Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Πρωτοφανές ατόπημα Παπανδρέου. Αποκάλεσε την ...Τουρκία "μητέρα πατρίδα" της ...Κύπρου

SHARE
Ολα τα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων τέθηκαν στη συζήτηση που είχαν το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας Γιώργος Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από μία ώρα και η εντύπωση που αποκόμισε ο Ελληνας πρωθυπουργός, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους της ελληνικής αποστολής και τους Ελληνες ανταποκριτές στην Τουρκία, ήταν ότι ο κ. Ερντογάν διαθέτει την πολιτική βούληση για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, αυτό πρέπει να το κάνει και πράξη.
"Να απελευθερώσουμε την Κύπρο από τις εξαρτήσεις"
Ειδική αναφορά στην Κύπρο, με την οποία εξέφρασε τις πάγιες θέσεις του για το Κυπριακό και την επίλυσή του, έκανε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με δήλωσή του στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε "...θέλουμε μια ευρωπαϊκή λύση για μια ενιαία, επανενωμένη Κύπρο..." και συμπλήρωσε: "...Πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις από τις μητέρες πατρίδες, από στρατεύματα κατοχής, από διαιρέσεις και τείχη..."
Στη δήλωσή του αναφέρθηκε και στη σχέση φιλίας, που είχε αναπτύξει με τον αείμνηστο Ισμαήλ Τζεμ, την περίοδο των καταστροφικών σεισμών σε Τουρκία και Ελλάδα, πριν από δέκα χρόνια.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: