Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Οι καυτές εξελίξεις για το Κυπριακό και το μέλλον

SHARE
Η ΕΔΕΚ έπραξε το καθήκον της παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε η υλοποίηση της απόφασης για συντονισμό από κυβερνητικής πλευράς της αξιοποίησης των πολιτικών αρχηγών για επαφές στον ευρωπαϊκό χώρο και στις Βρυξέλλες, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου σε δηλώσεις του στο περιθώριο Συνόδου της Μεσογειακής Επιτροπής της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Ο κ. Ομήρου είχε κληθεί να σχολιάσει δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού, ο οποίο κάλεσε τα κόμματα που ασκούν κριτική στους χειρισμούς της Κυβέρνησης για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), να αναφέρουν τι έχουν κάνει τα ίδια σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Βρεθήκαμε για να μιλήσουμε στη Σοσιαλιστική Ομάδα και να πραγματοποιήσουμε επαφές με όλες τις πολιτικές ομάδες και στη Σουηδία, όπου συναντήσαμε το Σουηδικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και εγγράφως επικοινωνήσαμε με όλα τα κόμματα-μέλη», ανέφερε ο κ. Ομήρου.
Πρόσθεσε ότι το θέμα δεν προσφέρεται για οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις ή αντιδικίες, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι τώρα ομόθυμα να κινηθούν οι πολιτικές δυνάμεις για να υπερασπιστούν το ίδιος το κύρος και την αξιοπιστία των αποφάσεων των ευρωπαϊκών συλλογικών θεσμικών οργάνων και να διαφυλάξουν τα εθνικά συμφέροντα της Κύπρου.
«Παρά τη δυσμενή συγκυρία, παρά το ότι δεν είναι ικανοποιητικό και το ψήφισμα του ΕΚ και παρά το ότι το κείμενο του προσχεδίου των τελικών συμπερασμάτων όχι μόνο είναι κακό, είναι απαράδεκτο, θα πρέπει να δώσουμε με σαφήνεια το μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι αν δεν υπάρξει συμμόρφωση της Τουρκίας, που δεν φαίνεται να υπάρχει τις εναπομείνασες μέρες μέχρι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να παρεμποδίσουμε, αν χρειαστεί, τα τελικά συμπεράσματα ως προς την αξιολόγηση της Τουρκίας», ανέφερε ο κ. Ομήρου.
Εξήγησε ότι θα πρέπει να μπλοκαριστεί η έκδοση τελικών συμπερασμάτων αν δεν είναι ικανοποιητικά και κυρίως να δοθεί το μήνυμα ότι δεν θα επιτραπεί μονομερώς το άνοιγμα οποιουδήποτε νέο κεφαλαίου στον ενταξιακό διάλογο Τουρκίας – ΕΕ.
Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι είναι προτιμότερο να υπάρξει μια συλλογική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ωστόσο σημείωσε ότι αν δεν υπάρξει αυτή η απόφαση θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να κινηθεί μονομερώς.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

1 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:

bloggertips.gr είπε...

Καλησπέρα,

αν θέλεις να ομορφύνεις το blog σου εμφανισιακά πιστεύω ότι θα σου φανεί χρήσιμο το http://www.johnpatrablog.blogspot.com/
αν σου αρέσει μπορείς να γίνεις αναγνώστης του.

φιλικά,
Γιάννης ή johnpatra

Υ.Γ.:με συγχωρείς για την ενόχληση.