Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Οι...κουρασμένοι Πολιτικοί μας και το μέλλον μας...

SHARE
Στη ζωή και στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που καλό είναι να μη σου τύχουν, γιατί αν συμβεί το αντίθετο, δεν υπάρχει τρόπος να τα ξεπεράσεις. Και κυρίως αυτό ισχύει αν συνδέονται με γεγονότα και καταστάσεις τα οποία προκαλούν τη θυμηδία. Στην πολιτική το γελοίο «σκοτώνει». Πόσω μάλλον όταν από τον χαρακτηρισμό «ο καταλληλότερος» υποχρεώνεσαι να ταυτίζεσαι τώρα με τον χαρακτηρισμό «ο κουρασμένος».
Πέρασε πάνω από μία εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός είχε εξομολογηθεί σε γνωστό δημοσιογράφο πως νιώθει κουρασμένος. Προφανώς ως πρωθυπουργός. Και εκείνος το δημοσιοποίησε στη διαπασών. Το μάθαμε όλοι μας. Μέχρι και το τελευταίο χωριό. Και δεν τον διέψευσαν. Ούτε ο ίδιος. Ούτε ο προθυμότατος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το ερώτημα είναι απλό: Γιατί; Η απάντηση είναι εξίσου απλή: Η ενδεχόμενη διάψευση θα προκαλούσε την οργή του συγκεκριμένου δημοσιογράφου. Και η δικαιολογημένη έκρηξη της θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά. Και στον πρωθυπουργό. Και στην παράταξή του. Στο τέλος θα καταλήγαμε οι περισσότεροι: Έχουμε πρωθυπουργό και κουρασμένο και ψεύτη.
Φαίνεται πως το ξανασκέφτηκαν. Στου Μαξίμου ή σε όποιο χώρο συνεδριάζουν οι εναπομείναντες επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης. Από κοντά με τις ανορεκτικές εξομολογήσεις για την πρωθυπουργική κούραση, έρχονται τα κουραστικά τραπέζια των δελφίνων. Και αυτοί δεν είναι ένας ή δύο. Κάμποσοι μαζεύτηκαν. Σαν να μοιάζει σκορποχώρι αυτή η κυβέρνηση. Και το βλέπουνε και οι ίδιοι. Και αυτοί στην ουσία δεν πράττουν τίποτε. Τα έσοδα του προϋπολογισμού είναι 7 και 8 μονάδες κάτω από τα προϋπολογισθέντα. Η Άγκελα Μέρκελ προβαίνει σε σωρηδόν φιλοτουρκικές δηλώσεις. Και εμείς παρατηρούμε απορούντες από τα κάτω προς τα πάνω το αεροπλάνο του Μπάρακ Ομπάμα στην πτήση του προς την Τουρκία. Ενώ διάφορες εγκληματικές ομάδες κυριαρχούν στις μικρές και μεγάλες πόλεις μας και στους ανέλεγκτους σκοτεινούς φόβους μας.
Έτσι, φυσικά, αποφάσισαν να διαψεύσουν χθες τις πριν από οκτώ μέρες εξομολογήσεις του πρωθυπουργού για το πόσο κουρασμένος είναι και νιώθει. Μόνο που ένα μόνο κατάφεραν. Να αποδείξουν πως κάτι τέτοιες λέξεις σε κρίσιμες περιστάσεις είναι τόσο άδειες.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: