Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Χρυσή ζωή...και κότα κάνουν τα «golden boys»!

SHARE
ΤΟ περίφημο 'σεμνά και ταπεινά' του 2004 πήγε περίπατο φέρνοντας μόνο γέλιο και κλάματα. Αν και το πιο σωστό συναίσθημα είναι η οργή. Το «Εθνος» σήμερα αποκαλύπτει με στοιχεία και παραστατικά το «πάρτι» των γαλάζιων επίλεκτων σε βάρος των δημόσιων ταμείων. Πού πηγαίνουν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που έχουν βαρεθεί να τους μαλώνουν οι κυβερνώντες τους.
Φούστες, μπλούζες, μεταξωτά πουκάμισα, πούρα, πανάκριβοι αναπτήρες και άλλα πιο... προσωπικά είδη περιλαμβάνονται στις δαπάνες παράστασης και δημοσίων σχέσεων των golden boys που, προφανώς, ασκούν τη γοητεία τους -για το καλό του κόμματος βεβαίως- σε πρόθυμες (να δεχθούν το δώρο, μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό) κορασίδες (σ.σ. willing girls κατά το golden boys). Μόνο που τον λογαριασμό των εκλεκτών του Μεγάρου Μαξίμου που ζουν τον μύθο τους στην Ελλάδα τον πληρώνουμε... εμείς!
Γιατί δεν τους αρκεί που απολαμβάνουν μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τον χρόνο, στέλνουν στο λογιστήριο κάθε μικρή και μεγάλη απόλαυση που ζουν. Τα δείπνα, τα γεύματα, τις «φιλοξενίες» και αρκετά μάλλον αμφιλεγόμενα δώρα. Είναι τόσο σίγουροι ότι ο κόσμος τους χρωστά, νιώθουν τόσο μεγάλοι και σημαντικοί που δεν ντρέπονται να βάζουν τις γραμματείς τους -το αθάνατο αυτό σύμβολο της εξουσίας- να συντάσσουν... υπηρεσιακά σημειώματα για να πληρώσουν οι εταιρείες που διοικούν όλες τους τις γαλαντομίες.
Και, δυστυχώς, δεν είναι μόνοι. Στο πάρτι εις υγείαν των κορόιδων που πληρώνουν φόρους και δεν απολαμβάνουν παροχές συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Στελέχη που αντί να τραβούν το αυτί σε σπάταλους διοικητές πνίγουν τον πόνο και τις τύψεις τους σε ψαροταβέρνες. Προφανώς, επειδή είναι στενοχωρημένοι που εκατοντάδες συνάδελφοί τους θα χάσουν τις δουλειές τους καθώς η εταιρεία τους μειώνει τον αριθμό των καταστημάτων της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...
Δεν είναι απολύτως φυσιολογικό και δεν δικαιούται ένα στέλεχος διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής να κάνει δώρα (στον εαυτό του ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο, δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά) πούρα epicuros Νο2; Το δικαιούται! Αυτό λέει ο κανονισμός. Αυτό είχαν σίγουρα στο μυαλό τους όσοι στις εκλογές του 2007 πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν ΝΔ.
Ηθελαν ο συγκεκριμένος κύριος και τα άλλα golden boys να ζουν καλά. Να κάνουν ακριβά δώρα για να λύνουν τα προβλήματα. Να μειώσουν τα ελλείμματα, την ανεργία, τον πληθωρισμό, να αυξήσουν τους μισθούς. Μπορεί να μην τα έχουν καταφέρει, αλλά όσο περνάνε καλά θα συνεχίσουν την προσπάθεια....
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: