Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Συμφορά για τα κόμματα...οι λογαριασμοί του C4Ι

SHARE
Καινούργια στοιχεία από τράπεζες του εξωτερικού, που -σύμφωνα με πληροφορίες- αφορούν ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, που θα καταφθάσουν το αργότερο αύριο μέσω της Eurojust (Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης), αναμένει ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός, που διενεργεί την ανάκριση για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο ανακριτής είναι ήδη ενήμερος ότι τα στοιχεία που αναμένει από τράπεζες της Ελβετίας, του Βελγίου, καθώς και από άλλες χώρες, μέσω των οποίων «ταξίδεψε» το «μαύρο χρήμα», δεν θα αφορούν τους επτά πρώτους κατηγορουμένους, τους οποίους έχει ήδη καλέσει να απολογηθούν στις 12 Μαϊου, για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).
Τα στοιχεία από τα ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, που αναμένονται, θα αφορούν ορισμένους από τους υπόλοιπους 31 εμπλεκόμενους - χωρίς φυσικά να αποκλείονται οι εκπλήξεις. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, τα νέα τραπεζικά έγγραφα δεν θα αφορούν τις «μυστικές διαδρομές» των εμβασμάτων σχετικά με τη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του δικτύου του ΟΤΕ, αλλά, όπως εκτιμάται, θα δίνουν πληροφορίες και για το δεύτερο σκέλος του σκανδάλου, που αφορά τη σύμβαση για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4Ι. Ετσι, δεν αποκλείεται από τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών να αποκαλυφθούν οι δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, στους οποίους έχει εντοπιστεί η διακίνηση «μαύρου χρήματος» μέχρι το 2006 και ακόμη παραμένουν άγνωστοι.
Παράλληλα, θα κινηθεί και η έρευνα για το σύστημα C4I, για το οποίο την προπερασμένη βδομάδα ο ανακριτής επέκτεινε την ποινική δίωξη, ζητώντας άσκηση συμπληρωματικής κατά παντός υπευθύνου για το κακούργημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.
Μέχρι χτες, πάντως, δεν είχαν προσωποποιηθεί οι ποινικές διώξεις για περισσότερους από τους επτά πρώτους κατηγορουμένους, που απολογούνται στις 12 Μαϊου και αναμένεται ότι ο κ. Ζαγοριανός θα απαγγείλει κατηγορίες σε νέα πρόσωπα, αφού προηγουμένως εξετάσει τα στοιχεία των επίμαχων λογαριασμών σχετικά με το πρόγραμμα C4I. Υπενθυμίζεται ότι ο εγκέφαλος και διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής Siemens Ρ. Σίκατσεκ έχει αναφέρει στην τελευταία κατάθεσή του στον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό στις 8 Οκτωβρίου 2008 ότι έγιναν πληρωμές για το C4I, οι οποίες «πήγαν πιθανόν το 2004 στην εταιρεία Fairways».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: