Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Παρών στα Λύκεια το νέο Μηχανογραφικό

SHARE
Στη διάθεσή τους έχουν από χθες το μηχανογραφικό δελτίο οι υποψήφιοι προκειμένου να το μελετήσουν πριν από τη συμπλήρωση και την κατάθεσή του τον Ιούλιο και αφού έχουν πάρει τους βαθμούς τους με τις επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Μέχρι τις 22 Μαϊου τα δικαιολογητικά για την πρόσληψη 2.000 ΕΠ.ΟΠ.
Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε φέτος να δώσει νωρίτερα το μηχανογραφικό δελτίο, ώστε οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους να έχουν μπροστά τους άφθονο χρόνο να το μελετήσουν. Φυσικά αυτή τη στιγμή ένας υποψήφιος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ενημερωθεί για τις νέες σχολές που εντάχθηκαν στο μηχανογραφικό. Κατά τα λοιπά βέβαια δεν έχει κάποια άλλη χρησιμότητα το μηχανογραφικό αυτή την περίοδο, αφού η επιλογή των σχολών από την πλευρά των υποψηφίων γίνεται επί της ουσίας μετά τις εξετάσεις και όταν ο υποψήφιος έχει ενημερωθεί για τις επιδόσεις του στα μαθήματα.
Πάντως χτες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι το μηχανογραφικό δελτίο για τις Πανελλαδικές του 2009 των υποψηφίων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ (www.ypepth.gr/exams). Ολοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται το μηχανογραφικό δελτίο είτε μέσω του Διαδικτύου είτε απευθείας από το λύκειό τους.
Εξετάσεις
Χτες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι, σύμφωνα με απόφαση που ήδη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, από το 2010 και εφεξής αλλάζει ο τρόπος εξέτασης των υποψηφίων στο ειδικό μάθημα της ξένης γλώσσας. Ειδικότερα, το μέρος της εξέτασης που αφορούσε τη μετάφραση ξενόγλωσσου κειμένου στην ελληνική γλώσσα καταργείται. Αντί της μετάφρασης θα ζητείται από τους υποψηφίους να απαντήσουν σε 8-10 ερωτήσεις κλειστού τύπου, με βάση ξενόγλωσσο κείμενο με το οποίο θα διαπιστώνεται η ικανότητα κατανόησης γραπτού λόγου.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: