Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Οι υποκλοπές και οι δικαιώσεις θυμάτων με άρωμα σκανδάλων...

SHARE
Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει το πρόστιμο των 76 εκατ. ευρώ, που είχε επιβληθεί στη Vodafone από την ΑΔΑΕ το Δεκέμβριο του 2006 για τη γνωστή υπόθεση των υποκλοπών, μία απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έρχεται να δικαιώσει...ένα από τα θύματα. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, το δικαστήριο καταδίκασε τη Vodafone για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και την καλεί να καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη ένα από τα θύματα.
Όπως αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας «Ημερησία», σύμφωνα με τη σχετική απόφαση «η ενάγουσα προσβλήθηκε σημαντικά, παράνομα και αντισυμβατικά στην προσωπικότητά της και ειδικότερα ως προς το συνταγματικά κατοχυρωμένο και συμβατικώς προβλεπόμενο δικαίωμα του απορρήτου της επικοινωνίας της. Περαιτέρω, με την κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό του γεγονότος ότι υποκλέπτονταν οι τηλεφωνικές της συνομιλίες η ενάγουσα επίσης προσβλήθηκε σημαντικά παράνομα και αντισυμβατικά στην προσωπικότητά της και ειδικότερα ως προς το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων». Στην απόφασή του το δικαστήριο κρίνει ότι η Vodafone δεν επέδειξε την απαιτούμενη επιμέλεια και «δεν απευθύνθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στην αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών».
Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα, μπορείτε να βρείτε στο άρθρο της εφημερίδας «Ημερησία» με τίτλο: «Δικαίωση θύματος των υποκλοπών του 2005».
Θυμάμαι όταν ήμουν στο Κέντρο τύπου στο Ζάππειο που οι δημοσιογράφοι μιλούσαν για το υπέρογκο κόστος ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων στους Αμερικανούς που ανερχόταν σε πολλά δις. Την ίδια ώρα οι περισσότεροι έλεγαν ότι ο κόσμος φοβόταν το Ζέπελιν αλλά ένας άλλος μας έλεγε ότι αυτό δεν είναι τίποτα. Οι μεγάλες αποκαλύψεις θα έρθουν μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες. Κάτι γνώριζε ή απο πληροφορίες δικαιώθηκε με το..ξεβράκωμα των υποκλοπών. Θυμάστε ποιοι τις αποκάλυψαν και τι συνεβη μετά. Αυτός που αποκάλυψε τις υποκλοπές είχε άμεση ανάμιξη στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: