματίζει όλους μας, τη Δημοκρατία μας και την οικονομία μας
Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση εδώ και 60 μέρες καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια για αλλαγή της εικόνας, παρομοιάζοντας μάλιστα την κατάσταση με εκείνη που είχε παραλάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου το 1993.
Επανέλαβε μάλιστα τη φράση του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου «ή θα αφανίσουμε το χρέος ή το χρέος θα αφανίσει εμάς». Ο κ. Παπανδρέου άσκησε δριμύτατη κριτική στη ΝΔ λέγοντας ότι με την πολιτική της παρέδωσε την Ελλάδα με μειωμένη εθνική κυριαρχία. «Το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας απειλεί την εθνική μας κυριαρχία, για πρώτη φορά από το 1974» τόνισε. Στη συνέχεια ανέλυσε τα βήματα που έχουν γίνει από την κυβέρνηση, όπως την κατάθεση του προϋπολογισμού, το άνοιγμα της διαδικασίας για τομές στο φορολογικό, στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και το Ασφαλιστικό.
Παράλληλα, επανέλανε ότι τον Ιανουάριο θα κατατεθεί στις Βρυξέλλες το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης: «Αυτό το πρόγραμμά μας αποτελεί και την αξιόπιστη πρότασή μας για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της χώρας, όπως βέβαια και του τεράστιου βάρους του δημοσίου ελλείμματος και χρέους, που εκτινάχτηκε στα ύψη τα τελευταία χρόνια.»
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι μέρος της κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι και η διαφθορά στο Δημόσιο.
Ανακοίνωσε δε ότι την Πέμπτη θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια από τον οποίο θα ζητήσει συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών, ώστε να συζητηθεί ουσιαστικά το πρόβλημα της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Μάλιστα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της διαφθοράς, το λόγο στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έλαβε ο Κώστας Μπακούρης, πρόεδρος της «Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: