Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

'Οπου Γης και Πατρις' ομολογούν οι Απόδημοι...

SHARE
Η Ομογένεια της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με την καθιερωμένη παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν. Οι καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες αναμένεται να συντείνουν σημαντικά για την αθρόα προέλευση χιλιάδων ατόμων.
Στη δοξολογία που τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μεταφέροντας «μήνυμα ενότητας και αγάπης» από την Ελλάδα.
Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «πρέπει να καταβάλουμε όλοι μαζί κοινή προσπάθεια ώστε να επιτύχουν οι στόχοι μας, υπηρετώντας τις αξίες, τις αρχές και τα οράματα τα οποία μας ενώνουν και τα οποία είναι πανανθρώπινα».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «τιμούμε τη μνήμη όλων εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους γι’ αυτές τις αρχές και τις αξίες της ελευθερίας για να μπορεί η σήμερα Ελλάδα να υπάρχει και να εκπέμπει αυτό το φως, κι αυτό το μήνυμα σε όλη την οικουμένη».
Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «σ’ αυτή την προσπάθεια, κυρίαρχο ρόλο έχει η Ομογένεια, κυρίαρχο ρόλο έχετε όλοι εσείς, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, υπερτονίζοντας τις απόψεις και τις θέσεις της Ελλάδας γι’ αυτές τις αρχές και τις αξίες και προωθώντας τη λύση των ζητημάτων τα οποία σήμερα μας απασχολούν».
Καταλήγοντας επεσήμανε ότι «υπό την σκέπη της Εκκλησίας όλοι μαζί ευλαβικά κλείνουμε το γόνυ σ’ όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε σήμερα να ζούμε ελεύθερα, δημοκρατικά, μεταφέροντας αυτό το πνεύμα το ελληνικό». Μετά τη δοξολογία θα πραγματοποιηθεί δεξίωση σε ξενοδοχείο της πόλης και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η παρέλαση, όπου θα λάβουν μέρος ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ και αρκετοί δημοτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι, καθώς και μέλη του Κογκρέσου.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: