Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Στο Κόκκινο η εγκληματικότητα στην Αττική!

SHARE
ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ αλλά δεν ήταν πρωταπριλιάτικο! Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση θορυβημένη συγκαλούσε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ για να... αποφασίσει την χρήση των καμερών(!), η ίδια η ΕΛ.ΑΣ την υπονόμευε υποπίπτοντας σε δύο ακόμη φιάσκο εντός ολίγων ωρών! Το μεσημέρι σημειώθηκε απόδραση κρατουμένων απο τα δικαστήρια της Ευελπίδων ενώ το πρωί δεν κατάφερε να συλλάβει ληστή τράπεζας στην Παλλήνη ούτε μετά την σήμανση σιωπηλού συναγερμού και την περικύκλωση της περιοχής! Συγκεκριμένα δύο αλλοδαποί κρατούμενοι απέδρασαν στη μία το μεσημέρι, αφού διέφυγαν της προσοχής των αστυνομικών. Πρόκειται για έναν υπήκοο Γεωργίας και έναν υπήκοο Καζακστάν, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για κλοπή 169 ευρώ από σουπερμάρκετ. Οι δυο δραπέτες αναζητούνται, ενώ σε βάρος των αστυνομικών συνοδών διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση. Λίγες ώρες πρίν, η ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στις 8.30 το πρωί στην τράπεζα FBB στη λεωφόρο Μαραθώνος 19, στην Παλλήνη εξελίχθηκε σε αστυνομικό θρίλερ καθώς όλες οι ενέργειες για τον εντοπισμό του δράστη, μετά από κινηματογραφική καταδίωξή, απέβησαν άκαρπες. Συγκεκριμένα, άγνωστος άνδρας, ο οποίος φορούσε κουκούλα και γάντια, εισέβαλε στο υποκατάστημα της τράπεζας, όπου παρέμεινε τουλάχιστον 20 λεπτά της ώρας, αναγκάζοντας τους υπαλλήλους να ανοίξουν τα ταμεία και το χρηματοκιβώτιο. Στο διάστημα αυτό οι υπάλληλοι σήμαναν συναγερμό και κινητοποιήθηκε η αστυνομία, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο σημείο περιπολικά πριν ο δράστης βγει από την τράπεζα.
Στην προσπάθειά του να γλιτώσει πήρε όμηρο μία κοπέλα, η οποία όμως λιποθύμησε από το σοκ, με αποτέλεσμα ο δράστης να αναγκαστεί να την αφήσει ελεύθερη για να καταφέρει να κρυφτεί στα στενά και να διαφύγει.
Ο ληστής που άρπαξε συνολικά περίπου 150 χιλιάδες ευρώ, τα έβαλε σε μια σακούλα σκουπιδιών, άρχισε να τρέχει και διασχίζοντας την Μαραθώνος κατάφερε να φτάσει σε ένα σπίτι σε μικρή απόσταση, στην οδό Βλαχερνών 8. Εκεί εγκατέλειψε στο ισόγειο, μπροστά σε δύο μεταλλικές ντουλάπες, μερικά απο τα ρούχα του και την κουκούλα, τη σακούλα με τα χρήματα και το πιστόλι και διέφυγε πηδώντας σε διπλανό οικόπεδο. Αν και η περιοχή είχε κυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και παρά τις έρευνες που ακολούθησαν δεν έγινε δυνατός ο εντοπισμός του.
Πηγές: ΑΠΕ, 'Εθνος'
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: