Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Πανδημία και στην Ελλάδα - Εχουν κλείσει 158 σχολεία

SHARE
Σε πανδημία εξελίσσεται για την Ελλάδα η νέα γρίπη Α, με βάση τις εκτιμήσεις τις Εθνικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Τα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα παρουσίασαν, σύμφωνα με το ΚΕΛΠΝΟ, μεγάλη αύξηση την περασμένη εβδομάδα, ενώ σωρεία σχολείων -158 το τελευταίο διήμερο- έκλεισαν λόγω κρουσμάτων. Mε βάση τις εκτιμήσεις μελών της Εθνικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης Α, η χώρα μας εισέρχεται πλέον σε πανδημική φάση. Το πανδημικό κύμα προβλέπεται να διαρκέσει 6 με 8 εβδομάδες. Τις εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώνει και η χθεσινή ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΒΟ), η οποία κάνει λόγο ότι «η Ελλάδα έχει εισέλθει σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της νέας γρίπης Α».
Με βάση τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ΚΕΛΠΝΟ, την περασμένη εβδομάδα από τα δείγματα που εξετάσθηκαν εργαστηριακά, το 40,7% ήταν θετικά στον ιό της νέας γρίπης Α, έναντι 29,7% την προ-προηγούμενη εβδομάδα.
Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, την περασμένη εβδομάδα, έφθασαν στα 332, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 3.189.
Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνουν, για μια ακόμη φορά, ότι οι παραπάνω αριθμοί δεν αποτυπώνουν την πραγματική συχνότητα της νέας γρίπης Α στην Ελλάδα, αλλά αντιπροσωπεύουν μόνο το σύνολο των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Η συχνότητα της νόσου εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών της νέας γρίπης δεν απευθύνονται σε γιατρό, καθώς έχουν ήπια ή και καθόλου συμπτώματα.
Η αύξηση του πανδημικού κύματος καταγράφεται και από τα κρούσματα στους μαθητές, καθώς τις δύο τελευταίες ημέρες έκλεισαν 158 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα βρεθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου στο αμφιθέατρο «Μεταξάς» του Γενικού Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης και για τους εμβολιασμούς.
Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα παραδόθηκε με εντολή της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, και της υφυπουργού, Φώφης Γεννηματά, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) του υπουργείου, σχετικά με την υπόθεση των δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ στο Νομό Κιλκίς.
Σύμφωνα με το πόρισμα, κατά τη διετία 2007 - 2008 σημειώθηκαν σοβαρές παρατυπίες, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο με ποσό μεγαλύτερο από ένα εκατομμύριο ευρώ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: