Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Το μη...χοίρων βέλτιστων για τον ιο της γρίππης!

SHARE
Στο πέντε αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού για τη γρίπη των χοίρων, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος πανδημίας εξαιτίας του ιού Η1Ν1. Η αύξηση του βαθμού ετοιμότητας, δήλωσε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συνιστά μήνυμα προς τις κυβερνήσεις, τη φαρμακοβιομηχανία και την επιχειρηματική κοινότητα για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της.
Οι οδηγίες Αναλυτικά για τους χοιροτρόφους της χώρας όπως εκδόθηκαν επίσημα.
1.Περιορίστε τον αριθμό επισκεπτών της εκτροφής σας στον απόλυτα αναγκαίο και μόνο.
2.Ενημερώστε αμέσως τις κτηνιατρικές αρχές για την εμφάνιση οιουδήποτε υπόπτου κλινικά συμπτώματος σε ζώα της εκτροφής σας .
3.Σε περίπτωση κοινής γρίπης ,καλό είναι να μην έρχεστε σε επαφή με χοίρους τόσο εσείς ,όσο και ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος. Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή ,να φορούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας ,γυαλιά,μπλούχα ενισχυμένη αδιάβροχη ή φόρμα ,μπότες η ποδονάρια ,γάντια κλπ.
4. Χρησιμοποιείτε ανθεκτικά ελαστικά γάντια τα οποία μπορούν να απολυμαίνονται μετά το πέρας της εργασίας και να αλλάζονται άμεσα αν τρυπήσουν κατά την διάρκεια αυτής.
5.Χρησιμοποιείτε κατάλληλη προστατευτική μπλούζα εάν κρίνετε απαραίτητο. καθώς και υποδήματα ( μπότες ) χωρίς οπές.
6.Χρησιμοποιείστε κάποιο από τα εγκεκριμμένα απολυμαντικά μέσα στην εκτροφή προς απολύμανση ,μετά το σχολαστικό καθαρισμό και την πλύση των θαλάμων τοκετών ,των σκευών της εκτροφής ,των ενδυμάτων και υποδημάτων του προσωπικού.
7.Αποφύγετε τις μετακινήσεις ζώων μεταξύ των διαφόρων σταυλικών εγκαταστάσεων της εκτροφής σας.
8.Μην επιτρέπετε σε οχήματα – και ειδικά αυτά που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά χοίρων – να εισέρχονται στην εκτροφή σας.
9.Αγοράστε χοίρους μόνο από εκτροφές ελεγμένες με τα συνοδευτικά πιστοποιητικά.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: