Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Το μη...χοίρων βέλτιστων για τον ιο της γρίππης!

Το μη...χοίρων βέλτιστων για τον ιο της γρίππης!

Στο πέντε αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού για τη γρίπη των χοίρων, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος πανδημίας εξαιτίας του ιού Η1Ν1. Η αύξηση του βαθμού ετοιμότητας, δήλωσε εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συνιστά μήνυμα προς τις κυβερνήσεις, τη φαρμακοβιομηχανία και την επιχειρηματική κοινότητα για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της.
Οι οδηγίες Αναλυτικά για τους χοιροτρόφους της χώρας όπως εκδόθηκαν επίσημα.
1.Περιορίστε τον αριθμό επισκεπτών της εκτροφής σας στον απόλυτα αναγκαίο και μόνο.
2.Ενημερώστε αμέσως τις κτηνιατρικές αρχές για την εμφάνιση οιουδήποτε υπόπτου κλινικά συμπτώματος σε ζώα της εκτροφής σας .
3.Σε περίπτωση κοινής γρίπης ,καλό είναι να μην έρχεστε σε επαφή με χοίρους τόσο εσείς ,όσο και ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος. Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή ,να φορούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας ,γυαλιά,μπλούχα ενισχυμένη αδιάβροχη ή φόρμα ,μπότες η ποδονάρια ,γάντια κλπ.
4. Χρησιμοποιείτε ανθεκτικά ελαστικά γάντια τα οποία μπορούν να απολυμαίνονται μετά το πέρας της εργασίας και να αλλάζονται άμεσα αν τρυπήσουν κατά την διάρκεια αυτής.
5.Χρησιμοποιείτε κατάλληλη προστατευτική μπλούζα εάν κρίνετε απαραίτητο. καθώς και υποδήματα ( μπότες ) χωρίς οπές.
6.Χρησιμοποιείστε κάποιο από τα εγκεκριμμένα απολυμαντικά μέσα στην εκτροφή προς απολύμανση ,μετά το σχολαστικό καθαρισμό και την πλύση των θαλάμων τοκετών ,των σκευών της εκτροφής ,των ενδυμάτων και υποδημάτων του προσωπικού.
7.Αποφύγετε τις μετακινήσεις ζώων μεταξύ των διαφόρων σταυλικών εγκαταστάσεων της εκτροφής σας.
8.Μην επιτρέπετε σε οχήματα – και ειδικά αυτά που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά χοίρων – να εισέρχονται στην εκτροφή σας.
9.Αγοράστε χοίρους μόνο από εκτροφές ελεγμένες με τα συνοδευτικά πιστοποιητικά.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Η πολιτική στάση και η πολιτική Αλήθεια στις μέρες μας..

Η πολιτική στάση και η πολιτική Αλήθεια στις μέρες μας..


ΧΘΕΣ αναφέραμε δημοσιεύματα του τύπου προ ελάχιστών μηνών... για την Οικογενειοκρατία στα πολιτικά κόμματα εξουσίας στην χώρα μας. Η ατέρμονη φιλοσοφία που κυριαρχεί να αποτελούν τα κόμματα απλές οικογενειακές υποθέσεις παραμένει χωρίς λόγο ύπαρξης την ώρα που ο κόσμος αλλάζει και τα πάντα ρεί..όπως φιλοσοφούσε ο Ηράκλειτος.
Απο την μία η οικογένεια Καραμανλή από την δεκαετία προ του 60 με τις γνωστές αναφορές και τις μοναδικές ομιλίες του Εθνάρχη που ήταν μοναδικός μας θυμίζει ότι κάποτε η πολιτική είχε ουσία. Και συγκινήθηκα όταν είδα το βίντεο στο youtube την στιγμή που ο Εθνάρχης δάκρυσε όταν μιλούσε για την Μακεδονία μας. Σήμερα η φιλοσοφία έχει περάσει και διανύουμε άλλες εποχές με σκανδαλολογία και τσάντες που μεταφέρονται απο χέρια σε χέρια για πάντα.
Απο την άλλη η οικογένεια Παπανδρέου που απο την ωραία εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου που δόθηκαν μάχες, μετά στην εποχή του ζιβάγκο του Ανδρέα και τώρα του Γεωργίου μας θυμίζουν ότι τα πάντα στο όνομα φαίνονται ίδια. Οχι όμως στην ουσία ή την πολιτική φιλοσοφία αλλαγή πλεύσης για ένα πολιτικό φορέα κοντά στο λαό χωρίς συμβόλαια και ανούσιες ομιλίες. Να μην αναφέρουμε και τα υπόλοιπα.
Αυτό που ξεχωρίζει είναι οτι τα κόμματα δεν είναι φίλοι μου οικογενειακή υπόθεση, είναι υπόθεση προς και απο τον λαό για την συνδιαμόρφωση και όχι το μονοπώλιο της εξουσίας, για την συνυπευθυνότητα στην χάραξη κοινωνική τομών και αλλαγών πέρα απο ονόματα. Γιατί τον τελευταίο καιρό μόνο προγραμματικές δηλώσεις δεν βλέπουμε. Μόνο για σκάνδαλα και χωρίς απαντήσεις στα κοινωνικά προβλήματα.

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Η οικογενειοκρατία στην Ελληνική πολιτική μέσα απο τον Τύπο

Η οικογενειοκρατία στην Ελληνική πολιτική μέσα απο τον Τύπο

Το σωστό επώνυμο! Σταύρος Λυγερός - Καθημερινή
Το γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου διεκδικεί επί ίσοις όροις την επανεκλογή του στην προεδρία κατέστησε χθες δυνατή τη συμφωνία σ’ όλα τα διαδικαστικά, απομακρύνοντας το φάσμα της διάσπασης. Το πρώτο διάστημα, όταν φαινόταν πως ο αντίπαλός του θα κέρδιζε άνετα τη μάχη, στο περιβάλλον του σημερινού προέδρου έτεινε να κυριαρχήσει η γραμμή της πρόκλησης ρήξης πριν από την ψηφοφορία της 11ης Νοεμβρίου.
Η άποψη ότι «ο Γιώργος δεν πρέπει να παραδώσει το ΠΑΣΟΚ στον Βενιζέλο» ήταν ευρύτατα διαδεδομένη στο προεδρικό στρατόπεδο. Η απόπειρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ήταν προϊόν αυτού του κλίματος. Τα πράγματα δεν οδηγήθηκαν τότε στην άκρη, γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου δεν φάνηκε αποφασισμένος να πραγματοποιήσει ένα άλμα, που δεν ήξερε εάν θα ήταν στο κενό ή θα τον σταθεροποιούσε στον «θρόνο».
Ύστερα από μια τέτοια ήττα, ένα κόμμα με ένστικτο αυτοσυντήρησης θα έπρεπε να έχει γυρίσει την πλάτη στον Γιώργο Παπανδρέου. Πολύ περισσότερο, όταν στα χρόνια της «βασιλείας» του αποδόμησε περαιτέρω το ΠΑΣΟΚ. Εάν το πρόβλημα ήταν πραγματικά ο «αλαζόνας», «διαπλεκόμενος» και «δεξιός» Ευάγγελος Βενιζέλος, οι δημοσκοπήσεις θα έπρεπε να δείχνουν τον Κώστα Σκανδαλίδη στα ύψη. Σ’ αυτόν δεν μπορούν να προσάψουν τίποτα απ’ όλα αυτά. Επίσης, διαθέτει μεγαλύτερες πολιτικές ικανότητες από τον σημερινό πρόεδρο και επιπλέον δεν κουβαλάει την ευθύνη ενός αρνητικού εκλογικού ρεκόρ. Όλα αυτά, όμως, είναι λεπτομέρειες. Το σημαντικό είναι ότι δεν έχει το σωστό επώνυμο!
Ζητείται σοβαρότητα - Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος -Έθνος
Κάπου ένα χρόνο, μπορεί και περισσότερο, ήταν που είχαμε γίνει άνω-κάτω από το μεγάλο επίτευγμα της πρώτης καραμανλικής κυβερνητικής θητείας, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Και τις κινητοποιήσεις αλλά και τις παρενέργειές τους τις θυμάστε, υποθέτω. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι και η τότε υπουργός Παιδείας αλλά και ο ένας από τους υφυπουργούς της αποδοκιμάστηκαν από το εκλογικό σώμα και έμειναν εκτός Βουλής.
Γι' αυτό και εύλογα, νομίζω, διερωτώμαι: προς τι όλη εκείνη η αναταραχή, οι καθημερινές συγκρούσεις και η διακοπή ουσιαστικά της λειτουργίας των ΑΕΙ για τόσους μήνες, όταν η αλλαγή και μόνο της ηγεσίας του υπουργείου αποδείχθηκε αρκετή για ν αρχίσει το ξήλωμα της περίφημης εκείνης «μεταρρύθμισης»;
Και να κάνω κι ένα βήμα παραπάνω; Τι σόι μεταρρύθμιση είναι αυτή που αποδοκιμάζεται απ όλους τους ενδιαφερόμενους πριν ψηφιστεί κι εγκαταλείπεται από την ίδια την κυβέρνηση πριν ακόμη εφαρμοστεί; Κι όταν τέτοιες είναι οι διαπιστώσεις για τις «μεταρρυθμιστικές» πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, γιατί θα πρέπει ν αναμένουμε κάτι ουσιαστικότερο και αποτελεσματικότερο για το ασφαλιστικό ή όποιον άλλο τομέα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής κρίνει ο Κ. Καραμανλής ότι χρειάζεται αλλαγές;
Κανένας δεν αρνείται ότι η χώρα έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις. Πάνω απ όλα, όμως, έχει ανάγκη από ικανούς και σοβαρούς ανθρώπους που θα επωμισθούν την ευθύνη για να σχεδιάσουν και να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις αυτές. Και δυστυχώς γι αυτούς, αλλά και για εμάς, τις συγκεκριμένες ιδιότητες δεν τις διαθέτουν ο Κ. Καραμανλής και οι συνεργάτες του. Η ίδια η πρακτική τους το αποδεικνύει, όταν φτάνουν στο σημείο ν ακυρώνουν μια «μεταρρύθμιση» που εξαιτίας της ήρθαν τα πάνω-κάτω στη χώρα και για την οποία, μάλιστα, καμάρωναν όλο αυτό το διάστημα.
Κι ας μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα της Παιδείας είναι εκρηκτικό, αλλά το ασφαλιστικό είναι εκρηκτικότερο. Ούτε και να ξεχνάμε ότι σοβαρές μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με τη λογική τού «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», αλλά προϋποθέτουν συγκλίσεις και συναινέσεις. Κι αυτές η κυβέρνηση Καραμανλή δεν δείχνει διατεθειμένη ή ικανή να τις εξασφαλίσει.
Συλλογική και οικογενειακή ευθύνη
Γιάννης Παντελάκης -Ελευθεροτυπία
Ενας 22χρονος συνελήφθη προχθές με την κατηγορία της ληστείας τράπεζας. Δεν έχει σημασία ν' αναφερθούμε στο αυτονόητο, ότι δηλαδή μέχρι την καταδίκη του παραμένει απλά κατηγορούμενος και όχι καταδικασμένος. Στη χώρα μας, τα πολιτικά και δημοσιογραφικά ήθη έχουν καταργήσει τέτοιου είδους έννοιες. Δεν έχει σημασία ν' αναφερθούμε και στον διαχωρισμό ενός συνήθους ληστή που στόχο έχει να καρπωθεί τη λεία και ενός ληστή που οδηγείται στην πράξη του από ιδεολογικά κριτήρια. Ο πολιτισμός μας δεν επιτρέπει τέτοιου είδους διαχωρισμούς και όποιος τους κάνει είναι τουλάχιστον ύποπτος για... συνέργεια.
Εχει σημασία όμως ν' αναφερθούμε σε μερικά χθεσινά πρωτοσέλιδα και σε αρθρογραφία μερίδας του Τύπου που συνέδεαν τη συγκεκριμένη ληστεία μ' έναν πολιτικό χώρο, αυτόν του Συνασπισμού, επειδή απλά έτυχε ο κατηγορούμενος για τη ληστεία να είναι γιος ενός στελέχους του κόμματος αυτού. Και έχει σημασία, γιατί τα πρωτοσέλιδα αυτά υιοθετούν τη λογική της οικογενειακής αλλά και συλλογικής ευθύνης, η οποία στην καλύτερη περίπτωση αποτελεί μια ευθεία μορφή φασισμού. Επειδή κάποιος κατηγορούμενος είναι συγγενικό πρόσωπο με στέλεχος ενός κόμματος, τότε αυτόματα το στέλεχος αυτό ενοχοποιείται για τις όποιες πράξεις του κατηγορούμενου, ενώ παράλληλα ενοχοποιείται και ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος.
Ο γραφικός Β. Πολύδωρας στην προηγούμενη Βουλή επιχείρησε πολλές φορές να συνδέσει τον χώρο του Συνασπισμού μ' εκείνον κάποιων κουκουλοφόρων. Οι συνεχιστές του κ. Πολύδωρα χθες ανακάλυψαν την πυρίτιδα και δικαίωναν τον τέως υπουργό για τις διαπιστώσεις του! Είναι σίγουρο πως δεν πάμε καθόλου καλά...

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

'Οπου Γης και Πατρις' ομολογούν οι Απόδημοι...

'Οπου Γης και Πατρις' ομολογούν οι Απόδημοι...

Η Ομογένεια της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με την καθιερωμένη παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν. Οι καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες αναμένεται να συντείνουν σημαντικά για την αθρόα προέλευση χιλιάδων ατόμων.
Στη δοξολογία που τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μεταφέροντας «μήνυμα ενότητας και αγάπης» από την Ελλάδα.
Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «πρέπει να καταβάλουμε όλοι μαζί κοινή προσπάθεια ώστε να επιτύχουν οι στόχοι μας, υπηρετώντας τις αξίες, τις αρχές και τα οράματα τα οποία μας ενώνουν και τα οποία είναι πανανθρώπινα».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «τιμούμε τη μνήμη όλων εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους γι’ αυτές τις αρχές και τις αξίες της ελευθερίας για να μπορεί η σήμερα Ελλάδα να υπάρχει και να εκπέμπει αυτό το φως, κι αυτό το μήνυμα σε όλη την οικουμένη».
Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι «σ’ αυτή την προσπάθεια, κυρίαρχο ρόλο έχει η Ομογένεια, κυρίαρχο ρόλο έχετε όλοι εσείς, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, υπερτονίζοντας τις απόψεις και τις θέσεις της Ελλάδας γι’ αυτές τις αρχές και τις αξίες και προωθώντας τη λύση των ζητημάτων τα οποία σήμερα μας απασχολούν».
Καταλήγοντας επεσήμανε ότι «υπό την σκέπη της Εκκλησίας όλοι μαζί ευλαβικά κλείνουμε το γόνυ σ’ όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε σήμερα να ζούμε ελεύθερα, δημοκρατικά, μεταφέροντας αυτό το πνεύμα το ελληνικό». Μετά τη δοξολογία θα πραγματοποιηθεί δεξίωση σε ξενοδοχείο της πόλης και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η παρέλαση, όπου θα λάβουν μέρος ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ και αρκετοί δημοτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι, καθώς και μέλη του Κογκρέσου.

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Μια πολιτική μάχη που αγγίζει τα όρια της διαφθοράς.

Μια πολιτική μάχη που αγγίζει τα όρια της διαφθοράς.

Πρόσφατα φίλος επικοινώνησε με το γραφείο του Σταύρου Λαμπρινίδη στις Βρυξέλλες για το θέμα της επέκτασης χρονικής διάρκειας που θα έχει η προστασία των μουσικών πνευματικών δικαιωμάτων. H εικόνα που διαμορφώνω είναι ότι υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια πολιτικών δυνάμεων στο Ευρωκοινοβούλιο σε απόλυτη συνεργασία με τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, ώστε να ψηφιστεί μια κοινοτική οδηγία η οποία το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει, θα είναι απλώς να βάλουν στην τσέπη τους αρκετά εκατομμύρια Ευρώ οι δισκογραφικές, και τίποτε άλλο.
Ήδη από τα μέσα και τέλη του προηγούμενου χρόνου έφτασαν στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου 3 διαφορετικές εκθέσεις από 3 ιδρύματα - το πανεπιστήμιο του Barnemouth, το Institute for Information Law University of Amsterdam, και μια κοινή έκθεση από διάφορα ιδρύματα όπως EFF, Consumer Focus, European Digital Rights, κλπ που κατέδειχναν με ξεκάθαρο τρόπο το ανώφελο της προτεινόμενης οδηγίας (δείτε τα εδώ, εδώ, και εδώ). Οι εκθέσεις αυτές έχουν αγνοηθεί παντελώς με αποτέλεσμα να φτάνουμε στη σημερινή ψηφοφορία. Από το γραφείο Λαμπρινίδη με ενημέρωσαν ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν κατά της πρότασης, μαζί με τους Ευρωπαίους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους, ενώ είναι άγνωστο τι θα κάνει η Σοσιαλιστική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου. Η πρόταση Λαμπρινίδη μάλιστα είναι να αναβληθεί η ψήφιση της Κοινοτικής οδηγίας για μετά τις Ευρωεκλογές, ώστε να μελετηθεί καλύτερα και να συμπεριλάβει όλη την πνευματική δημιουργία και όχι μόνο τα μουσικά έργα, όπως γίνεται τώρα. Τα Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα πάει προφανώς σε ψήφιση υπέρ.
Ειδικότερα οι Πράσινοι, προτείνουν είτε την απόρριψη του ψηφίσματος είτε την ψήφιση του με βάση τροποποιήσεις που έχουν προτείνει οι ίδιοι στα άρθρα 21, 22, 23, 24 με τις οποίες (τροποποιήσεις) διασφαλίζεται ότι η επέκταση θα είναι προς όφελος αποκλειστικά και μόνο των μουσικών δημιουργών και όχι των εταιρειών. Στην επιστολή που είχαν στείλει στους Ευρωβουλευτές αναφέρουν πολύ χαρακτηριστικά ότι
αντίθετα με όσα αναφέρει Ευρωπαϊκή Επιροπή και ο Crowley (εισηγητής), η επέκταση του copyright θα συνεισφέρει ελάχιστα στους δημιουργούς, η πλειοψηφία των οποίων θα λάβει από 0,26 έως 26,79 Ευρώ κάθε χρόνο για τα δέκα πρώτα χρόνια. Από την άλλη όμως θα αποτελέσει μια γιγάντια πηγή εσόδων για τις πολυεθνικές δισκογραφικές οι οποίε θα εισπράξουν συνολικά πάνω από 150 εκ Λίρες από τους καταναλωτές. Η ψήφος των Ελλήνων βουλευτών, αλλά και των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Οι υποκλοπές και οι δικαιώσεις θυμάτων με άρωμα σκανδάλων...

Οι υποκλοπές και οι δικαιώσεις θυμάτων με άρωμα σκανδάλων...

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει το πρόστιμο των 76 εκατ. ευρώ, που είχε επιβληθεί στη Vodafone από την ΑΔΑΕ το Δεκέμβριο του 2006 για τη γνωστή υπόθεση των υποκλοπών, μία απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έρχεται να δικαιώσει...ένα από τα θύματα. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, το δικαστήριο καταδίκασε τη Vodafone για παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και την καλεί να καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη ένα από τα θύματα.
Όπως αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας «Ημερησία», σύμφωνα με τη σχετική απόφαση «η ενάγουσα προσβλήθηκε σημαντικά, παράνομα και αντισυμβατικά στην προσωπικότητά της και ειδικότερα ως προς το συνταγματικά κατοχυρωμένο και συμβατικώς προβλεπόμενο δικαίωμα του απορρήτου της επικοινωνίας της. Περαιτέρω, με την κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό του γεγονότος ότι υποκλέπτονταν οι τηλεφωνικές της συνομιλίες η ενάγουσα επίσης προσβλήθηκε σημαντικά παράνομα και αντισυμβατικά στην προσωπικότητά της και ειδικότερα ως προς το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων». Στην απόφασή του το δικαστήριο κρίνει ότι η Vodafone δεν επέδειξε την απαιτούμενη επιμέλεια και «δεν απευθύνθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στην αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών».
Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα, μπορείτε να βρείτε στο άρθρο της εφημερίδας «Ημερησία» με τίτλο: «Δικαίωση θύματος των υποκλοπών του 2005».
Θυμάμαι όταν ήμουν στο Κέντρο τύπου στο Ζάππειο που οι δημοσιογράφοι μιλούσαν για το υπέρογκο κόστος ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων στους Αμερικανούς που ανερχόταν σε πολλά δις. Την ίδια ώρα οι περισσότεροι έλεγαν ότι ο κόσμος φοβόταν το Ζέπελιν αλλά ένας άλλος μας έλεγε ότι αυτό δεν είναι τίποτα. Οι μεγάλες αποκαλύψεις θα έρθουν μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες. Κάτι γνώριζε ή απο πληροφορίες δικαιώθηκε με το..ξεβράκωμα των υποκλοπών. Θυμάστε ποιοι τις αποκάλυψαν και τι συνεβη μετά. Αυτός που αποκάλυψε τις υποκλοπές είχε άμεση ανάμιξη στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Η ποινικοποίηση,..της γραβάτας έπρεπε να έρθει στην Βουλή και όχι της κουκούλας!

Η ποινικοποίηση,..της γραβάτας έπρεπε να έρθει στην Βουλή και όχι της κουκούλας!

Την Δευτέρα ανακοινώνεται στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο "Μεταρρυθμίσεις στην οργάνωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας" στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για τους "κουκουλοφόρους". Στην εισηγητική έκθεση γίνεται λόγο για άτομα τα οποία 'εκμεταλλευόμενα τις δημόσιες συναθροίσεις και τις ειρηνικές διαδηλώσεις των πολιτών [..] τελούν κατά συρροή ποινικά κολάσιμες πράξεις"
Οι πράξεις αυτές θα αντιμετωπίζονται αυστηρότερα, με ποινές φυλάκισης από δύο έως δέκα έτη, ενώ θα απαγορεύεται η μετατροπή της ποινής σε χρηματική και η αναστολή εκτέλεσής της. Τελικά να δούμε αν εκτός απο την ποινικοποίηση της πολιτικής ζώης της χώρας με τις προανακριτικές Επιτροπές και την αποτροπή της κουκούλας θα έχουμε άλλα ξεμπερδέματα. Διότι μάλλον σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να ποινικοποιηθεί...η γραβάτα και εκείνοι οι οποίοι δίχως κουκούλες βουτούν και βάζουν χέρι στα Ταμεία και έχουν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους. Τι λέτε για όλα αυτά;

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Κρύβουν την Αλήθεια οι ΗΠΑ για την ζωή εκτός του πλανήτη μας..

Κρύβουν την Αλήθεια οι ΗΠΑ για την ζωή εκτός του πλανήτη μας..

Πάντα αναρωτιόμαστε, υπάρχει ζωή εκεί έξω; Εχουν επισκεφτεί τον πλανήτη μας πλάσματα με λογική κατά το παρελθόν; Το ερώτημα που επί δεκαετίες πλανάται ως ΑΤΙΑ στη... στρατόσφαιρα της ανθρώπινης σκέψης, μέχρι σήμερα αποτελεί αγαπημένο θέμα στις συζητήσεις εκείνων που λατρεύουν το εν λόγω «σπορ»... Φυσικά αναρωτιόμαστε γιατί μερικοί κρύβουν την Αλήθεια και επιτέλους να δοθεί απάντηση.
«Οι εξωγήινοι όχι μόνο υπάρχουν, αλλά παράλληλα οι αρχές των ΗΠΑ αποκρύπτουν την αλήθεια γύρω από το θέμα», είπε πρόσφατα ένας πρώην αστροναύτης της NASA μιλώντας σε συνέδριο σχετικό με το θέμα και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ζήτημα.
Ο 78χρονος σήμερα Εντγκαρ Μίτσελ το 1971 ήταν ένα από τα μέλη της αποστολής του Apollo 14 στη Σελήνη. Οντας προσκεκλημένος στο πέμπτο ετήσιο συνέδριο X-Conference όπου συναντιούνται όσοι πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγήινων μορφών ζωής, δεν δίστασε να πει πως όταν αποπειράθηκε να διερευνήσει το τι ακριβώς συνέβη το 1947 στο Ρόσγουελ των ΗΠΑ, οι αρχές τον απέτρεψαν. Μάλλον δεν ήθελαν να πληροφορηθεί τι υπήρχε πίσω απο τις κουρτίνες...

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Συμφορά για τα κόμματα...οι λογαριασμοί του C4Ι

Συμφορά για τα κόμματα...οι λογαριασμοί του C4Ι

Καινούργια στοιχεία από τράπεζες του εξωτερικού, που -σύμφωνα με πληροφορίες- αφορούν ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, που θα καταφθάσουν το αργότερο αύριο μέσω της Eurojust (Μονάδα Δικαστικής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης), αναμένει ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός, που διενεργεί την ανάκριση για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο ανακριτής είναι ήδη ενήμερος ότι τα στοιχεία που αναμένει από τράπεζες της Ελβετίας, του Βελγίου, καθώς και από άλλες χώρες, μέσω των οποίων «ταξίδεψε» το «μαύρο χρήμα», δεν θα αφορούν τους επτά πρώτους κατηγορουμένους, τους οποίους έχει ήδη καλέσει να απολογηθούν στις 12 Μαϊου, για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).
Τα στοιχεία από τα ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, που αναμένονται, θα αφορούν ορισμένους από τους υπόλοιπους 31 εμπλεκόμενους - χωρίς φυσικά να αποκλείονται οι εκπλήξεις. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, τα νέα τραπεζικά έγγραφα δεν θα αφορούν τις «μυστικές διαδρομές» των εμβασμάτων σχετικά με τη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του δικτύου του ΟΤΕ, αλλά, όπως εκτιμάται, θα δίνουν πληροφορίες και για το δεύτερο σκέλος του σκανδάλου, που αφορά τη σύμβαση για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4Ι. Ετσι, δεν αποκλείεται από τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών να αποκαλυφθούν οι δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, στους οποίους έχει εντοπιστεί η διακίνηση «μαύρου χρήματος» μέχρι το 2006 και ακόμη παραμένουν άγνωστοι.
Παράλληλα, θα κινηθεί και η έρευνα για το σύστημα C4I, για το οποίο την προπερασμένη βδομάδα ο ανακριτής επέκτεινε την ποινική δίωξη, ζητώντας άσκηση συμπληρωματικής κατά παντός υπευθύνου για το κακούργημα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.
Μέχρι χτες, πάντως, δεν είχαν προσωποποιηθεί οι ποινικές διώξεις για περισσότερους από τους επτά πρώτους κατηγορουμένους, που απολογούνται στις 12 Μαϊου και αναμένεται ότι ο κ. Ζαγοριανός θα απαγγείλει κατηγορίες σε νέα πρόσωπα, αφού προηγουμένως εξετάσει τα στοιχεία των επίμαχων λογαριασμών σχετικά με το πρόγραμμα C4I. Υπενθυμίζεται ότι ο εγκέφαλος και διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής Siemens Ρ. Σίκατσεκ έχει αναφέρει στην τελευταία κατάθεσή του στον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό στις 8 Οκτωβρίου 2008 ότι έγιναν πληρωμές για το C4I, οι οποίες «πήγαν πιθανόν το 2004 στην εταιρεία Fairways».

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Το απέραντο φρενοκομείο στη χώρα της..ανεργίας και της αδιαφορίας!

Το απέραντο φρενοκομείο στη χώρα της..ανεργίας και της αδιαφορίας!

ΩΡΑΙΑ κύλησαν οι ημέρες του Πάσχα. Κάποιοι πήραν Δώρο και κάποιοι όχι. Αυτή θα μου πείτε δεν αποτελεί μέτρο Ισονομίας και Ισοπολιτείας όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Σωστά θα σκεφτείτε. Οι Δημόσιοι υπάλληλοι, οι βουλευτές και διευθυντές Οργανισμών, οι μάνατζερ άντε και κάποια μεγλαοστελέχη του ιδωτικού τομέα πήραν δώρα. Αντε και οι άνεργοι ακόμα και οι εργατοτεχνίτες κανά δωράκι απο το ΙΚΑ.
Οι υπόλοιποι Έλληνες που πήγαν και γιατί αγόρασαν μόνο καμιά μπριτζόλα και κοκορέτσι και όχι αρνάκι που στοίζε κοντά 30 ευρώ και κάτι; Απλά γιατί δεν πήραν Δώρο. Εμείς στον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο δεν πήραμε Δώρο αλλά ως Αυτσφάλιστοι πληρώνουμε ασφάλεια και ταμεία κάθε μήνα. Τουλάχιστον δεν δικαιούμαστε ένα κοκκαλάκι; Εκτός να πάρουμε στο τέλος παχυλή..σύνταξη. Ούτε λόγος να γίνεται. Αλήθεια αναρωτιόμαστε μια μεγάλη παρέα χρόνια τώρα γιατί οι κύριοι του Δημοσίου λαμβάνουν Εφάπαξ δεκάδων χιλιάδων Ευρώ απο τραπεζικούς μέχρι και εκπαιδευτικούς; Εύλογα θα υπέθετε κάποιος ότι με τις κρατήσεις που έχουν είναι σαν να πληρώνουν την σύνταξή τους και το εφάπαξ τους. Γιατί όμως να μην εισπράξουμε κι εμείς που έχουμε κρατήσει και πληρώνουμε Ασφαλιστικά ταμεία-με ις μαύρες τρύπες- κάθε μήνα 300αρια και 700 άρια; Ξέρετε ασφαλώς πόσο ελάχιστο πληρώνουν στο ΤΕΒΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Αυτοί είναι πολίτες άλλης κατηγορίας όταν πληρώνουν και έχουν κρατήσεις απο ΟΛΑ τα ΕΣΟΔΑ τους;
Κάποιοι βουλευτές αντέδρασαν όταν συνάδελφός τους απο το ΛΑΟΣ του ερώτησε για αδικία στο ασφαλιστικό σύστημα όταν προσέξτε σε ΚΑΜΜΙΑ χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης δεν υπάρχει εφάπαξ στο Δημόσιο ή αλλού! Αρα οι σημερινοί κύριοι ροκανίζουν...το μέλλον των παιδιών μας! Για αυτό καταντήσαμε...απέραντο Φρενοκομείο όπως έλεγε ο Εθνάρχης. Εξάλλου γιατί οι εκπαιδευτικοί μας βγαίνουν στο δρόμο που λαμβάνουν εφάπαξ και εργάζονταi μισό χρόνο και πληρώνονται για 12 μήνες; Γνωρίζετε ότι μετά το Πάσχα στη Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία τα σχολεία λειτουργούν αμέσως και δεν κάνουν 15 ημέρες διακοπές; Γνωρίζουν ότι στο Δημόσιο δεν μεταθέτουν γιορτές όπως η Πρωτομαγία που φέτος πεφτει Παρασκευή; Θυμάμαι επι ΠΑΣΟΚ όταν η Πρωτομαγιά ήταν Σαββτοκύριακο την ...μετέφεραν σε καθημερινή για να γλυτώσουν οι δημόσιοι...Ετσι περιμένετε να πάμε μπροστά ωρέ;

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Μαύρα χάλια...για την Ελληνική δισκογραφία

Μαύρα χάλια...για την Ελληνική δισκογραφία

Τα χάλια της έχει και δε φαίνεται να ανακάμπτει. Δείτε εικόνα/στατιστικά από το Πρώτο Θέμα για τις πωλήσεις των χρυσών και πλατινένιων δίσκων στην διαρκεια των χρόνων. To 1990 o πλατινένιος ήταν στις 100.000 πωλήσεις, ενώ τώρα είναι στις 30.000!!!
Και φυσικά ελάχιστοι φτάνουν αυτό το νούμερο. Χρυσό και πολύ είναι.
Είναι γεγονός ο κόσμος δεν αγοράζει πια cd. Το Internet με την ευκολία και τη δωρεάν (ή φτηνότερη) δυνατότητα ωθούν τον κόσμο να αγοράζει μόνο ό,τι ξέρει ότι αξίζει, ή μόνο τα cd του αγαπημένου του καλλιτέχνη. Αυτό πρέπει να τις προβληματίσει τις δισκογραφικές. Να καταλάβουν επιτέλους ότι ο κόσμος δεν θα δώσει 17¤ να αγοράσει ένα μπουζουκοποπ cd που θα έχει 1-2 επιτυχίες, που θα τις ακούει και κάθε μέρα στο ραδιόφωνο.
Βλέπουμε πολλές δουλειές γίνονται με τη μορφή αρπαχτής, με 10 τραγούδια που τα μισά είναι για να γεμίσει ο δίσκος. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλες τις δουλειές.
Υπάρχουν και οι ελπίδες της ελληνικής μουσικής και είναι πολλές. Δε θέλω να αρχίσω να αναφέρομαι σε ονόματα, υπάρχουν όμως και πρέπει να τους προωθούμε.
Να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με δήθεν μεγάλα ονόματα και να αγοράζουμε μόνο ό,τι αξίζει. Ελπίζοντας ότι έτσι θα εξαφανιστούν κάποια στιγμή οι τραγουδιστές που δεν αξίζουν και μας βασανίζουν τα αυτιά....

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

Οδηγίες πρός..Οδηγούς για ομαλή επιστροφή!

Οδηγίες πρός..Οδηγούς για ομαλή επιστροφή!

Θα πρέπει σε όλους μας να γίνει συνείδηση, ότι όσο και εάν καθυστερήσουμε στον προορισμό μας, η επιτυχία είναι ότι φθάσαμε σώοι και ασφαλείς, χωρίς να παίξουμε κορώνα/ γράμματα τη ζωή μας, των συνεπιβατών μας και των συνταξιδιωτών μας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε το συμβουλευτικό ρεπορτάζ που ακολουθεί και εάν το τηρήσετε, να είστε σίγουροι ότι θα ταξιδέψετε με ασφάλεια. Καλό και ασφαλές ταξίδι.
Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι θα πρέπει να ελέγξετε συγκεκριμένα σημεία του αυτοκινήτου:
Κινητήρας: Οι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν στον κινητήρα αφορούν τη στάθμη του λαδιού, αλλά και την ποιότητά τους. Αν δείτε ότι είναι πολύ μαύρα, τότε μη διστάσετε να τα αντικαταστήσετε. Τσεκάρετε εάν υπάρχουν διαρροές στον κινητήρα. Ελεγχος θα πρέπει να γίνει και στο σύστημα ψύξης. Ελέγξτε τη στάθμη του νερού του ψυγείου, την κατάσταση των κολάρων και γενικά εάν υπάρχουν από κάπου διαρροές.
Ελαστικά: Δεν θα καινοτομήσουμε εάν σας πούμε ότι τα ελαστικά αποτελούν τον υπ αριθμόν 1 παράγοντα για ασφαλείς μετακινήσεις. Εχετε υπόψη σας ότι τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας (ESP, ABS κ.πλ.) είναι σχεδόν άχρηστα, εάν η κατάσταση των ελαστικών δεν είναι η αρμόζουσα. Για τον λόγο αυτόν ελέγξτε εξονυχιστικά τα ελαστικά για φθορές, «ύποπτα» εξογκώματα, τα οποία μπορεί να αποβούν επικίνδυνα. Το πέλμα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποδηλώνει και την καταλληλότητα του ελαστικού, καθώς στη χώρα μας με τη χαμηλή πρόσφυση στους δρόμους και τις μεγάλες διαφορές των θερμοκρασιών (χειμώνας - καλοκαίρι) τα ελαστικά δεν φθείρονται αλλά «καίγονται». Στην περίπτωση που όλα είναι εντάξει, τότε ο επόμενος έλεγχος αφορά την πίεση του αέρα.
Φρένα: Ο έλεγχος στο σύστημα φρένων αφορά τη στάθμη των υγρών, αλλά και τη γενικότερη απόκριση του αυτοκινήτου στο πάτημα του πεντάλ. Εάν παρατηρήσετε ότι το πεντάλ δεν έχει αίσθηση, «τερματίζει» χωρίς ιδιαίτερη πίεση και το αυτοκίνητο δεν επιβραδύνει, τότε πρέπει να επισκεφθείτε συνεργείο για έλεγχο στα τακάκια και τις δισκόπλακες. Εάν κατά την πέδηση δεν φρενάρουν ομοιόμορφα οι τροχοί, τότε χρειάζεστε έλεγχο και ρυθμίσεις, καθώς αυτό μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο. Στην περίπτωση που το αυτοκίνητο διαθέτει ABS, τότε η σωστή κατάσταση του συστήματος των φρένων (υγρά, τακάκια, δισκόπλακες) και των ελαστικών είναι απαραίτητη.
Φώτα: Τα φώτα είναι ένα από τα πιο... παρεξηγημένα συστήματα του αυτοκινήτου, όμως η σωστή λειτουργία τους είναι καθοριστική για τις μετακινήσεις μας όχι μόνο τις βραδινές ώρες αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ελέγξτε πριν ξεκινήσετε εάν ανάβουν τα φλας, τα στοπ, το φως της όπισθεν. Εάν κάποια λάμπα είναι καμένη, θα πρέπει αμέσως να την αντικαταστήσετε. Επίσης ελέγξτε τη λειτουργία των φώτων πορείας και εάν είναι σωστά ρυθμισμένα για να μην τυφλώνουν τους επερχόμενους οδηγούς.
Σύστημα ψύξης: Από τα πιο ζωτικά σημεία του κινητήρα και τώρα που ο υδράργυρος ανεβαίνει. Ελέγξτε τη στάθμη του νερού του ψυγείου, την κατάσταση των κολάρων και γενικά εάν υπάρχουν από κάπου διαρροές. Ελεγχος θα πρέπει να γίνει και στον ανεμιστήρα (βεντιλατέρ).
Πλυστικό σύστημα: Πριν ταξιδέψετε ελέγξτε το πλυστικό σύστημα του αυτοκίνητου σας, γιατί εάν δεν έχει την κατάλληλη λειτουργία, θα έχετε κακή ορατότητα με αποτέλεσμα ο κίνδυνος ατυχήματος να εγκυμονεί. Ελέγξτε την κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων και εάν υπάρχει νερό στο πλυστικό σύστημα. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα απεσταγμένο νερό, όπως επίσης και τα ειδικά πρόσθετα που καθαρίζουν καλύτερα τις λάσπες στο παρ-μπριζ. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσετε καλή ορατότητα και θα αποφύγετε τα βουλωμένα σωληνάκια.
Φόρτωση αποσκευών: Τα υπερφορτωμένα αυτοκίνητα είναι σύνηθες φαινόμενο στους ελληνικούς δρόμους σε μια μαζική έξοδο. «Τερματισμένες» αναρτήσεις, υπεράριθμες αποσκευές στην «οροφή», είναι από τις πιο συχνές περιπτώσεις που συναντάει κανείς στους δρόμους και συνάμα δύο από τις σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων. Γιατί αφενός στην πρώτη περίπτωση η ανάρτηση δεν «δουλεύει» και το αυτοκίνητο δεν αντιδράει προβλέψιμα, αφετέρου λόγω του υψηλότερου κέντρου βάρους, τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου μεταβάλλονται, με αποτέλεσμα τις επικίνδυνες κλίσεις στις στροφές. Εάν, λοιπόν, το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας δεν είναι αρκετό για τις αποσκευές σας, τότε καταφύγετε στη λύση των μπαγκαζιέρων που τοποθετούνται στην οροφή.
ΟΔΗΓΗΣΗ
Υπ' αριθμόν 1 παράγοντας για την ασφάλεια ο οδηγός. Ο οδηγός είναι υπ αριθμόν ένας παράγοντας για την ασφάλεια όλων των επιβατών. Θα πρέπει να βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και να οδηγεί ξεκούραστος. Εάν αισθάνεται σημάδια κόπωσης, που εμφανίζονται με ένα ελαφρύ χασμουρητό, το πρώτο που έχει να κάνει είναι να σταματήσει στον πρώτο ειδικό χώρο στάθμευσης για να ξεκουραστεί (ακόμη και να κοιμηθεί). Είναι προφανές ότι αλκοόλ και οδήγηση σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζουν.
Εάν πρόκειται να οδηγήσετε μην πιείτε ούτε ένα ποτηράκι, για να έχετε 100% τον έλεγχο που απαιτείται. Εάν μεταφέρετε με το αυτοκίνητό σας ηλικιωμένους και παιδιά και το ταξίδι είναι μεγάλο, φροντίστε να κάνετε συχνές στάσεις για να ξεκουράζονται. Στην περίπτωση που μεταφέρετε τον σκύλο σας, μην τον στοιβάξετε στο πορτ-μπαγκάζ, αλλά να του διαθέσετε τον ανάλογο χώρο και τον αέρα.
Τρόπος οδήγησης
Είναι προφανές ότι και σε αυτή τη μαζική έξοδο θα υπάρξουν μποτιλιαρίσματα, άσκοπες καθυστερήσεις κ.πλ. Ολα αυτά θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσετε με υπομονή και όχι με εκνευρισμό, έχοντας πάντα υπόψη σας ότι στόχος σας είναι να φθάσετε ασφαλείς στον προορισμό σας, αδιαφορώντας για τον χρόνο που θα ξοδέψετε.
Γι αυτό, λοιπόν, μην εκβιάζετε τις προσπεράσεις, μην παραβιάζετε τα όρια ταχύτητας και τον ΚΟΚ γενικότερα, φερθείτε πολιτισμένα στον δρόμο και επιλέξτε την αδιαφορία στους οδηγούς που ενδεχομένως σας προκαλέσουν με τον τρόπο που οδηγούν. Επίσης, να είστε συνεργάσιμοι με τους τροχονόμους, το έργο των οποίων είναι επιβαρημένο αυτή την περίοδο, ενώ εάν παρατηρήσετε κάτι που μπορεί να εγκυμονεί κίνδυνους μη διστάσετε να τους το αναφέρετε. Τέλος, επειδή πολλά έργα στα δύο μεγάλα εθνικά οδικά δίκτυα είναι σε εξέλιξη, να επιστήσετε ιδιαιτέρως την προσοχή σας και να συμμορφωθείτε με τα όρια ταχύτητας και τις σημάνσεις.

Σάββατο 18 Απριλίου 2009

4.800 ξενοδοχεία δεν άνοιξαν, 34% η πραγματική πληρότητα

4.800 ξενοδοχεία δεν άνοιξαν, 34% η πραγματική πληρότητα

Kάτω του μετρίου είναι η απόδοση του ελληνικού τουρισμού στο πρώτο, για το 2009, «κρας τεστ» αντοχής του προϊόντος μας σε συνθήκες της οικονομικής κρίσης, με αφορμή το Πάσχα. H μείωση της τουριστικής κίνησης κινείται σε μονοψήφια νούμερα, ανάμεσα σε μείον 5% με μείον 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ανάλογα την περιοχή, ενώ στα ξενοδοχεία που άνοιξαν αυτές τις μέρες για να υποδεχθούν πελάτες, η πληρότητα φαίνεται να αγγίζει κατά μέσο όρο το 70%, όταν πέρσι ξεπερνούσε το 90%.
Ωστόσο, αν συνυπολογίσουμε ότι ειδικά φέτος λειτουργεί αυτές τις μέρες μόλις το 30% των εποχικών ξενοδοχείων, δηλαδή περίπου 3.000 ξενοδοχεία σε σύνολο περίπου 7.800 εποχικών σε όλη την Eλλάδα, τότε αυτομάτως το ποσοστό πληρότητας στο σύνολο των ξενοδοχειακών καταλυμάτων περιορίζεται στο απογοητευτικό 31%. H πλειοψηφία των εποχικών ξενοδοχείων δεν λειτούργησαν και δεν πρόκειται να ανοίξουν τις πόρτες, παρά μόνο προς τα τέλη Mαΐου, αρχές του Iουνίου.
Tότε που αρχίζουν ουσιαστικά οι πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό και υπάρχουν οι πρώτες κρατήσεις αλλοδαπών τουριστών για τη φετινή χρονιά. Με δεδομένο ότι φέτος το Πάσχα «έπεσε» νωρίς, δεν ξεκίνησαν από τώρα τη σεζόν τους, προκειμένου να «γλιτώσουν» τα λειτουργικά τους έξοδα, έστω και για έναν μήνα, ακόμη και να μη χρειαστεί να πληρώσουν δώρο στους εργαζόμενούς τους, δαπάνη που σε περιόδους ισχνών αγελάδων, όπως αυτή που διανύουμε, δείχνει να «επιβαρύνει» το μπάτζετ αρκετών ιδιοκτητών καταλυμάτων.
Στην κατεύθυνση του να περιοριστούν τα λειτουργικά έξοδα, πολλοί επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού κλάδου προχώρησαν σε μεταξύ τους συνεργασίες. Για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων μιας περιοχής που δεν είχαν σκοπό να ανοίξουν την επιχείρησή τους, συνεννοούνταν και έστελναν τους πελάτες τους σε άλλο ή άλλα καταλύματα που ήταν ήδη ανοιχτά. Πολλοί είναι οι Eλληνες που επέλεξαν και φέτος να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους, τα πατρικά τους σπίτια ή φιλοξενούμενοι σε σπίτια συγγενών και φίλων. Eτσι, μπορεί να μην καταγράφονται ως τουρίστες και να συμμε τέχουν στη διαμόρφωση της πληρότητας των τουριστικών καταλυμάτων, ωστόσο, συνεισφέρουν στην τοπική οικονομία, στην αύξηση της κίνησης στα εμπορικά μαγαζιά, στις ταβέρνες και τα εστιατόρια της επαρχίας. Παρόλ' αυτά κανοποιημένοι, δηλώνουν οι φορείς του ελληνικού τουρισμού. Με δεδομένο ότι ο τουρισμός του Πάσχα βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον εσωτερικό τουρισμό, και όχι στους αλλοδαπούς επισκέπτες μας και με βάση τον πολύ μικρό αριθμό καταλυμάτων που τελικά αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη σεζόν από τον Απρίλιο οι απώλειες που καταγράφονται θεωρούνται λίγο- πολύ αναμενόμενες σε καιρούς οικονομικής κρίσης σαν και αυτή που διανύουμε αυτή την περίοδο

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων στην Αγορά...

Κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων στην Αγορά...

«Κύμα» ανατιμήσεων σε όλα τα βασικά είδη διατροφής έως 125%, στο κρέας έως 11,4% και στη βενζίνη μέχρι 13,6% από τον περασμένο Δεκέμβριο «βουλιάζει» τον οικογενειακό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να δυσκολεύονται για τα ψώνια του πασχαλινού τραπεζιού.
Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία της Νομαρχίας Πειραιά, ύστερα από τιμοληψίες που πραγματοποιήθηκαν με επιστημονική μέθοδο από τα τέλη Μαρτίου έως και το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, σε επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Κύμα ακρίβειας έως 125% «πνίγει» τα νοικοκυριά Πάντως, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ. Βλάχος, ύστερα από επίσκεψη που έκανε χθες στη Βαρβάκειο Αγορά, επιμένει στο να βλέπει χαμηλές τις τιμές. Ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, κατήγγειλε με δριμύτητα την κυβέρνηση για αδράνεια στο «κύμα» ακρίβειας που «γονατίζει» τη μέση οικογένεια, αλλά και ότι με τις ανακοινώσεις της παρουσιάζει «εικονική πραγματικότητα» στο θέμα των τιμών της αγοράς. «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε κατά κοινή παραδοχή τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ευρώπη και η κυβέρνηση να παρακολουθεί ως παθητικός παρατηρητής», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Μίχας.
Και προσέθεσε: «Η κυβέρνηση αδυνατεί να προστατεύσει έστω και στοιχειωδώς το εισόδημα των πολιτών σε μία μάλιστα εποχή που η ίδια απαιτεί από τους πολίτες ολοένα και περισσότερες θυσίες, επιβάλλοντας νέους άμεσους και έμμεσους φόρους, καθηλώνοντας συντάξεις και μισθούς. Ειλικρινά αναρωτιόμαστε τι πρέπει να γίνει για να ξυπνήσει από τον λήθαργο στον οποίο έχει πέσει;». Ειδικότερα, από τα αποκαλυπτικά στοιχεία της Νομαρχίας Πειραιά προκύπτουν σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο τα εξής:
* Στα οπωροκηπευτικά προϊόντα από 9,7% έως 125%.
* Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στο εγχώριο μπρόκολο (125%), στις πατάτες εισαγωγής (51%), στα ντόπια κολοκύθια (30%), στο ντόπιο μαρούλι (20,63%) κ.ο.κ.
* Στα κρεατικά από 0,1% έως 11,4%.
Σε σχέση μάλιστα με τον περασμένο μήνα, η μέση τιμή του εγχώριου αρνιού σημείωσε αύξηση της τάξης του 5,6%, αφού από τα 7,296 ευρώ «σκαρφάλωσε» στα 7,703 ευρώ. Η αύξησή του έφτασε στο 3,3%, αφού η μέση τιμή του από τα 6,963 ευρώ τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στα 7,190 ευρώ τον Απρίλιο.
Στα είδη παντοπωλείου, όπως τοματοχυμούς, ρύζια, αλεύρια, όσπρια, αναψυκτικά, καφέ, γάλα, λάδι κ.λπ., οι αυξήσεις κυμάνθηκαν από 0,1% έως 13,3%. Τέλος, εντυπωσιακή είναι η αύξηση της μέσης τιμής της αμόλυβδης βενζίνης, που κάθε μήνα, με εξαίρεση τον Μάρτιο, «τσιμπάει» και προς τα πάνω, με αποτέλεσμα από τα 0,807 ευρώ το λίτρο που ήταν το περασμένο Δεκέμβρη, σήμερα η μέση τιμή της να κυμαίνεται στα πρατήρια του ευρύτερου Πειραιά στα 0,917 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 13,6%. Απο το 'Εθνος'.

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Το θράσος της ατιμωρησίας..

Το θράσος της ατιμωρησίας..

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος
«Χτυπάτε τους πλούσιους» προπαγανδίζει το άκρως συντηρητικό Βρετανικό περιοδικό Εκόνομιστ προκαλώντας αν όχι οργή τουλάχιστον αηδία. Επειδή πρόκειται για το περιοδικό εκείνο που επί τρεις δεκαετίες προπαγάνδιζε ασύστολα την ωφελιμότητα των διαχειριστών του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Tώρα σε μια πρωτοφανή πολιτική κολοτούμπα τους υποδεικνύει ως κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου και προτείνει τον λιθοβολισμό τους.
Μόνο που δεν χάσκουμε με το στόμα ανοιχτό για να καταπιούμε τις σιχαμερές του λέξεις σαν μύγες μολυσματικές.
Εκ του πονηρού κινείται. Διαπιστώνει πως οι ευρωπαϊκοί λαοί συνειδητοποίησαν οδυνηρά ότι ο νεοφιλελεύθερος παράδεισος που αμετανόητα επιμένουν να τον επικυρώσουν δια της ευρωπαϊκής συνθήκης, αποδείχθηκε σε κόλαση Δαντική.
Θυσιάζοντας έτσι τους ασθενικούς από το κοπάδι του δείχνει να υπαναχωρεί για την εκτόνωση της καθολικής κατακραυγής. Προσωρινά ωστόσο και προκειμένου να ανασυνταχθεί. Γιατί λίγο παρακάτω αποκαλύπτει τις πραγματικές του προθέσεις. «Τελικά αναφέρει στο κύριο άρθρο της η διεύθυνση του έγκυρου κατά τον κ. Ανδριανόπουλο περιοδικού, αντί αυτός (ο νεοφιλελευθερισμός) να συνοψίζει τον καπιταλισμό τον υπονομεύει και ότι ως εκ τούτου τις ακραίες ανισότητες θα πρέπει να ακολουθήσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αποκαταστήσουν την κοινωνική συνοχή!!»
Με λόγια απλά. Προτείνουν οι θεομπαίχτες μέσα από το έντυπο αυτό ευαγγέλιο των τραπεζιτών έναν νέο καπιταλιστικό γύρο του θανάτου, ο οποίος θα αποτελειώσει ό,τι είχε αφήσει ο προηγούμενος όρθιο και ταυτόχρονα θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο για την ωρίμανση της νέας αριστοκρατίας του πλούτου. Την διάδοχη κατάσταση εκείνων που ακολούθησαν την γνωστή καραγκιόζεια πολιτική που θέλει διαχρονικά τα «σα, μα, και τα μα.. μάσα τα!» Δηλαδή Όπου «σα» είναι η ληστρική εκμετάλλευση της εργασιακής μας υπεραξίας αλλά και το τζογάρισμα των χρηματιστηριακά κλαπέντων μικρομεσαίων εισοδημάτων και όπου «μα» είναι τα κέρδη τους από τα μπόνους και την αποφορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων.. Τόσο ωμά! Τόσο κυνικά! Όμως λογαριάζουν δίχως τον ξενοδόχο.. Γιατί στα διάσπαρτα ανά τον κόσμο θύματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής, αναδεικνύεται όλο εκείνο το εύφλεκτο υλικό το οποίο οδήγησε σε δύο καταλυτικές επαναστάσεις. Το 96 στην Γαλλική των αστών και το 17 στην Ρωσική των Μπολσεβίκων.
Στην βάση αυτής της απειλητικής για τα συμφέροντά τους διαπίστωσης επιχειρήθηκε δια της συμφωνίας των G20 να κατευναστούν τα οξυμένα πνεύματα, με την ανάγνωση ενός ολόφρεσκου παραμυθιού. Της αυστηρής επίβλεψης του νομισματοπιστωτικού συστήματος και των off shore εταιριών στους φορολογικούς παραδείσους. Κωμωδία. Γιατί αν πράγματι αυτός ήταν ο στόχος τους δεν θα αραίωναν μέσα στην σημερινή πολιτικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα τις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων διαπραγματεύσεις ενισχύοντας παράλληλα τον ρόλο του κράτους καταστολής. Απόδειξη πως αρκετές έγκυρες ευρωπαϊκές εφημερίδες διερωτώνται αν τον θερμό Ελληνικό χειμώνα θα τον διαδεχτεί ένα ακόμη θερμότερο κεντρικοευρωπαϊκό καλοκαίρι ή φθινόπωρο. Και προετοιμάζονται για τα χειρότερα. Όμως Θα τα έχουν θυμηθείτε το. Και θα τα έχουν επειδή την ίδια στιγμή που γερά οικονομικά μυαλά τρίβονται σαν πέτρες στην παραγωγή έστω και μιας σπίθας που θα αναθερμάνει την οικονομία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα και την Ιρλανδία, εξαπέλυσαν τους βασιβουζούκους τους για να ληστέψουν με όπλο τον νόμο ότι απέμεινε, αν απέμεινε, από τα θύματα της σκηνοθετημένης κρίσης. Δοξάστε τους!!

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων, πήραν θάρρος λόγω Ομπάμα

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων, πήραν θάρρος λόγω Ομπάμα

Χαμηλές πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι για τρίτη φορά μέσα σ' ένα εικοσιτετράωρο. Συγκεκριμένα τέσσερα τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση χτες στις 11.18 το πρωί πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 1.000 ποδών και αμέσως κατευθύνθηκαν προς το Αγαθονήσι, όπου ένα λεπτό αργότερα πέρασαν από πάνω του σε ύψος 1.500 ποδών! Την ίδια ακριβώς προκλητική πορεία ακολούθησαν δύο φορές και τη Μ. Δευτέρα τέσσερα τουρκικά φάντομ. Αρχικά το πρωί, τη στιγμή που ο Κ. Καραμανλής ήταν στη φρεγάτα «Ψαρά» στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και επανήλθαν το απόγευμα της ίδιας μέρας.
Κατακόρυφη αύξηση των παραβιάσεων παρατηρείται αμέσως μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μ. Ομπάμα στην Τουρκία. Το τελευταίο τετραήμερο σημειώθηκαν 55 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, με αποτέλεσμα να γίνουν έξι (6) σκληρές αερομαχίες. Ανάμεσα στα τουρκικά μαχητικά ήταν και τριάντα οπλισμένα, αυξάνοντας την επικινδυνότητα πρόκλησης ατυχήματος με απρόβλεπτες συνέπειες!
Η έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, αμέσως μετά την επίσκεψη Ομπάμπα στην Τουρκία, αποδεικνύει στην πράξη ότι απέβη άκαρπη η προσπάθεια της Ελλάδας στο Στρασβούργο να ζητήσει την παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη στο συγκεκριμένο θέμα.
Κατά τη συνάντηση Καραμανλή - Ομπάμα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, χωρίς ωστόσο αυτά να αξιοποιηθούν από τον Αμερικανό πρόεδρο κατά τη μετάβασή του στην Αγκυρα, όπως προκύπτει εκ των υστέρων.
Στο μεταξύ στρατιωτικοί και διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα παρατηρούσαν χτες ότι η νέα έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας στο συγκεκριμένο σύμπλεγμα των νησιών της Δωδεκανήσου ενδεχομένως να συνδυάζεται και με την πρόθεση του ΛΑΟΣ να προσκαλέσει σήμερα για συνεδρίαση στο Αγαθονήσι την ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα IND/DEM (Ανεξαρτησία - Δημοκρατία). Πάντως η κυβέρνηση απέφυγε να ικανοποιήσει αίτημα του Γ. Καρατζαφέρη για μεταφορά των ευρωβουλευτών της ομάδας IND/DEM στο Αγαθονήσι με στρατιωτικό ελικόπτερο.
Για τις νέες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να προβεί στα τυπικά διαβήματα προς την Αγκυρα. Εκτός των άλλων η ελληνική πλευρά επισημαίνει ότι οι τελευταίες τρεις υπερπτήσεις έγιναν τη Μεγάλη Βδομάδα, εν μέσω θρησκευτικής γιορτής, παραβιάζοντας το Μνημόνιο Γιλμάζ - Παπούλια.

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Κατακόρυφη αύξηση στα «κόκκινα» δάνεια

Κατακόρυφη αύξηση στα «κόκκινα» δάνεια

Καθημερινά αυξάνονται οι δανειολήπτες που δεν πληρώνουν τις δόσεις σε στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ τριπλάσιες σε σχέση με πέρυσι πιθανότητες έχουν να «σκάσουν» τα επιχειρηματικά δάνεια.
Σύμφωνα με τα σενάρια που επεξεργάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, τα «κόκκινα» στεγαστικά φέτος θα προσεγγίσουν το 8%, αυξημένα κατά 60%, ενώ τα καταναλωτικά δάνεια και οι πιστωτικές κάρτες σε καθυστέρηση θα ξεπεράσουν το 12% (αυξημένα κατά 80%).
Την ίδια ώρα ο κίνδυνος να βγουν επιχειρηματικά δάνεια σε τρίμηνη καθυστέρηση είναι τριπλάσιος σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Κίνδυνος που αντικατοπτρίζεται και στο αυξημένο spread των ομολόγων, λόγω της χαμηλής πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.
Παράλληλα τα «ακραία σενάρια» δεν αποκλείουν άνοδο των καθυστερήσεων στα Βαλκάνια μέχρι 20 ποσοστιαίες μονάδες, για όλες τις τράπεζες που δραστηριοποιούνται σε Βαλκάνια και ΝΑ Ευρώπη. Από τα τέλη του 2008 παρουσιάζεται μεγάλη άνοδος στα ποσοστά των δανείων που οι δόσεις τους δεν πληρώνονται για διάστημα 90 ημερών και άνω. Πέρυσι το ποσοστό των καθυστερούμενων δανείων, σύμφωνα με τις τράπεζες, διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 5% με 5,2%.
Πλέον, σύμφωνα με τα stress testing εμφανίζει ρυθμό ανόδου 60%, που σημαίνει ότι στο τέλος του έτους το σύνολο των καθυστερήσεων θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 8%. Ας σημειωθεί ότι πέρυσι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, οι καθυστερήσεις ήταν 4,8%.
Και ειδικότερα διαμορφώνονταν στο 4,8% στα στεγαστικά (από 3,6% τον Δεκέμβριο 2007), στο 6,9% στα καταναλωτικά (από 6% τον Δεκέμβριο του 2007) και στο 4,4% για τα επιχειρηματικά (από 4,8%). Ηδη οι καθυστερήσεις εμφανίζουν άνοδο κατά 60% στα στεγαστικά δάνεια και κατά 80% στα καταναλωτικά δάνεια. Τα υπόλοιπα των οφειλών επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες στα τέλη Ιανουαρίου ήταν 250 δισ. ευρώ και με ποσοστό καθυστερήσεων το 8% τα «κόκκινα δάνεια» ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ...

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Οι παθογένειες της Ελληνικής Κοινωνίας...

Οι παθογένειες της Ελληνικής Κοινωνίας...

ΣΕ προηγούμενα άρθρα καταγράψαμε τις τάσεις και τις αδυναμίες στο κοινωνικό ιστό της χώρας με αφορμή το θέμα του νεαρού δολοφόνου και αυτόχειρα, αλλά και την απόπειρα εμπρησμού πέρα απο γνωστά στέκια ακόμα και σε εκκλησίες. Οι παθογένειες της Ελληνικής κοινωνίας είναι αρκετές. Ξεκινούν απο την διαμόρφωση της Προσωπικότητας μέσα στην οικογένεια και συνδιαμορφώνονται στο κοινωνικό περίγυρο.
Η ψυχρότητα και ο μηδενισμός κάποιων απέναντι στη ζωή και την κοινωνία δεν περνά απαρατήρητη. Οταν όμως η έννοια του κράτους ευτελίζεται, όταν η κοινωνία λειτουργεί δίχως τον φόβο κυρώσεων, τότε ο υπουργός ή ο πολιτικός μετατρέπεται σε φορέα διαπλοκής, ο κρατικός λειτουργός αρχίζει να χρηματίζεται αναισχύντως, ο αναρχικός πυρπολεί και καταστρέφει και οι Δυνάμεις Ασφαλείας παρατηρούν με «ψυχραιμία» τα έκτροπα ή κάποιοι αστυνομικοί υποδύονται ρόλους ηρώων ταινιών του Φαρ Ουέστ.
Αλλά και όσοι επιδιώκουν τον εκσυγχρονισμό της χώρας, από οκνηρία διανοητική και πρωτογονισμό, αντί να εξάρουν τα όποια πλεονεκτήματα ιδιωτικών φορέων, επιδίδονται στην απαξίωση των δημοσίων ιδρυμάτων, είτε πρόκειται για κρατικά πανεπιστήμια είτε για νοσοκομεία. Στο γενικό αυτό κλίμα, αποτελεί απλώς φαντασίωση να θεωρεί κανείς ότι μπορεί να υπάρξει φορέας κρατικής εξουσίας, που να λειτουργεί κατ’ εξαίρεση με τρόπο υποδειγματικό ή επαρκή. Η έννοια του κράτους είναι αδιαίρετη και μόνον η συνολική ανόρθωση το καθιστά λειτουργικό. Θέλουμε να ελπίζουμε τελικά ότι οι αρμόδιοι και εμεις ως Πολίτες πρέπει να αναζητήσουμε πρώτα τις Αιτίες και όχι τα Αποτελέσματα των εσωτερικών παθογενειών και μετά να λάβουμε τα μέτρα μας...

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Η κοινή γνώμη και οι στημένες δημοσκοπήσεις!

Η κοινή γνώμη και οι στημένες δημοσκοπήσεις!

Με αφορμή τις μαζικές, απόλυτα « καθοδηγητικές» δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων, ιδίως των τελευταίων ημερών γύρω από τα πολιτικά μας πράγματα, σημείωσα αυτά που έγραφε στο blog του «Papaioannou.wordpress.com» ο κ. Γιάννης Παπαιωάννου για την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ της περασμένης Κυριακής, την οποία αποκαλεί « απίστευτη» ντροπή.
Σχολιάζει ο κ. Παπαιωάννου : « Με την ερώτηση που εμφανίζεται πρωτοσέλιδα: Να δώσουμε την ευκαιρία στον Παπανδρέου να κυβερνήσει και το ποσοστό αποδοχής 43,4 % , επιχειρείται ο εμπαιγμός και η συκοφάντηση και η μείωση του ρόλου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ επιπλέον πρόκειται και για γελοιοποίηση όλων των δημοσκοπικών εταιρειών. Η ερώτηση θα μπορούσε να ήταν: Τι προτιμάτε : Νέα κυβέρνηση Παπανδρέου ή τρίτη θητεία Καραμανλή…; Εμφανίζεται μέσω αυτής η κοινή γνώμη όχι να απαντά σε δημοσκόπηση αλλά να αναρωτιέται δίκην κολοκυθιάς: Να δώσουμε μια ευκαιρία στον Γιώργο ή μια τρίτη ευκαιρία στον Καραμανλή; Ως αστεϊσμό θα αναφέρω ότι ο μόνος που θα μπορούσε ένα θέσει μια τέτοια ερώτηση είναι ένα υποθετικό κονκλάβιο επιχειρηματιών και συμφερόντων που κυβερνά την Ελλάδα και σήμερα είναι διχασμένο. Έτσι ερωτά τους υπηκόους του για να ξέρει που να ποντάρει τα χρήματα του. »
Δεν θα αναδημοσιεύσω ολόκληρο το άρθρο, όσο έξυπνο και αληθινό κι αν είναι αλλά θα αναφερθώ χωρίς δισταγμό στη φράση : « Μέσα σε αυτό το γενικό αλληλοδούλεμα οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν λάβει μια παραθεσμική εξουσία από τα ίδια τα λειψά μας κόμματα. Έναν ρόλο σε πολλές περιπτώσεις καθοδηγητικό της κοινής γνώμης . Ρόλο που θα έπρεπε να έχουν τα κόμματα, οι φορείς και η διανόηση.»
Δυστυχώς - ή ευτυχώς αφού το πήραμε πλέον χαμπάρι κάποιοι και λογικά θα το πάρουν χαμπάρι και περισσότεροι- δεν είναι μόνο που οι εταιρείες, αμειβόμενες αδρότατα από διάφορα παράκεντρα εξουσίας προωθούν με ανέλεγκτες, μη αντιπροσωπευτικές και «περίεργες» μεθόδους σκέψεις, ιδέες, πρόσωπα, εξελίξεις. Το πιο επικίνδυνο είναι ότι τα κόμματα, οι εν ενεργεία πολιτικοί, οι φιλοδοξούντες να αναδειχτούν και άπαντες οι περί αυτούς( των δημοσιογράφων συμπεριλαμβανομένων_) όχι μόνο κάνουν ότι τα πιστεύουν αλλά ΧΑΡΑΣΣΟΥΝ και την πορεία τους βάσει των δημοσκοπήσεων.
Η πρόταση του κ. Παπαιωάνου προς τους αρμοδίους, τα κόμματα και τον ΣΕΔΕΑ, περιλαμβάνει το αυτονόητο : την δημιουργία ενός ενιαίου ερωτηματολογίου πολιτικού περιεχόμενου βάση του οποίου θα διεξάγονται αξιόπιστα οι πολιτικές έρευνες στην χώρα μας.

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Ποιοί Αλήθεια θέλουν μετά τη Κοινωνία να προκαλέσουν και την Θρησκεία; Αθεοι ή οργανωμένο σχέδιο;

Ποιοί Αλήθεια θέλουν μετά τη Κοινωνία να προκαλέσουν και την Θρησκεία; Αθεοι ή οργανωμένο σχέδιο;

Για οργανωμένο σχέδιο απόπειρας εμπρησμών εκκλησιών -πρωτοφανές περιστατικό στα ελληνικά χρονικά- κάνει λόγο η Αστυνομία μετά την ταυτόχρονη προσπάθεια αγνώστων να κάψουν τέσσερις εκκλησίες. Η οργάνωση “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς - Κομάντο Φράξια Μηδενιστών” ανέλαβε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε ναούς. Στο στόχαστρο επιθέσεων με γκαζάκια βρέθηκαν η Μητρόπολη Αθηνών και εκκλησίες σε Αθήνα και Πειραιά, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, οι ναοί της Αγ. Σοφίας και του Αγ. Δημητρίου. Τις επιθέσεις καταδίκασε η κυβέρνηση.
To μηνυμά του που καταφέρεται κατά της οποιαδήποτε θρησκείας- εκτος αν είναι κάποιου άλλου πνευματικού επιπέδου-αόριστα και χωρίς επιχείρημα αναφέρει ότι μεταξύ άλλων ότι μέσω της θρησκείας χειραφετούνται οι πολίτες και παράλληλα δημιουργούν εξουσία πέρα απο κάποια όρια. Με άλλα λόγια μας λένε ότι η θρησκεία μας κάνει κακό. Και αναρωτιέμαι αν μας κάνει τόσο κακό, οι Πολιτικοί τι κακό μας κάνουν όταν ξεπουλούν τα πάντα και κυρίως την συνείδησή μας; Τι κακό κάνουν όμως και οι ιδεολογίες που δεν έχουν ουσία παραμένοντας χωρίς κοσμοθεωρία; Αυτό δεν το έχουν σκεφτεί. Φοβόμαστε ότι πίσω απο αυτά τα σχέδια κρύβονται κάποιοι άλλοι ΑΘΕΟΙ και κυρίως αυτοί που δεν θέλουν η Ελλάδα να έχει ταυτότητα και ανεξιθρησκεία. Αυτοί που δεν έχουν στόχους, θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι αντιεξουσιαστές αλλά άθεοι αλλοδαποί που αντί να παίζουν με κάτι άλλο εκείνη την ώρα προτίμησαν εύκολους στόχους. Εκτός αν πλέον δεν ξέρουν γιατί ζουν. Αλήθεια γνωρίζουν;
Η 'αυτοχειρία' της Κοινωνίας και οι 'Ηρωες' made in USA

Η 'αυτοχειρία' της Κοινωνίας και οι 'Ηρωες' made in USA

ΤΑ φαινόμενα μιμητισμού απο τις ΗΠΑ ήρθαν και στην χώρα μας με τον μηδενισμό που επιβάλλουν κάποιοι νέοι σχιζοφρενείς όπως διαγνωσαν οι ψυχολόγοι. Μπορεί να περίμεναν αργά την εκδήλωση τέτοιου φαινόμενοι μετά την δολοφονία και την αυτοκτονία του νεαρού 19χρονου αλλά σε καμία περίπτωση η κοινωνία μας δεν μπορεί να κρύβει τα μάτια της απο την πραγματικότητα καταδικάζοντας ωστόσο κάθε μορφή βίας απο όπου κι αν προέρχεται, ακόμα και απο την ελευθερία της ατομικής προσωπικότητας. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ή δημιουργούν κάποιοι αδιέξοδα για τους νέους, ωστόσο δεν μπορούν όλοι να γίνουν αυτόχειρες ή να οπλιστούν και να καθαρίζουν κόσμο. Μπορούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους με χιλιάδες άλλους τρόπους επανάστασης με ειρηνικό τρόπο και χωρίς ΑΙΜΑ.
Οι φωτογραφίες του αυτόχειρα Δημήτρη στο διαδίκτυο αλλά και το αγαπημένο του τραγούδι
"Ελευθέρωσε το μίσος σου" αποδεικνύει ότι διανοητικά υπήρχε απόκλιση. Ποιό μίσος να απελυθερώσει και γιατί; Οταν μάθεις να σέβεσαι τον εαυτό σου πρώτα και μετά τους Άλλους, γίνεσαι Άνθρωπος. Επομένως γιατί αναμασά αυτά που αναφέρουν ακροδεξιές οργανώσεις περί μισους και άλλα συναφή; Απλά γιατί η κοινωνία γύρω του φάνταζε ως διανοητικά άρρωστη. Το μέγα λάθος είναι να πιστέψεις ότι είσαι κι ΕΣΥ. Είμαστε φτιαγμένοι για θαύματα και όχι για μηδενισμό, είμαστε υλικά απο το Σύμπαν και όχι μακάκες να αφήνουμε σημειώματα για μια απόρριψη κοπέλλας. Αν δηλαδή φίλοι μου που τους απέρριψαν πολλές κοπέλλες είχαν το ίδιο πρόβλημα, τι θα έπρεπε να κάνουν άραγε; Εξάλλου υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες κοπέλλες και κάποια θα έβρισκε.
Aυτή είναι η Δικαιολογία. Χωρίς επιχειρήματα. Και να πω την άποψή μου. Ο νεαρός στο facebook κάποιοι του άνοιξαν λογαριασμό για να δείξουν ότι ήταν ένα είδος 'ήρωα'. Λάθος. Ηρωας είναι αυτός που τα βάζει με το σύστημα και πολεμά για το Αύριο με ανθρώπινα μέσα και όχι με όπλα, ήρωας είναι εκείνος που αναζητά την Αλήθεια και την μεταφέρει στους άλλους. Εκείνος που μαζί με την επόμενη γενιά θέλει να αλλάξει τα πράγματα. Οχι άλλους τέτοιους ήρωες ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ made in USA. Μπουχτίσαμε πιά.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Μαύρο..πολιτικό χρήμα σαρώνει την Πολιτική

Μαύρο..πολιτικό χρήμα σαρώνει την Πολιτική

ΚΑΝΟΝΙΚΑ τα..χώνει με την σάτυρα ο Λαζόπουλος για την παρακμή της Ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας και μάλιστα με την υπόθεση Παυλίδη στη Βουλή. Μάλιστα εκτός απο τη μια δικογραφία έσκασε και άλλη μια, αλλά περισσότερο μας συγκλόνισε το γεγονός ότι τα 100.000 ευρώ κυκλοφορούσαν ξανά σε πλαστικές σακκούλες. Δεν σας θυμίζει κάτι αυτό για τα χρήματα 'μαύρα ή μη' των επιχειρηματιών προς πολιτικούς και όλα όσα ακούστηκαν απο τις προηγούμενες αναφορές; Μάλλον η σύνηθη πρακτική με τις μάυρες σακκούλες ζει και βασιλεύει για τα καλά.
Πάντως με ανάστημα ο Λαζόπουλος προέβη σε κριτική για την Πολιτική επικαιρότητα τονίζοντας ότι '..ο λιγότερο Διεφθαρμένος πως μπορεί να βάλει χέρι στους υπόλοιπους διεφθαρμένους της πολιτικής..' εστιάζοντας στην υπόθεση Παυλίδη. Φυσικά αναφερόμενος στη συζήτηση στη Βουλή για το μείζον πολιτικό θέμα αποτυπώνοντας τις δηλώσεις Παυλίδη σχολίασε ότι '...εκείνη την ώρα υπήρχε μουγκαμάρα απο τους βουλευτές μας, μήπως ξεστομίσει μερικές Αλήθειες και για τους υπόλοιπους για τις γνωστές τους πράξεις...' και μάλλον υπονοώντας ότι αφορά τις υποθέσεις που συντάραξαν την Πολιτική ζωή του τόπου. Το πιο ωραίο όμως προήλθε απο απόσπασμα δελτίου Καιρού σε κανάλι όπου η παρουσιάστηκε τόλμησε να πει '...άντε να ζεσταθεί το κωλαρ..' για να το αλλάξει μόλις αντιλήφθηκε την γκάφα της...Πάντως τα παράθυρα ομόρφυναν με την κόντρα Αυτιά- Βλάχου.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Οι...κουρασμένοι Πολιτικοί μας και το μέλλον μας...

Οι...κουρασμένοι Πολιτικοί μας και το μέλλον μας...

Στη ζωή και στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που καλό είναι να μη σου τύχουν, γιατί αν συμβεί το αντίθετο, δεν υπάρχει τρόπος να τα ξεπεράσεις. Και κυρίως αυτό ισχύει αν συνδέονται με γεγονότα και καταστάσεις τα οποία προκαλούν τη θυμηδία. Στην πολιτική το γελοίο «σκοτώνει». Πόσω μάλλον όταν από τον χαρακτηρισμό «ο καταλληλότερος» υποχρεώνεσαι να ταυτίζεσαι τώρα με τον χαρακτηρισμό «ο κουρασμένος».
Πέρασε πάνω από μία εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός είχε εξομολογηθεί σε γνωστό δημοσιογράφο πως νιώθει κουρασμένος. Προφανώς ως πρωθυπουργός. Και εκείνος το δημοσιοποίησε στη διαπασών. Το μάθαμε όλοι μας. Μέχρι και το τελευταίο χωριό. Και δεν τον διέψευσαν. Ούτε ο ίδιος. Ούτε ο προθυμότατος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το ερώτημα είναι απλό: Γιατί; Η απάντηση είναι εξίσου απλή: Η ενδεχόμενη διάψευση θα προκαλούσε την οργή του συγκεκριμένου δημοσιογράφου. Και η δικαιολογημένη έκρηξη της θα προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά. Και στον πρωθυπουργό. Και στην παράταξή του. Στο τέλος θα καταλήγαμε οι περισσότεροι: Έχουμε πρωθυπουργό και κουρασμένο και ψεύτη.
Φαίνεται πως το ξανασκέφτηκαν. Στου Μαξίμου ή σε όποιο χώρο συνεδριάζουν οι εναπομείναντες επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης. Από κοντά με τις ανορεκτικές εξομολογήσεις για την πρωθυπουργική κούραση, έρχονται τα κουραστικά τραπέζια των δελφίνων. Και αυτοί δεν είναι ένας ή δύο. Κάμποσοι μαζεύτηκαν. Σαν να μοιάζει σκορποχώρι αυτή η κυβέρνηση. Και το βλέπουνε και οι ίδιοι. Και αυτοί στην ουσία δεν πράττουν τίποτε. Τα έσοδα του προϋπολογισμού είναι 7 και 8 μονάδες κάτω από τα προϋπολογισθέντα. Η Άγκελα Μέρκελ προβαίνει σε σωρηδόν φιλοτουρκικές δηλώσεις. Και εμείς παρατηρούμε απορούντες από τα κάτω προς τα πάνω το αεροπλάνο του Μπάρακ Ομπάμα στην πτήση του προς την Τουρκία. Ενώ διάφορες εγκληματικές ομάδες κυριαρχούν στις μικρές και μεγάλες πόλεις μας και στους ανέλεγκτους σκοτεινούς φόβους μας.
Έτσι, φυσικά, αποφάσισαν να διαψεύσουν χθες τις πριν από οκτώ μέρες εξομολογήσεις του πρωθυπουργού για το πόσο κουρασμένος είναι και νιώθει. Μόνο που ένα μόνο κατάφεραν. Να αποδείξουν πως κάτι τέτοιες λέξεις σε κρίσιμες περιστάσεις είναι τόσο άδειες.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Οι..'κουκουλοφόροι΄ των Μ.Μ.Ε. που δεν σέβονται τίποτα1

Οι..'κουκουλοφόροι΄ των Μ.Μ.Ε. που δεν σέβονται τίποτα1

ΚΑΛΑ τι τρομοκρατία διασύρουν ορισμένοι για να βγάλουν λαυράκι χωρις να σέβονται τίποα. Τα κρούσματα για το φονικό σεισμό είναι αρκετά απο την πλευρά των ΜΜΕ.
ΚΡΟΥΣΜΑ 1ο "Το ακούσαμε, το διασταυρώσαμε και ειλικρινά ντρεπόμαστε... Για τον "συνάδελφο".Δημοσιογράφος ενημερωτικής ιστοσελίδας στο ίντερνετ που συνηθίζει να "βρυχάται", βρέθηκε χθες στο σπίτι συγγενών του αδικοχαμένου 28χρονου Βασίλη Κουφολιά για συνέντευξη... Στο τέλος ζήτησε δυο-τρεις φωτογραφίες του παλικαριού για να βγάλει αντίγραφα..Ο ...συνάδελφος όμως τις πήρε και... εξαφανίστηκε. Μάταια οι συγκλονισμένοι συγγενείς του 28χρονου φοιτητή τον έπαιρναν τηλέφωνο για να τις επιστρέψει... και το βράδυ τις είδαν δημοσιευμένες...Ντροπή κ πάλι ντροπή !! " Κρίμα γιατί το Παιδί καταγόταν απο τη πυρόπληκτη Ηλεία και την πειροχή Μυρσίνης απο μια οικογένεια που έχει πληγεί και έχει τον δικό της Γολγοθά.
ΚΡΟΥΣΜΑ 2ο
Πρέπει να ντρέπεστε που εκμεταλλεύεστε τον θάνατο ενός παιδιού για να κονομήσετε!”. Τάδε έφη συγγενής του αδικοχαμένου φοιτητή στη Λ’ Άκουιλα, στην εκπομπή “Μπορώ” της κυρίας Άννας Δρούζα. Τι να πρωτοθαυμάσεις; Την αντίδραση της παρουσιάστριας που αποδεικνύεται τρανής… κράσης και ψυχραιμίας - ούτε ματόφυλλο δεν έπαιξε την ώρα που έπεφτε το βρισίδι- ή το ότι ο τηλεθεατής έχει αρχίσει πλέον και ανεβάζει στροφές και δε μασάει; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ.

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Το μέλλον της ενεργειακής επανάστασης

Το μέλλον της ενεργειακής επανάστασης

"Τα αποθέματα Ανανεώσιμης Ενέργειας που είναι σήμερα διαθέσιμα και μπορούμε να τα εκμεταλλευθούμε τεχνικά επαρκούν για να καλύψουμε 6 φορές τις σημερινές παγκόσμιες ανάγκες". Αυτό το ελπιδοφόρο συμπέρασμα βγήκε από την ερευνητική εργασία που πραγματοποίησε επί 1½ έτος το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε συνεργασία με την Greenpeace. Με βάση αυτήν την έρευνα, που πήρε υπόψη της τόσο τις ειδικές συνθήκες στις διάφορες περιοχές του πλανήτη όσο και την εξέλιξη της τεχνολογίας, τα οικονομικά δεδομένα και φυσικά το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, καταρτίστηκε το σενάριο της Ενεργειακής Επανάστασης με τις παρακάτω επισημάνσεις και προβλέψεις:
Αν συνεχίσουμε τη σημερινή κατανάλωση, χωρίς κανένα μέτρο έως το 2050, θα φτάσει αυτή παγκόσμια τα 810.000 PJ /έτος ή 225.000 twh/έτος.
Το σενάριο της Ενεργειακής Επανάστασης προβλέπει μείωση της παγκόσμιας κατανάλωσης από τα 435.000 PJ/έτος σήμερα στα 422.000 PJ/έτος το 2050. Η εξοικονόμηση ενέργειας που πρέπει να επιτευχθεί σταδιακά μέχρι τότε φαίνεται παρακάτω:
Εξοικονόμηση ενέργειας το 2010 50.000 PJ/year =13.890 twh/year
2020 120.000 PJ/year =33.330 twh/year
2030 200.000 PJ/year =55.560 twh/year
2040 300.000 PJ/year =83.330 twh/year
2050 378.000 PJ/year =105.000 twh/year
Επίσης προβλέπονται τα εξής:
* Μηδενισμός της χρήσης λιγνιτών και πυρηνικής ενέργειας μετά το 2025.
* Δραστική μείωση της χρήσης άνθρακα από 100.000 PJ/έτος το 2010 σε 40.000 PJ/έτος το 2050.
* Μείωση της χρήσης πετρελαίου από 150.000 PJ/έτος το 2010 σε 100.000 PJ/έτος το 2050.
* Σταθερότητα στη χρήση φυσικού αερίου 100.000 PJ/έτος μέχρι το 2050
* Αύξηση των ΑΠΕ (μαζί με τα μεγάλα υδροηλεκτρικά) από 70.000 PJ/έτος το 2010 σε 170.000 PJ/έτος το 2050.
* Το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων υδροηλεκτρικών.Σημ:1 PJ = 277,777 GWH. 1 δις KWH = 3,60 PJ (peta joule.
Yπαρχουν εναλακτικές μορφές ενεργειας αλλα οι έχοντες τα πετρέλαια που θυσαυρίζουν δεν τις αφήνουν να ορθοποδήσουν. Εχουμε παντως στη χωρα μας το δώρο της ηλιακής και αιολικής ενεργειας και δεν το αξιοποιουμε. Προσφατα ειδαμε στις ΗΠΑ ηλεκτρικο αυτοκινητο που υπηρχε χρόνια τώρα. Αρα κάποιοι απλά δεν θέλουν να συντελεστεί αυτή η επανάσταση.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Φρέσκο Δωρεάν γάλα για να ασπρίσουν οι τιμές!

Φρέσκο Δωρεάν γάλα για να ασπρίσουν οι τιμές!

ΦΘΗΝΟ γάλα δίνουν οι κτηνοτρόφοι και εμεις ως κορόιδα το αγοράζουμε ακριβότερα απο τα ράφια των Σούπερ Μάρκετ εδώ και πολλά χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι το πράμα παράγινε για να μην αναφέρουμε την σύνηθη τακτική των σουπερ μάρκετ άλλες τιμές στο ράφι και ...άλλες στο Ταμείο!
Μάλιστα με δωρεάν διανομή στους πολίτες της Αθήνας 20.000 μπουκαλιών φρέσκου παστεριωμένου συνεταιριστικού γάλακτος, αλλά και με άλλες πρωτότυπες συμβολικές ενέργειες, θα συνοδεύσουν οι κτηνοτρόφοι την κινητοποίηση που έχουν προγραμματίσει για τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα. Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές πώλησης του γάλακτος και του κρέατος, τη στιγμή που οι εμπορικές τιμές είναι δυσανάλογα υψηλότερες.
Τη συγκέντρωση έχει οργανώσει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, σε μια...
προσπάθεια να απαιτήσει λύσεις που θα επιτρέψουν να παραμείνουν οι κτηνοτρόφοι στο επάγγελμά τους.

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Αν ήταν στη συνομιλία ο Εθνάρχης ή ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έφευγαν και θα μιλούσαν περι Ημιμάθειας!

Αν ήταν στη συνομιλία ο Εθνάρχης ή ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έφευγαν και θα μιλούσαν περι Ημιμάθειας!

ΕΙΧΑΜΕ επισημάνει ότι οι Αμερικανοί ήταν αγεωγράφητοι και Ανιστόρητοι και ελπίσαμε ότι η εκλογή Ομπάμα που τουλάχιστον είναι γνώστης των θεμάτων της περιοχής μας, θα ανέτειλλε νέες σχέσεις με το γειτονικό κρατίδιο. Αλλά απο ότι φαίνεται μια απο τα ίδια. Και όλα αυτά μετα τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό που έπρεπε τουλάχιστον να του δωρίσει ένα βιβλίο η μια ταινία για την Μακεδονία μας και να κάνει κάτι άλλο που θα έπρατταν άλλοι Αρχηγοί.
Θέλετε να το πω ξεκάθαρα; Αν στη συνάντηση αυτή μετά την προκλητική δήλωση Ομπάμα περι 'Μακεδονίας' ήταν ο Εθνάρχης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που θα όρθωνε το ανάστημά του ή ακόμα ο Ανδρέας Παπανδρέου που δεν θα δίσταζε να κάνει τα πάντα για τα Εθνικά συμφέροντα απλά ΘΑ ΕΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ και θα του δώριζαν το βιβλίο για τη Μακεδονία και την φράση' Η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια κ. Πρόεδρε'.
Εξωτερική πολιτική και διπλωματία με πρόκληση δεν γίνεται και μια για πάντα Δώστε την απάντηση που αρμόζει. Ετσι η είδηση αποτυπώθηκε απλά ως εξής: "Ο κ. Καραμανλής είπε ότι κατά τη συνάντηση «ετέθησαν και ζητήματα που είναι στην προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, τα θέματα που έχουν να κάνουν με το Πατριαρχείο, το Κυπριακό», προσθέτοντας πως εξήγησε στον Αμερικανό Πρόεδρο και τη γνωστή θέση της Ελλάδας στο ζήτημα των Σκοπίων. Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του κ. Ομπάμα στην ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία» ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι σταθερά η ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει τον ευρωατλαντικό προσανατολισμό της ΠΓΔΜ."

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Μπουκοτάζ στις Καφετέριες 11 Απριλίου!

Μπουκοτάζ στις Καφετέριες 11 Απριλίου!

NAI σωστά διαβάσατε. Πολλοί φορείς αλλά και μπλόγκερς ετοιμάζονται για ένα μπουοκοτάζ για τον Καφέ. Στις 11 Απριλίου λένε οι ''διοργανωτές'' του μποϋκοτάζ κανείς να μην πάει σε καμία καφετέρια να πιει καφέ, αλλά να το φτιάξει σπίτι του,για να μάθουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών,να μην πουλάνε πανάκριβα κάτι που τους στοιχίζει πολύ φτηνά... Ωραία ιδέα και πολύ επαναστατική, πόσο αλήθεια κρύβει όμως; Γιατί... όντως ένα ποτήρι νες-καφέ ας πούμε κοστίζει φτηνά, μπορεί και τριάντα με σαράντα λεπτά. Όμως αυτό που πληρώνει ο καταναλωτής δεν είναι μόνο το απόλυτο κόστος αγοράς του καφέ.
Στη πλατεία Καλογήρων που ήμουν χθες ο καφές είχε 5 ευρώ με εξαίρεση το φλοκαφέ για να μην κάνω και διαφήμιση. Απο εκει και πέρα στα Village φίλος μου πλήρωσε καφέ 6,5 ευρώ. Καλά δεν πάνε οι άνθρωποι και αν θέλετε περισσότερα παραδείγματα έχουμε.
Παράδειγμα Αμερικής και Βαλαωρίτου στο κέντρο της Αθήνας,για 35 τετραγωνικά μέτρα μαγαζί,με αντίστοιχο υπόγειο,πληρώθηκε ενοίκιο7.000 ευρώ το μήνα και 80.000 αέρας!!!!Ή αποφάσισε ο ίδιος βλάχος να νοικιάσει ένα δημοτικό κατάστημα και πλειοδότησε σε διαγωνισμό προσφέροντας αστρονομικά ποσά. Για παράδειγμα για τη μεγάλη καφετέρια επί της πλατείας Συντάγματος ,δεξιά όπως βγαίνουμε από το μετρό,ο Δήμος Αθήνας εισπράττει ενοίκιο 60.000 ευρώ το μήνα!!! Ενώ για την καντίνα στην Ακρόπολη πάνω από 70.000 ευρώ το μήνα!!!

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Οι Βο-υ-λευτές μας έχουν χρέος να στηρίξουν τον Πολίτη στην κρίση!

Οι Βο-υ-λευτές μας έχουν χρέος να στηρίξουν τον Πολίτη στην κρίση!

Με ομόφωνη απόφασή της, η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε την πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων της,να παρακρατηθεί το 5% της βουλευτικής αποζημίωσης των βουλευτών για ένα χρόνο,υπέρ του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, αρχής γενομένης από τον μήνα Μάιο. Παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια το σχέδιο απόφασης,ο Πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Σιούφας υπενθύμισε πως οι βουλευτές δέχθηκαν να μην υπάρξει αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσής τους το έτος 2008, παρακολουθώντας τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου και πως δεν πρόκειται να λάβουν καμία αύξηση το 2009. Οι βουλευτές - τόνισε ο κος Σιούφας - θα συμμετάσχουν με το ατομικό συνολικό τους εισόδημα,πάνω απ’ τις 60.000 ευρώ στην εφάπαξ εισφορά και βεβαίως παρακρατείται το 10% απ’ την βουλευτική αποζημίωση,από την πρώτη μέρα της εκλογής τους, υπέρ των κομμάτων.
Εξ άλλου,η Βουλή περιόρισε τις ελαστικές της δαπάνες για το έτος 2009, κατά 10%.
«Συνεπώς, οι βουλευτές συμμετέχουν με τέσσερις τρόπους, στην όλη διαδικασία από την βουλευτική αυτή αποζημίωση, με την οποία καλούνται να καλύψουν τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει το μέλος της Βουλής των Ελλήνων, ο εθνικός αντιπρόσωπος», είπε ο κος Σιούφας.
Καιρός ήταν, ας αρχίσουν να κόβουν και τα υπέρογκα κινητά και τις λιμουζίνες και θα δείτε πως προχωράει μπροστά η Ελλάδα. Πάντως η Βουλή κάνει κι άλλες ενέργεις περικοπής των δαπανών και είδαμε κάτι θετικό μια φορά στο τόπο...

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Στο Κόκκινο η εγκληματικότητα στην Αττική!

Στο Κόκκινο η εγκληματικότητα στην Αττική!

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ αλλά δεν ήταν πρωταπριλιάτικο! Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση θορυβημένη συγκαλούσε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ για να... αποφασίσει την χρήση των καμερών(!), η ίδια η ΕΛ.ΑΣ την υπονόμευε υποπίπτοντας σε δύο ακόμη φιάσκο εντός ολίγων ωρών! Το μεσημέρι σημειώθηκε απόδραση κρατουμένων απο τα δικαστήρια της Ευελπίδων ενώ το πρωί δεν κατάφερε να συλλάβει ληστή τράπεζας στην Παλλήνη ούτε μετά την σήμανση σιωπηλού συναγερμού και την περικύκλωση της περιοχής! Συγκεκριμένα δύο αλλοδαποί κρατούμενοι απέδρασαν στη μία το μεσημέρι, αφού διέφυγαν της προσοχής των αστυνομικών. Πρόκειται για έναν υπήκοο Γεωργίας και έναν υπήκοο Καζακστάν, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για κλοπή 169 ευρώ από σουπερμάρκετ. Οι δυο δραπέτες αναζητούνται, ενώ σε βάρος των αστυνομικών συνοδών διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση. Λίγες ώρες πρίν, η ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στις 8.30 το πρωί στην τράπεζα FBB στη λεωφόρο Μαραθώνος 19, στην Παλλήνη εξελίχθηκε σε αστυνομικό θρίλερ καθώς όλες οι ενέργειες για τον εντοπισμό του δράστη, μετά από κινηματογραφική καταδίωξή, απέβησαν άκαρπες. Συγκεκριμένα, άγνωστος άνδρας, ο οποίος φορούσε κουκούλα και γάντια, εισέβαλε στο υποκατάστημα της τράπεζας, όπου παρέμεινε τουλάχιστον 20 λεπτά της ώρας, αναγκάζοντας τους υπαλλήλους να ανοίξουν τα ταμεία και το χρηματοκιβώτιο. Στο διάστημα αυτό οι υπάλληλοι σήμαναν συναγερμό και κινητοποιήθηκε η αστυνομία, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο σημείο περιπολικά πριν ο δράστης βγει από την τράπεζα.
Στην προσπάθειά του να γλιτώσει πήρε όμηρο μία κοπέλα, η οποία όμως λιποθύμησε από το σοκ, με αποτέλεσμα ο δράστης να αναγκαστεί να την αφήσει ελεύθερη για να καταφέρει να κρυφτεί στα στενά και να διαφύγει.
Ο ληστής που άρπαξε συνολικά περίπου 150 χιλιάδες ευρώ, τα έβαλε σε μια σακούλα σκουπιδιών, άρχισε να τρέχει και διασχίζοντας την Μαραθώνος κατάφερε να φτάσει σε ένα σπίτι σε μικρή απόσταση, στην οδό Βλαχερνών 8. Εκεί εγκατέλειψε στο ισόγειο, μπροστά σε δύο μεταλλικές ντουλάπες, μερικά απο τα ρούχα του και την κουκούλα, τη σακούλα με τα χρήματα και το πιστόλι και διέφυγε πηδώντας σε διπλανό οικόπεδο. Αν και η περιοχή είχε κυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και παρά τις έρευνες που ακολούθησαν δεν έγινε δυνατός ο εντοπισμός του.
Πηγές: ΑΠΕ, 'Εθνος'

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Δημοτική Αστυνομία ως θεσμός ή ως μέρος του προβλήματος;

Δημοτική Αστυνομία ως θεσμός ή ως μέρος του προβλήματος;

Φιλος μας έστειλε ένα μηνυμα που αναφέρει ' ειχα αφησει το αυτοκινητο μου λιγα μετρα πιο κατω απο την τραπεζα που συνεργαζομαι. ενα λεπτο πριν παω να παρω το αυτοκινητο μου δεχτηκα κληση...φυσικα ουτε σφυριζε,μου πε οτι δεν μπορει να την σβησει...στο χαρτι εγραψε οτι ειχα παρκαρει σε πεζοδρομιο. δεν υπηρχε πεζοδρομιο ομως εκει ουτε παρκαρα, σταση εκανα με ανοιχτα τα αλαρμ... αφου την πηρα απο πισω και τις εψελνα δεν μπορουσε να γινει τπτ.κατανοω απολυτα συμπεριφορες που τους χτυπουν τους φτυνουν και αλλα τετοια διαφορα...' .
Εντωμεταξυ την κληση την εκοψαν, καμια βολτα γυρω στην ακαδημιας η στην ερμου η εξω απο τον οτε κοντα στο πεδιον του αρεως δεν κανουν για να μαζεψουν την 100αρια των μεταναστων που στηνουν παζαρι και πουλανε παρανομα ακομα και μαγειρικα σκευη. Και κλεινουν και ολοκληρο το πεζοδρομιο καθε μα καθε μερα και επικρατει συνεχεια συνωστισμος. Την κληση βεβαια την θυμουνται. Κληση δημοτικης αστυνομιας δημου Αθηναιων. Ειναι δυνατον;; Δημοτική Αστυνομία (a.k.a. Βρήκατε τον μπελά σας)
Εχει γινει θεμα επανειλημμενα και με αναφορες στον Συνηγορο του Πολιτη:
http://www.synigoros.gr/reports/dimo...si_ofeilon.pdf . Δυστυχως το "δεν πληρωνω-δεν πληρωνω" ΚΑΙ στην περιπτωση αυτη
μπορει να γινει μπουμεραγκ... Υπαρχει προθεσμια ενστασεως που αναγραφεται στην κληση!
Εμας διπλα στο νοσοκομειο όπου κανουμε τακτικα θεραπεια, οι ελαχιστες θεσεις ΑΜΕΑ ειναι μονιμα κατειλημμενες και μας εχουν γραψει (δικαιως) 2 φορες. Αναγκαστηκαμε να τρεχουμε στα κεντρικα του δημου Αθηναιων για να μας τις σβησουν σαν υπερβολικα αυστηρες δεδομενων των δυσκολιων προσβασης και του επειγοντος. Μας ειπαν αν θελουμε πληρη απαλλαγη πρεπει να κανουμε αγωνα δρομου αναμεσα σε ενα σωρο υπηρεσιες για να βγαλουμε απ τη Νομαρχια ειδικες βεβαιωσεις/ταυτοτητες περι αναπηρικου ή/και καρκινοπαθους...