Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Το 'απέραντο Φρενοκομείο' της Ελληνικής πραγματικότητας

Το 'απέραντο Φρενοκομείο' της Ελληνικής πραγματικότητας

Το ότι η Ελλάδα έχει πολλούς δημοσίους υπαλλήλους, με βάση και πάλι τα δόγματα του υπάρχοντος συστήματος, είναι (ή μάλλον θα ήταν όπως θα δούμε παρακάτω) πολύ θετικό σε μια τέτοια συγκυρία. Το 70% του ΑΕΠ προέρχεται από την λιανική κατανάλωση και την παροχή υπηρεσιών. Όταν οι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους μειώνουν την κατανάλωση τους δραματικά, δεν μπορούν να αποπληρώσουν δάνεια και χρεοκοπούν. Επομένως η ύφεση τροφοδοτείται με αυξανόμενους ρυθμούς. Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος μείωσης εισοδήματος, μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας και επομένως διατήρησης και χειροτέρευσης της οικονομικής κρίσης.
Όταν το δημόσιο προστατεύει την εργασία μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού τότε η συρρίκνωση του ΑΕΠ γίνεται με μικρότερους ρυθμούς. Αυτό εξάλλου προσπαθούν να κάνουν σε όλες τις υπόλοιπες χώρες χορηγώντας τεράστια δάνεια και επιδοτήσεις απευθείας ή μέσω τραπεζών (να βγάλουν κι αυτές κάτι) στον ιδιωτικό τομέα, με την ελπίδα ότι δεν θα προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις.Εκτός αυτών όμως, οι μισθοί και οι συντάξεις κοστίζουν στο ελληνικό δημόσιο 23 δις € τον χρόνο. Την στιγμή που μόνο για χρεολύσια εφέτος θα πληρώσουμε 42 δις €, για αμυντικές πάγιες δαπάνες 5,8 δις, για νέους εξοπλισμούς περίπου 5 δις τον χρόνο, ενώ στις τράπεζες δώθηκαν 28 δις € ώστε να μας τα δανίσουν μετά με επιπλέον επιτόκιο βεβαίως βεβαίως.
Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού υπενθυμίζω ότι φτάνει τα 53.8 δις $ (χωρίς το δωράκι στις τράπεζες). Δηλαδή πληρώνουμε έναν προϋπολογισμό για όλα τα έξοδα του δημοσίου κι ακόμη έναν για χρεολύσια στις τράπεζες. Και το πρόβλημά μας είναι οι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι. Συμφωνώ, να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι για να εξοικονομήσουμε χρήματα. Να απολυθούν τα 5 υψηλότερα στελέχη της Εθνικής τράπεζας που επέρσυ έβαλαν στις τσέπες τους μόνο με προνομιακές μετοχές περί τα 4 εκατομμύρια €, τα 5 μεγαλύτερα στελέχη της Εθνική Ασφαλιστικής που μόνο από μισθούς έλαβαν 1.1 εκατομμύρια €, οι 5 του ΟΠΑΠ που έλαβαν σε μισθούς κι εφάπαξ 3.4 εκατομμύρια € και διάφορα άλλα τρωκτικά. Μάνι μάνι μαζέψαμε 8,5 εκατομμύρια €. Τόσα βγάζουν 340 καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι των 2000€ τον μήνα. Να απολύσουμε λοιπόν τους 15 που προείπα ή 340 δημοσίους υπαλλήλους; Βεβαίως ο μέσος μισθός δημοσίου υπαλλήλου στην Ελλάδα είναι 1300€ έναντι 2200€ μ.ο. στην Ε.Ε. αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Οι ακραίες ενέργειες..χάνουν το Παν μέτρον Αριστον..

Οι ακραίες ενέργειες..χάνουν το Παν μέτρον Αριστον..

Έγινε επίθεση στο «Στέκι των Μεταναστών» επί της Τσαμαδού στα Εξάρχεια με χειροβομβίδα! Δυστυχώς η κατάσταση αρχίζει και γίνεται επικίνδυνη με συνεχή πόλωση της κοινωνίας! Προσωπική γνώμη είναι ότι υπάρχει πλέον ποιοτική αναβάθμιση στις επιθέσεις του ακροδεξιού χώρου ενάντια σε αυτούς που πιστεύει ως εχθρούς του (αριστερούς, μετανάστες, αντεθνικά στοιχεία!). Αλήθεια γιατί σε τέτοιες ομάδες γράφτηκε ότι έχουν παρεισφύσει και μαφίες απο Βαλκανικές χώρες και έχουν σχέση με τα επεισόδια μετά την δολοφονία του Αλέξη και έκαναν μέχρι πλιάτσικο; Μπορει να απαντήσει κανείς;
Ακολουθείη είδηση: Επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης (24/2) στο στέκι μεταναστών που στεγάζεται στον ίδιο χώρο με το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» στον πεζόδρομο της οδού Τσαμαδού 13, στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστος με ξυρισμένο κεφάλι πέταξε χειροβομβίδα στα τζάμια της αίθουσας που στεγάζει το «Στέκι Μεταναστών». Την ώρα εκείνη στο στέκι βρίσκονταν πολλά άτομα γιατί συνεδρίαζε ο σύνδεσμος αντιρρησιών συνείδησης, ενώ κόσμος υπήρχε και στα υπόλοιπα γραφεία. Η χειροβομβίδα – αμυντική, ρωσικής κατασκευής - χτύπησε στο παράθυρο, αλλά δεν πέρασε στο εσωτερικό του δωματίου καθώς υπήρχαν διπλά τζάμια. Έσπασε μόνο το εξωτερικό τζάμι και έπεσε στο πεζοδρόμιο όπου και εξερράγη, προκαλώντας μόνο ζημιές...

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Ξεσηκωμός για τα διόδια και τους δρόμους- καρμανιόλες!

Ξεσηκωμός για τα διόδια και τους δρόμους- καρμανιόλες!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ο Γ. Κανελλόπουλος δεν δίστασε να καταθέσει- όπως και άλλοι πολίτες- αναφορά στους Εισαγγελείς Τρίπολης, Ναυπλίου και Κορίνθου, αναλύοντας με επιχειρήματα την διαφωνία του για τις τεχνικές απομόνωσης του οδοστρώματος, που μειώνεται στο μισό, καθώς ο κ. Κανελλόπουλος επισημανε ότι δεν υφίσταται τέτοιες καταστάσεις σε έργα δημόσιου χαρκτήρα, δεδομένου ότι αυτή την εποχήι στην περιοχή του Αρτεμισίου εκτελείται έργο διάνοιξης σηράγγων.
Για τις ανάγκες πρόσβασης των οχημάτων έχει καταληφθεί μόνο το πλάτος της βοηθητικής λωρίδας. Ανάλογα μέτρα είχαμε δει και κατά την κατασκευή της Αττικής οδού, στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας, αλλά και κατά την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα –Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι (ΠΑΘΕ). Πέρα απο όλα τούτα η ουσία είναι ότι:
1oν ο περίφημος Αυτοκινητόδρομος δεν είναι Ευρωπαικών προδιαγραφών και τούτο διότι πρέπει να διαθέτει στα 2 ρεύματα απο 3 λωρίδες κυκλοφορίας έκαστη με μια βοηθητική, αλλά στο δρομο προς Αρτεμισία υπάρχει μόνο 1 λωρίδα ανα ρεύμα σε πολλά σημεία χωρίς βοηθητική που έχει υποσκαφτεί.
2ον Γιατί στα διόδια πληρώνουμε υποτίθεται ότι υπάρχει ολοκληρωμένος δρομος όταν στο χαρτάκι που πληρώνουμε όπως βλεέπετε στη φωτογραφία αναγράφει ότι ο Μωρέας είναι 'εταιρεία παραχώρησης αυτοκινητόδρομου' που σημαίνει ότι ο δρομος έχει 'παραχωρηθεί' και όχι 'είναι υπο κατασκευή',
3ον γιατί στο χαρτί των διοδίων αναφέρεται το κομμάτι Τρίπολης- Καλαμάτας που απλά δεν υφίσταται και γιατί πληρώνουμε αναγκαστικά έργο που υπάρχει μόνο στα χαρτιά;
Σήμερα μάθαμε ότι αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια Σκοτίνας-Τεμπών-Σκοτίνας ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σταύρος Βιτάλης, υλοποιώντας την οδηγία 1999/62 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία και ξεκαθαρίζει το...νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί μια χώρα μέλος να επιβάλλει διόδια.Συγκριμένα ο κ. Βιτάλης, καλώντας και το περιπολικό της Τροχαίας ΕθνικώνΔρόμων στα διόδια της Σκοτίνας, εξήγησε στους αστυνομικούς αλλά και στονεπόπτη της ιδιωτικής εταιρίας "Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου" που εκμεταλλεύεταιτα διόδια, πως αρνείται να πληρώσει τα διόδια, δεδομένης της σχετικής οδηγίαςτης ΕΕ. Μιας οδηγίας που προβλέπει την ύπαρξη διπλής λωρίδας ανάκατεύθυνση κυκλοφορίας ως προϋπόθεση για την είσπραξη διοδίων.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Οι 'Μεγάλοι Έλληνες' και η απώλεια του μέτρου..

Οι 'Μεγάλοι Έλληνες' και η απώλεια του μέτρου..

Ίσως έχετε ακούσει για την εκπομπή του ΣΚΑΪ "Μεγάλοι Έλληνες", εδώ λοιπόν υπάρχει μια λίστα με τους 100 υποψήφιους για τον τίτλο του "μεγαλύτερου" Έλληνα...Όσοι έχετε στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας αποφύγετε να διαβάσετε την λίστα γιατί δεν μπορώ να εγγυηθώ οτι δεν θα πάθετε εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο με αυτά που θα δείτε εκεί μέσα... Στην λίστα εκτός των άλλων συμπεριλαμβάνονται ο Ζαγοράκης, ο Λαζόπουλος, ο Όθων (που δεν ήταν ΚΑΝ Έλληνας!), ο Ωνάσης, ο Παπαδόπουλος της χούντας και ακόμα και ζώντες πολιτικοί...Τι μπορεί να πεί κανείς για αυτό το έκτρωμα?
Υποτίθεται ότι η λίστα αυτή βγήκε από ψηφοφορία του κόσμου. Οπότε ότι περιέχει είναι "φωνή λαού". Τώρα, είναι σοφού λαού, μάζας, σημεία των καιρών ή είναι τόσοι λίγοι που δεν γεμίζουν εκατοντάδα και μπήκαν και οι κάτω από την βάση; Μήπως, ακόμα χειρότερα, μόνο αυτούς ξέρουμε; Είναι πραγματικά ξεφτίλα... Έχουμε τόσους πραγματικά άξιους στη λίστα (αρχαίους συγγραφείς, φιλοσόφους κτλ) και τους εξισώνουμε με ηθοποιούς και αθλητές??? Τί μπορεί να πιάσει μπρος στο Μέγα Αλέξανδρο ο Ζαγοράκης ή η Βουγιουκλάκη??? Ειλικρινά ντρέπομαι μερικές φορές να βλέπω το επίπεδο του λαού μας...Προφανώς και σε αυτή την περίπτωση ως συνήθως έχουμε χάσει την άισθηση του μέτρου, απο εκει και πέρα θα περίμενα να συγκαταλέγετο και ο Αλέξης αλλά και ορισμένοι που δεν γνωρίζουμε πως επηρέασαν την χώρα μας διαχρονικά...

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Καταρρέει το Παγκόμιο οικονομικό σύστημα απο το δολλάριο!

Καταρρέει το Παγκόμιο οικονομικό σύστημα απο το δολλάριο!

ΤΟ Παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που δημιούργησαν οι λίγοι του πλούτου φαίνεται ότι αρχίζει να καταρρέει. Με τα μπονους που έταζαν αφειδώς ακόμα και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, με τις χρηματοδοτήσεις Κυβερνήσεων διότι όταν πέφτουν οι μάσκες αποκαλύπτονται αυτοί που στηρίζουν τα πολιτικά συστήματα, καταλήγοντας σε εκείνο που ακούγαμε απο τηλεοπτική εκπομπή ότι ‘τελικά 10 οικογένεις κυβερνούν και την χώρα μας..’
Η Μεγάλη Αλήθεια είναι ότι αυτοί οι λίγοι που επονομάζονται ως ‘παγκόσμια λαμόγια’ έκαναν 2 σοβαρά λάθη που καταλήγουν να κλυδωνίζουν τις οικονομίες ανά τον κόσμο με τα πρόθυρα μια χρεωκοπίας.
Το πρώτο μεγάλο λάθος είνναι ότι τα τραπεζικά συστήματα στηρίχτηκαν σε ένα και μόνο νόμισμα: το δολλάριο! Την ώρα που οι Η.Π.Α. έχουν το μεγαλύτερο πυρηνικό πρόγραμμα στο Κόσμο, έχουν ως αχίλλειο πτέρνα τους ταυτόχρονα τώρα τις στρατιές των ανέργων και την φτώχεια που μετριέται σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους! Μια Αλήθεια που αποδεικνύει ότι οι συναλλαγές που βασίστηκαν στο νόμισμα καταλήγουν να είναι ψευδεπίγραφες. Γιατι το οικονομικό σύστημα θα διερωτηθείτε με απλά λόγια δεν στηριζόταν και σε άλλα νομίασματα όπως το Ευρώ, το γιέν και άλλα; Απλούστατα διότι κάποιοι ήθελαν τον έλεγχο των Μαζών και τον πλούτο στα χέρια της ολιγαρχίας.
Το δεύτερο μεγάλο λάθος των Αμερικανών αποτελεί το γεγονός ότι πίστεψαν μέσω αυτής της κατάρρευσης να γονατίσουν το...Ευρώ και να μειώσουν την δύναμη των εξαγωγών της Ευρώπης αλλά και την πιστοληπτική της ικανότητα αλλά έπεσαν έξω παρά τις αναταράξεις στις Ευρωπαικές οικονομίες. Και τούτο διότι το Παγκόσμιο μοντέλο θα αλλάξει κατεύθυνση στηριζόμενο αν κάποτε ορθοποδήσει, σε δικαιότερη κατανομή των χωρών που συμμετέχουν. Αν μη τι άλλο, φοβούμαι ότι το Οικονομικό Κράχ θα έρθει κάποια στιγμή αν οι λαοί προηγουμένως δεν διεκδικήσουν με αγώνες την αλλαγή του συστήματος και την ροή της Οικονομίας σε βάσεις και κανόνες με όφελος του υγιούς ανταγωνισμού και ροής χρηματοδοτήσεων.
Για την Ελλάδα μας, οι Πολιτικοί μας προφανώς δεν έχουν κατανοήσει το μέγεθος της κατάστασης και μόνο όταν στις εκλογικές τους περιφέρειας αντιμετωπίζουν τις ορδές αγανάκτησης των ψηφοφόρων διαισθάνονται το μέλλον ορισμένοι εξ αυτών. ΟΙ υπόλοιποι απλά θα οδηγούν με τις λιμουζίνες τους, στις όμροφες βίλες και τα εξοχικά τους...

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Ετοιμάζεται απόσυρση των Ι.Χ. για να ανασάνει η Αγορά!

Ετοιμάζεται απόσυρση των Ι.Χ. για να ανασάνει η Αγορά!

ΚΥΟΦΟΡΕΙΤΑΙ επιτέλους μία νέα απόσυρση αυτοκινήτων. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει κίνητρα για την απόσυρση επιβατηγών Ι.Χ. με στόχο αφενός να τονώσει την «παγωμένη» αγορά και αφετέρου να... καλοπιάσει 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων. Τα κίνητρα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι μεταξύ των άλλων η μείωση του τέλους ταξινόμησης και η απαλλαγή για ορισμένο χρονικό διάστημα από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.
Δεν αποκλείεται και ένας συνδυασμός των δύο παραπάνω. Η απόσυρση θα αφορά αυτοκίνητα παλαιότητας άνω των 15 ετών χωρίς καταλύτη ή με καταλύτη πρώτης γενιάς, ο οποίος θεωρείται ρυπογόνος. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου με το προεδρείο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων όπου θα γίνει εκτενής αναφορά στην καθίζηση των πωλήσεων που έχει φέρει τον κλάδο σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως από τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ έχουν ανάψει το «πράσινο φως» και μένει να καμφθούν κάποιες χλιαρές, είναι αλήθεια, ενστάσεις του υπουργείου Οικονομίας. Ο σοβαρότερος ανασταλτικός παράγοντας σύμφωνα με τον κ. Παπαθανασίου σχετίζεται με ενδεχόμενη διόγκωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών χωρίς όμως να παραβλέπεται ότι όλες οι προβλέψεις το θέλουν να μειώνεται εντός του έτους λόγω της αναμενόμενης μεγάλης πτώσης της συνολικής αξίας των εισαγωγών.
Πάντως, στέλεχος του υπουργείου μάς είπε ότι το «θέμα είναι υπό εξέταση». Στην κυβέρνηση συνυπολογίζουν και την προσδοκώμενη αύξηση των φορολογικών εσόδων από τη χρήση των νέων αυτοκινήτων. Προσμετρούν δε πως θα πρέπει να τονωθεί η αγορά, η οποία εμφάνισε υποχώρηση πωλήσεων κατά 40% εντός του Ιανουαρίου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008. Επιπλέον τα πρώτα στοιχεία για το 15νθήμερο του Φεβρουαρίου δείχνουν ελεύθερη πτώση κατά 70%.

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Αυτοσυγκράτηση για την Κρίση ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας

Αυτοσυγκράτηση για την Κρίση ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ολοκληρώθηκανμε μεγάλη παρέλαση στα Γιάννενα, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 96η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
Ο κ. Παπούλιας σε δηλώσεις του συνέστησε ψυχραιμία για την κρίση που διέρχεται και η χώρα μας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επίλυση των προβλημάτων.«Είμαι αισιόδοξος ότι παρά την κρίση που επέρχεται, η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα, τις ικανότητες να αντιμετωπίσουν τις αντίξοες περιστάσεις. Είμαι βέβαιος ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα». Αυτά τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε δήλωσή του μετά τη μεγάλη παρέλαση που...ολοκληρώθηκε στα Ιωάννινα για την 96η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Επίσης, ο κ. Παπούλιας επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντική ημέρα, μία λαμπρή μέρα σήμερα στα Γιάννινα, μία ημέρα ιστορικής μνήμης, απότισης φόρου τιμής στις αρετές του λαού μας, στις αρετές του στρατού μας, στην αγαστή συνεργασία και σύμπνοια στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας που ανέτρεψε τα δεδομένα των βαλκανικών πολέμων, που ενδυνάμωσε την ελληνική διπλωματία στις συναντήσεις εκείνης της εποχής για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης και που σήμερα είναι χρήσιμα τα διδάγματα: ενότητα, πάθος του λαού μας, συνεργασία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ψυχραιμία και εντιμότητα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή».
Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε τα αποκαλυπτήρια αγάλματος του βασιλιά Πύρρου, στην ομώνυμη κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων και εν συνεχεία παρακάθισε σε επίσημο γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του, από το διοικητή της 8ης Μεραρχίας, στην Λέσχη Αξιωματικών.Στην αντιφώνησή του, κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο κ. Παπούλιας τόνισε: «Ας μείνει ο αγώνας όλων αυτών που αγωνίστηκαν για την πατρίδα παράδειγμα, που θα εμπνέει όλους εμάς και τις μελλοντικές γενιές. Αφορμή για να αναλογιστούμε ότι η εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια απαιτεί από όλους μας διαρκή εγρήγορση και συνεχή αγώνα για τη διατήρησή της».

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Η Αλαζονία της εξουσίας 'τρέμει' την αλαζονία της...Τρομοκρατίας!

Η Αλαζονία της εξουσίας 'τρέμει' την αλαζονία της...Τρομοκρατίας!


Η έντονη φιλολογία που αναπτύσσεται γύρω απο τις νέες προκηρύξεις και την ιδεολογική ή μή πλατφόρμα της σύγχρονης...τρομοκρατίας μας αφήνει αρκετά κενά τόσο ως προς την αλληλουχία των γεγονότων, όσο και τις λεξεις που χρησιμοποιούνται σκόπιμα! Αίσθηση μας προκαλεί η πληροφορία που διαχέεται στα τηλεοπτικά παράθυρα για διαφορα ιδεολογίας μεταξύ του Επαναστατικού Αγώνα και της νεομεφανιζόμενης Σέχτα με ηλικιακή μάλιστα προσέγγιση. Η μεν πρώτη με τα παρακλάδια της άλλοτε γνωστής 17Ν αποτελείται απο.. άτομα της μέσης ηλικίας και η δεύτερη απο νεαρότερα με αφορμή και το περιστατικό στο Άλτερ!
Κοινός παρονομαστής των εξελίξεων αποτελεί η αναγωγή των προκηρύξεων που στρέφεται κατά του μιντιακού κατεστημένου και των δημοσιογράφων. Φυσικά ΔΕΝ γίνεται να εισέρχονται όλοι σε ένα τσουβάλι και μάλιστα όταν μιλούμε για χιλιάδες εργαζόμενους.
Αν όμως διαβάσουμε περισσότερες απο 2 φορές την προκήρυξη της Σέχτα που αναφέρεται σε 'γυμνιοσάλιαγκες' ή για κατά παραγγελίαν..δημοσιογράφους γίνεται κατανοητό ότι υπάρχει περιεχόμενο:
1ον Φαίνεται ότι σε αυτή την περίπτωση ο κύριος στόχος αποτελεί το κατεστημένο των μίντια. Θα αναρωτηθείτε, γιατί; Ενας πρώην υπάλληλος κραταιάς άλλοτε υπηρεσίας μου υποστήριξε ότι μετά τα μεγάλα έργα, τις μίζες και τα σκάνδαλα το μεγάλο φαγοπότι διατείνεται στο χώρο του Τύπου με τα Ευρωπαικά κονδύλια, είτε με τον έλεγχο των Μέσων, είτε με τις διαπλοκές μεταξύ πολιτικών και εργολάβων του Δημοσίου που τυχαίνει να είναι και εκδότες. Αυτοί στοχοποιούνται.
2ον Αν επιμείνουμε στις λέξεις φαίνεται επίσης ότι δεν γίνεται αναφορά στους δημοσιογράφους των ...700 ευρώ αλλά περισσότερο στους λεγόμενους 'μεγάλους' με τους παχυλούς μισθούς που αποτελούν την ελάχιστη μειοψηφία του δημοσιογραφικού χώρου.
3ον Οι υπαινιγμοί για δημοσιογράφους κατ εκτίμηση, αφορά περισσότερο εκείνους που ψαλιδίζουν ή ανατρέπουν κείμενα και μετά...βάζουν τους νεαρούς να το υπογράψουν!
4ον Υπάρχει εκτίμηση πλέον για την άμεση διαπλοκή του μιντιακού κατεστημένου με το πολιτικό σύστημα, αλλά και οι σχέσεις μεταξύ συγκεκριμένων καταστάσεων. Μόνο που δεν φωτογραφίζονται πρόσωπα αλλά οι γνώστες του αντικειμένου θα το αξιολογήσουν κατάλληλα.
Τέλος παρακολουθώντας σήμερα ρεπορτάζ του ΜΕGA αναλύθηκε στο μεσημβρινό δελτίο του ρεπόρτερ ότι 'το αδύναμο σημείο των νεαρών της Σέχτα είναι.. η αλαζονεία'. Χωρίς σχόλιο εκεί. Και μου ήρθε στο νού ο συνειρσμός. Διαχρονικά αναφερόμαστε ασκώντας κριτική στους Πολιτικούς μας, για την..αλαζονία της Εξουσίας, τώρα ομιλούμε για την...αλαζονία της Τρομοκρατίας. Αμάν πιά!

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Η Τουρκία προκαλεί ξανά για τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο

Η Τουρκία προκαλεί ξανά για τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο

Με την διεξαγωγή μίας άσκησης, με διεθνή συμμετοχή, κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, υπό την σκεπή του ΝΑΤΟ η Τουρκία κατά την συνήθη τακτική της προσπαθεί να ασκήσει μία δυναμική και συγχρόνως προκλητική επανεμφάνιση στο Αιγαίο. Στα έγγραφα που αφορούν τον σχεδιασμό της άσκησης η Άγκυρα ουσιαστικά αποκαλύπτει και τις πραγματικές... της προθέσεις.
Tα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παρουσιάζονται με διαφορετικό χρώμα από την υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα ενώ όσο αφορά τα όρια έρευνας και διάσωσης αυτά τοποθετούνται στον 25ο μεσημβρινό, στο μέσον δηλαδή του Αιγαίου! Αρθρο για το θέμα αυτό δημοσιεύετε εδώ http://www.defencenet.gr/ και απο ότι φαίνεται παρά τις δίκες και τα εσωτερικά προβλήματα της γείτονος χώρας, οι στρατηγοί προσπαθούν να διατυπώσουν ανεδαφικές και αντίθετες με το διεθνές δίκαιο προτάσεις, προφανώς για να αποδείξουν ότι το κλίμα που επικρατεί εκεί αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας.

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Κρούει τον κώδωνα της αφύπνισης ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Κρούει τον κώδωνα της αφύπνισης ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Ο παγκόσμιος τουρισμός δε θα μείνει αλώβητος από τη διεθνή οικονομική κρίση τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανάλυση του το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) επισημαίνοντας ότι ήδη άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες επιπτώσεις της κρίσης, που ξεκίνησε στις αρχές του έτους, στην παγκόσμια οικονομία. Η χώρα μας και οι ανταγωνίστριες τουριστικά χώρες, με εξαίρεση την Τουρκία και την Κροατία, πλήττονται ήδη από τη διεθνή κρίση. Για την χώρα μας οι αφίξεις αλλοδαπών στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας το εννεάμηνο Ιαν.-Σεπτ. 2008 σημείωσαν μείωση -1,2% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2007. Για τις άλλες χώρες, με εξαίρεση την Ισπανία όπου το πρόσημο είναι αρνητικό, οι αφίξεις μόλις ξεπέρασαν το 0% μη έχοντας δυνάμεις να φθάσουν το 1%. Σχετικά με την παραπάνω πορεία των αφίξεων των τουριστών στη χώρα μας το ΙΤΕΠ διευκρινίζει ότι οι αεροπορικές αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, οι οποίες αποτελούν το 80% των συνολικών αφίξεων στη χώρα μας, σημείωσαν μείωση κατά το εννεάμηνο Ιαν.-Σεπτ. 2008 έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2007. Εξαίρεση αποτέλεσαν τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, της Μυκόνου, της Κεφαλονιάς και της Χίου, στα οποία σημειώθηκε αύξηση των αφίξεων.Σημειώνεται πάντως, ότι Ο ΟΗΕ υποστηρίζει ότι ο παγκόσμιος τουρισμός δεν θα πληγεί σημαντικά από την κρίση.
-Η Ελλάδα δοκιμάζεται από την ακρίβεια και τις υψηλές τιμές των προσφερόμενων τουριστικών παροχών της (μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης).-Τα πρόσφατα επεισόδια στην Αθήνα και η μείωση της αξίας της στερλίνας, είναι δύο στοιχεία που προβλέπεται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.Το 2009 θα είναι μια «ζοφερή χρονιά» για την Ευρώπη, τονίζει το πάνελ των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, συμπληρώνοντας ότι «θα χτυπηθεί περισσότερο» από άλλες ηπείρους. Στο βαρόμετρο δεν γίνονται ξεχωριστές αριθμητικές προβλέψεις για κάθε χώρα, αναφέρεται όμως ένας μέσος όρος στην μείωση που ξεκινά από το -3% και δεν αποκλείεται να ξεπεραστεί. ΄Οσο για τους εξ ανατολών γείτονές μας, τους Τούρκους, οι προβλέψεις για το ίδιο διάστημα είναι ελαφρώς καλύτερες, με πιο εντυπωσιακό στοιχείο την αύξηση τού εκεί τουρισμού κατά 13% την περασμένη χρονιά. (Σ.Σ. Πολλοί ξένοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί προσφέρουν ήδη παραμονή στην Ελλάδα με εκπτώσεις μέχρι και 50%, ενώ αεροπορικές εταιρίες διαφημίζουν εισιτήρια αλέ-ρετούρ με 39 ευρώπουλα, όσα δηλαδή μου κοστίζει να πάω στο χωριό μου, κοντά στο Μεσσηνιακό Κόλπο, με λεωφορείο από την Αθήνα και με επιστροφή!).

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Στα ύψη η διαφθορά και οι Μίζες στην Ελλάδα!

Στα ύψη η διαφθορά και οι Μίζες στην Ελλάδα!

Με σχεδόν γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται η διαφθορά στη χώρα μας, καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες αναγκάζονται να δωροδοκήσουν για να εξυπηρετηθούν, ενώ μεγαλύτερα είναι πλέον και τα ποσά που καταβάλλονται.
Σύμφωνα με έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς", το 2008 οι Έλληνες έδωσαν για φακελάκια και μίζες 109 εκατ. ευρώ περισσότερα από το 2007. Συνολικά το 2008, η εκτιμώμενη διαφθορά φτάνει τα 748 εκατ. ευρώ έναντι 639 εκατ. ευρώ το 2007, ενώ τα σκήπτρα της διαφθοράς κρατούν νοσοκομεία, εφορίες και πολεοδομίες. Χρήματα κάτω από το τραπέζι δίνονται επίσης στη ΔΕΗ, το ΙΚΑ και σε δήμους.
Σύμφωνα με την έρευνα, 1 στους 7 ερωτώμενους παραδέχθηκε ότι το 2008 έδωσε φακελάκι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ποσά που καταβλήθηκαν με φακελάκι είναι κατά μέσο όρο 869 ευρώ σε δημόσια νοσοκομεία, 2.169 ευρώ σε πολεοδομίες και 2.362 ευρώ σε εφορίες. Ο χρηματισμός έχει όμως εξαπλωθεί και στον ιδιωτικό τομέα. Όπως προκύπτει από την έρευνα, πολίτες κατέβαλαν σε ιδιωτικά νοσοκομεία με φακελάκι κατά μέσο όρο 4.543 ευρώ, 811 ευρώ "μαύρα" έλαβαν δικηγόροι, 1.204 ευρώ ιδιώτες γιατροί και 272 ευρώ σχολές οδηγών.

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΤΑ ‘ψεύτικα τα λόγια τα..μεγάλα’ έχουν ημερομηνία λήξης και στον Πολιτισμό

ΤΑ ‘ψεύτικα τα λόγια τα..μεγάλα’ έχουν ημερομηνία λήξης και στον Πολιτισμό

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ με εκτενή άρθρα μας τα προβλήματα σε αρχαιολογικούς χώρους και ανυπαρξία χρηματοδότησης για έργα Πολιτισμού στο τόπο μας απο τις προηγούμενες ηγεσίες του αρμοδιου Υπουργείου. Οπως γνωρίζουμε την επίεσκψη τότε του κ. Πέτρου Τατούλη ο οποίος ήρθε σε Νομούς της Πελοπονήσου μόνο για καφέ και χωρίς να υλοποιήσει καμία πρωτοβουλία παρά τις επισκέψεις του απο την Περιστεριά μέχρι την Αρχαία Μεσσήνη καθώς φαίνεται ότι το σκάνδαλο Ζαχόπουλου τον επηρέασε αρνητικά. Απραγος έφυγε απο το υπουργείο του και ασκήσαμε κριτική για αυτή την επίσκεψη που τα ΜΜΕ πολλών Νομών μάλιστα καυτηρίασαν με μοναδικό τρόπο.
ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ όμως και την πρόσφατη επίσκεψη Μιχάλη Λιάπη απο ότι ξέρουμε στο Κάστρο της Πύλου με αφορμή το Αυγουστιάτικο φεγγάρι αλλά μόνο ωραία παχιά λόγια ακούσαμε χωρίς αντίκρισμα αλλά και την απουσία Κυβερνητικών παραγόντων- με εξαίρεση τον κ. Πολύδωρα- στις εκδηλώσεις για το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Απο τότε μέχρι σήμερα δεκάδες θέματα εκρεμμούν, μελέτες λιμνάζουν και υποσχέσεις παραμένουν.
ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ όμως και τους παλιούς Υπουργούς μέχρι να αναλάβει ο εξαίρετος κατά τα άλλα κ. Σαμαράς μετά απο 17 χρόνια ένα εξαιρετικό υπουργείο. Να του θυμίσω την φράση της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη που έλεγε χαρακτηριστικά ότι ‘Χωρίς Πολιτισμό η Ελλάδα είναι κανείς...’ για να μας αφυπνίσει ώστε να επικεντρωθούμε στον ρόλο μας.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ωστόσο αρκετά απο τον κ. Σαμαρά. Οπως το Μέγαρο Χορού Κααμάτας που πρέπει να ολοκληρωθεί φέτος, το έργο ανάδειξης και προσβασιμότητας στους Αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία του Νομού μας, την ουσιαστική Πολιτιστική προβολή του τόπου μας που τόσα χρόνια ήταν απλά επιδερμική χωρίς μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ πλούσιο έργο για τα Κάστρα μας σε όλη την Ελλάδα. Μαζί με αυτά και την διαφύλαξη αυτών των πλούσιων αρχαιολογικών μας κληροδοτημάτων. Διότι πλέον τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...που μας έλεγαν κάποτε πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Ετοιμή η μείωση θητείας στην Αεροπορία και το Ναυτικό

Ετοιμή η μείωση θητείας στην Αεροπορία και το Ναυτικό


ΑΛΛΑΖΕΙ φιλοσοφία η Κυβένρηση σε ότι αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς το μέλλον είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Κατάργηση της θητείας στο Ναυτικό και στην Αεροπορία ώς το 2010, σχεδιάζει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, έτσι ώστε όλοι οι νέοι να υπηρετούν στο Στρατό Ξηράς, επισης αναμένεται να μειωθεί η θητεία στους εννέα μήνες και να καταργηθούν οι αναβολές για μεταπτυχιακές σπουδές, δήλωσε ο ...υπουργός, Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε εκπομπή της ΝΕΤ.
Φυσικά μερικοί θα ισχυριστούν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα δεχθεί περεταίρω μείωση της ήδη ισχνής 12μηνης θητείας. Αλλιώς δεν αντιμετωπίζεται η προκλητικότητα της "γετόνισσας" που πέραν των άλλων θα μας απειλήσει και με πόλεμο, μόλις πάμε να βγάλουμε πετρέλαιο από το Αιγαίο ΜΑΣ. Μάλλον πάμε για αύξηση της θητείας στα 2-3 χρόνια... Και πολύ σοφά θα πράξουμε...

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Πακτωλός αμοιβών στα golden boys παρά την Οικονομική κρίση!

Πακτωλός αμοιβών στα golden boys παρά την Οικονομική κρίση!

Έντονη ψυχρότητα μετά τις αποκαλύψεις για τα χρήματα που αρπάζουν τα golden boys επικρατεί ήδη στις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ. Η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του ισχυρού άνδρα δεν αποκλείεται να εκφράζεται και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος ήταν αυτός που έβαλε φραγμό στο όνειρο του «golden boy» να τοποθετηθεί στη θέση του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Πέρα από την αλλαγή στάσης του Μαξίμου απέναντι στο «χρυσό παιδί της κυβέρνησης» και ο ίδιος ο πρόεδρος του χρυσού Οργανισμού σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι έντονα χολωμένος με την εξέλιξη που έχουν πάρει τα πράγματα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες για μια ολόκληρη εβδομάδα ούτε που πάτησε το πόδι του στο Μαξίμου (συμμετέχει στον «πρωινό καφέ»), ενώ φρόντισε να δείξει τη δυσαρέσκειά του και στις συνομιλίες που είχε με άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα με τον πρόεδρο ενός άλλου οργανισμού και με έναν εφοπλιστή. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ ο οποίος συναντάται συχνά και με τον πρώην ισχυρό άνδρα ως Κυβερνητικού εκπροσώπου, για τη μη επιλογή του και την τοποθέτηση στη θέση του υποδιοικητή του μέλους του συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παπαδάκη «βλέπει» δάκτυλο Σουφλιά. Ομως πέρα απο τα γραφόμενα σαν βόμβα έσκασαν και στο διαδίκτυο οι παχυλές αμοιβές των χρυσών παιδιών απο τους Κυβερνητικούς θώκους όπως βλεέπετε εξάλλου...

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

"Νίκος Λυγερός - Ο εξυπνότερος Έλληνας εκθέτει στην Καλαμάτα"

"Νίκος Λυγερός - Ο εξυπνότερος Έλληνας εκθέτει στην Καλαμάτα"

Ο δρ. Νίκος Λυγερός, μαθηματικός στη Λυών αλλά και καθηγητής επισκέπτης σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, είναι γνωστός ως ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας στον κόσμο. Το IQ του (189) είναι σχεδόν διπλάσιο από το IQ ενός μέσου ανθρώπου, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι σε ηλικία 2,5 ετών έπαιζε σκάκι!
Στην Καλαμάτα, έχει ξαναβρεθεί στο παρελθόν για διαλέξεις. Αυτή τη φορά, όμως, έρχεται για άλλον λόγο. Πρόκειται να παρουσιάσει εικαστικά έργα του στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Τα εγκαίνια της έκθεσής του, με τίτλο «Ο κόσμος του Vincent», θα γίνουν...το Σάββατο στις 7.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσει διάλεξη από τον ίδιο στις 9.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Rex», με θέμα το έργο του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ. «Είκοσι πίνακες, λάδι σε καμβά 50X70 εκ., αναδεικνύουν τις ουσιαστικές λεπτομέρειες της ζωγραφικής του διάσημου Ολλανδού καλλιτέχνη, δίνοντας έμφαση στις δημιουργίες του, όταν ζούσε στη Γαλλία και ειδικά στο Νότο της χώρας.

Η προσέγγιση του Νίκου Λυγερού υλοποιεί εικαστικά τη φιλοσοφία που απορρέει από το νοητικό σχήμα του χρώματος του αόρατου. Μέσω της νοημοσύνης της ανθρωπιάς, μελετά τη συγκίνηση που προκαλεί το έντονο μείγμα των χρωμάτων. Οι πίνακες του Νίκου Λυγερού μάς αγγίζουν με τη λεπτότητα και την τρυφερότητα της χρωματικής μάζας. Καθαρές και γνήσιες γραμμές του προσχεδίου καθορίζουν αποτελεσματικά τα όρια των ανθρώπων που δεν ξέχασε ο Vincent… Μόνο οι πίνακές του άντεξαν την ανθρωπιά του…» διαβάζουμε στο ενημερωτικό έντυπο για την έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 21 Φεβρουαρίου. Η παρουσίαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ζωγραφίζοντας την Επιστήμη», που θα λάβει χώρα από το πρωί του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Ελληνικό Τμήμα της Euroscience, το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Απο το Best tv Μεσσηνίας

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Τα τσιγάρα, τα ποτά και οι..έμμεσοι φόροι μας βάζουν χέρι!

Τα τσιγάρα, τα ποτά και οι..έμμεσοι φόροι μας βάζουν χέρι!

ΘΥΜΑΣΤΕ εκείνο το τραγουδάκι του Κυριαζή που σε στίχους του ανέφερε ότι '...τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια...'; Τώρα μου ήρθε στο μυαλό με αφορμή την αύξηση των έμμεσων φόρων που επιβάλλει η Κυβέρνηση ώστε να μην επιβαρυνθεί ο πολίτης με άμεσους φόρους. Αν και φαίνεται ωραία η είδηση έχει το δικό της στοχευμένο προβληματισμό. Με μια προσεκτική προσέγγιση θα αντιληφθούμε ότι η πραγματικότητα είναι ζοφερή για το πως φεύγουν τα Ευρώ απο την τσέπη μας χωρίς καν να το καταλάβουμε!
Φυσικά πρώτα απο όλα να σημειώσουμε ότι τα τσιγάρα και τα ποτά θα ακριβύνουν μέχρι και 25% οπότε με τον περιορισμό του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους μάλλον θα δούμε ευτράπελα γεγονότα σε καφετέριες και σε υπαίθριους χώρους! Βέβαια η αλήθεια είναι ότι οι έμμεσοι φόροι είναι περισσότεροι απο ότι υπολογίζουμε! Στο αυτοκίνητο μάλιστα υπολογίζονται όλοι οι φόροι. Έχουμε και λέμε: φόροι στα καύσιμα, φόροι στα πετρελαιοειδή, φόροι στα ασφάλιστρα, τέλη κυκλοφορία, ΚΤΕΟ, φόροι στην αγορά οχήματος και πολλά άλλα! Μάλιστα όλα τούτα έχουν την τάση να αυξάνονται αλματωδώς και να εξανεμίζουν τον οικογενειακό προυπολογισμό. Μήπως δεν έχουμε ακόμα καταλάβει ότι χρυσοπληρώνουμε τους έμμεσους φόρους περισσότερο απο τα υπόλοιπα για να μην επεκταθούμε και σε προιόντα καθημερινής χρήσης;

Γ.ΑΣ.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Που πάει η Ελλάδα μας με άσχημο Πολιτικό καιρό;

Που πάει η Ελλάδα μας με άσχημο Πολιτικό καιρό;

Το φιλοσκοπιανό project CDRSEE χρηματοδοτείται από τον Soros φυσικά αλλά και απο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Υπουργείο Εξωτερικών! Σκοπός τους η επαναδιατύπωση της Ιστορίας των Βαλκανίων και η διανομή εγχειριδίων στους εκπαιδευτικούς για την ενημέρωσή τους σχετικά με τους νέους τρόπους και τις νέες ιδέες πάνω στη διδασκαλία της ιστορίας.
- Το ύποπτο ,επίσης φιλο-Σκοπιανό ίδρυμα ΕΛΙΑΜΕΠ που χρηματοδοτείται από τον Soros...χρηματοδοτείται και απο το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών!
- Στο προαναφερθέν ΕΛΙΑΜΕΠ, ηγούνται ο Λουκάς Τσούκαλης που παρέχει τις υπηρεσιες του σε Τουρκικό ίδρυμα, ο Πρόεδρος του σημερινού (επί ΝΔ δηλαδή! ) Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Θάνος Βερέμης, με καταγεγραμμένες ανθελληνικές απόψεις ΕΔΩ , ΕΔΩ κι ΕΔΩ και ο επίσης γνωστός για τις θέσεις του στο Σκοπιανό...ALeXis Papahelas ... μεγαλομέτοχος πλέον στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ! Μάλιστα ο κ.Θάνος Βερέμης ξεκίνησε έναν ανηλεή πόλεμο κατά του κ.Μπαμπινιώτη που τέθηκε επι κεφαλής της επιτροπής για τη συζήτηση πάνω στην Παιδεία.
- Εκτός από τα παραπάνω ΔΕΝ μπορούμε ακόμα να ξεχάσουμε ότι ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ που έσπρωχνε την κ.Γιαννάκου να επιβάλλει στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ το απίστευτο και ασυνάρτητο βιβλίο Ιστορίας της κας Ρεπούση το οποίο αναγκάστηκαν να αποσύρουν λόγω της λαϊκής οργής. Φιλοσκοπιανοί αριστεροί επανδρώνουν συνεχώς τις θέσεις στα Ελληνικά Πανεπιστήμια
- Κείμενο του γνωστού φιλοσκοπιανού Νίκου Δήμου εισάγεται σε βιβλίο της Γ' Γυμνασίου μέσω του οποίου οι Έλληνες μαθητές μαθαίνουν ότι οι Σλαβόφωνοι στην Μακεδονία ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΙ (!!!) ενώ ενημερώνονται και για τις "ανιδιοτελείς" ενέργειες του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι που πληρώνει και πάλι ο Soros!
- Η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση που ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΕ κάθε προσπάθεια διενέργειας συλλαλητηρίου για το ζήτημα του ονόματος. Απείλησε μάλιστα οποιονδήποτε βουλευτή της ΝΔ παραβρεθεί σε συλλαλητήριο υπέρ των δικαίων της Ελλάδας!!! Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της FYROM ήταν η ίδια (!) χορηγός και διοργανωτής ανθελληνικών διαδηλώσεων που κατέληξαν μάλιστα σε έκτροπα κατά της Ελληνική Πρεσβείας. - Η κυβέρνηση κατάφερε να αναβάλλει την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ. Αλλά αυτό που θα αργήσουμε να μάθουμε είναι εάν το έκανε επειδή το αισθανόταν ή επειδή οι δημοσκοπήσεις ΔΕΝ άφηναν περιθώρια για κάποια λανθασμένη κίνηση υπέρ των Σκοπίων. - Ο νυν πρόεδρος της ΔΕΗ , επιλογή της ΝΔ φυσικά, ξεκίνησε διαβουλεύσεις για συνεργασία με μέλη του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ όπως αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ , σε θέματα ενέργειας στη Νότιο Αλβανία!
- Η Ελληνίδα Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε συνεργάτες του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ να την συμβουλέψουν επάνω στην προβολή των Εθνικών μας θεμάτων στο διαδίκτυο!!! - H Ελληνίδα βουλευτής της ΝΔ , κυρία Ψαρούδα-Μπενάκη μας "ενημέρωσε" σχετικά το τι μας περιμένει ως χώρα , στο όνομα της ασφάλειας.(βλέπε το video στο τέλος)
- Ο τ.Υπουργός Οικονομίας της ΝΔ , Γιώργος Αλογοσκούφης, με χρήματα των φορολογουμένων, πληρώνει μία 12σέλιδη καταχώριση στο NEWSWEEK όπου αναφέρονται δύο φορές τα Σκόπια ως "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!
- Ο νυν ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ της Ελλάδας και ο νυν Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως θεωρούν αμαρτία την ενασχόληση με τα Εθνικά μας θέματα! Αντίθετα οι OFFSHORE Βατοπεδίου...δεν είναι λόγος ανησυχίας για τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" της Ορθοδοξίας! - Επί κυβέρνησης ΝΔ...ο server του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου χρησιμοποιείται για την οργάνωση, τη δικτύωση , την ενημέρωση και τη μύηση αναρχικών στην ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
-Επί κυβέρνησης ΝΔ, αντί να προσπαθήσουμε ως χώρα να αποκτήσουμε μερίδιο σε ξένες εταιρίες ώστε επηρρεάζουμε ή να αποκτούμε πρόσβαση στη γνώση και στην υψηλή τεχνολογία, ο Κωστάκης προωθεί άρον-άρον το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ όλων των υγιών ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ του κράτους, (ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΛΙΜΑΝΙΑ) ,απαραίτητες για τη ίδια την ασφάλεια της χώρας. Παρά τις κλιμακούμενες προκλήσεις των Τούρκων που έφτασαν στο Σούνιο, αποφασίζουν περιέργως ΤΩΡΑ να ΜΕΙΩΣΟΥΝ τη στρατιωτική θητεία στους 9 μήνες ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ακόμα περισσότερο την άμυνα της χώρας. Ξαφνικά μπαίνει στην ατζέντα της επικαιρότητας η πρόταση να προσληφθούν στις τάξεις της Αστυνομίας ... ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας! Θα απαιτήσουμε δηλαδή από νεαρούς Αλβανούς να συλλαμβάνουν εγκληματίες ομοεθνείς τους χωρίς να φοβούνται για αντίποινα σε συγγενείς τους (!)από την Αλβανική Μαφία σε Ελλάδα και Αλβανία! Σχεδόν τις μισές κλοπές στην Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια πραγματοποίησαν αλλοδαποί.
-Στο ΠΑΣΟΚ ... στο πλάϊ του Γιωργάκη Παπανδρέου με θεία παρέμβαση, βρέθηκε ο βασιλεύς των manager των Σκοπιανών πρακτόρων...Γρηγόρης Βαλλιανάτος! Ξαφνικά τίθεται θέμα αυτονόμησης Κέρκυρας σε μεγάλη Αγγλική εφημερίδα από έναν καραγκιοζάκο κάτοικο του νησιού. Θέμα ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ της Κρήτης τίθεται από ανώνυμους αλλά και από τον Κακαουνοπρακτοράκι Αλβανοί διεκδικούν την Ήπειρο Και για να μην πάει χαμένη η ευκαιρία "Έλληνες" πανεπιστημιακοί διοργανώνουν στην Πάντειο πανεπιστήμιο διάλεξη με θέμα την "ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ"
- Μουσουλμάνος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητάει την προστασία της Άγκυρας! Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ , Θεόδωρος Πάγκαλος προτείνει ένα ΝΕΟ όργανο ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! -Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ΓΝΩΣΤΟΙ οι "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" και ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ όπως και στο γνωστό χαρτί υγείας "Η ΑΥΓΗ". - Κυβέρνηση κι Αντιπολίτευση, σε επίπεδο αρχηγών, συμμετέχουν στη μυστική ΛΕΣΧΗ BILDERBERG. Τα τελευταία χρόνια ξοδεύτηκαν δυσανάλογα για τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας σε "έργα" και ύποπτες αεριτζήδικες εξαγορές κάποιες από τις οποίες με το πρόσχημα της τρομοκρατίας. Σ' αυτή την ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΛΛΑΔΑ, με την ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ κι ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, που φαντάζει σαν κακό επεισόδιο της σειράς "THE TWILIGHT ZONE", ... δέχονται ,, ασταμάτητα κι ανελέητα χτυπήματα, ΟΛΟΙ όσοι τολμήσουν να εκφραστούν υπέρ της χώρας και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
Μερικά από τα άρθρα που καταγράφει το Macedonia-Greece.blogspot.com χωρίς Σχόλια!

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Το Internet ενισχύει την SEXουαλική Υγεία!

Το Internet ενισχύει την SEXουαλική Υγεία!

ΚΑΙΡΟ τώρα οι περισσότεροι ασχολούνται με τις κακοτοπιές και την σκοτεινή πλευρά του Ιντερνετ. Η αλήθεια όμως είναι ότι το Μέσο ενισχύει την προσωπικότητά μας καθώς το σερφάρισμα ενισχύει την υιοθέτηση πληροφοριών ακόμα και για την ψυχική ή την σεξουλαική μας υγεία!
Πολλές φορές στο παρελθόν απαιτήθηκε χρόνος σε όσους ήθελαν να «σερφάρουν» για ώρες, κάθε φορά που αναζητούσαν πληροφορίες σε θέματα σεξουαλικότητας ή σεξουαλικής υγείας. Ωστόσο η πληροφόρηση που ...είχαν δεν καθοριζόταν αν ήταν επαρκώς και σωτά επιστημονικά τεκμηριωμένη .Αυτή την φορά έχουν την δυνατότητα όλοι να ενημερωθούν και για τα θετικά του διαδικτύου, αφού σύμφωνα με το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας, μπορούν να ενημερώνονται υπεύθυνα για τα σεξουαλικά θέματα που τους απασχολούν. Κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου λειτουργίας της ιστοσελίδας (Φεβρουάριος 2006-Ιανουάριος 2007), δέχτηκε 59.165 ηλεκτρονικούς επισκέπτες ενώ φέτος (Φεβρουάριος 2008-Ιανουάριος 2009), δέχτηκε 116.990 ηλεκτρονικές επισκέψεις! Μάλλον όχι και τόσο άσχημα, αν υπολογίσει κανείς και τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζει ένας στους τρεις Έλληνες...

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Εφθασαν τις 12.000 οι κατασχέσεις αυτοκινήτων σε 1 μήνα!

Εφθασαν τις 12.000 οι κατασχέσεις αυτοκινήτων σε 1 μήνα!

Τον Ιανουάριο βγήκαν στο σφυρί περισσότερα από 12.000 αυτοκίνητα σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς αυτοκινήτου που επιβεβαιώνεται και απο τα ρεπορτάζ τηλεοπτικών δελτίων, γεγονός που αποτελεί μοναδικό αριθμό ρεκόρ εκποίησης οχημάτων κατά τη διάρκεια μόλις ενός μηνός.
Ωστόσο οι έμποροι που αποτελούν και τους μοναδικούς πελάτες των κατασχεθέντων αυτοκινήτων δεν μπορούν να απορροφήσουν τόσο μεγάλο αριθμό οχημάτων με αποτέλεσμα οι τράπεζες να οδηγούνται σε αδιέξοδο καθώς η αγορά αυτοκινήτου έχε εκτροχιαστεί και μάλιστα είδαμε ότι υπάρχουν απολύσεις και λουκέτα σε αντιπρσωπείες αυτοκινήτων στην Αττική. Σύμφωνα, ωστόσο με εκτιμήσεις εμπόρων που συμμετέχουν εδώ και πολλά χρόνια στις δημοπρασίες κατασχεθέντων αυτοκινήτων η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια καθώς τρία χρόνια νωρίτερα διεξάγονταν μόλις πέντε έως δέκα εκποιήσεις κατασχεθέντων οχημάτων τον χρόνο από κάθε τράπεζα ενώ φέτος ο συγκεκριμένος αριθμός έχει εκτιναχθεί τα ύψη.

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Η λιτότητα ως 'καραμέλλα' επίσημων δηλώσεων των Πολιτικών μας

Η λιτότητα ως 'καραμέλλα' επίσημων δηλώσεων των Πολιτικών μας

ΤΗΝ λέξη 'λιτότητα' που αποτελεί καραμέλλα στα επίσημα χείλη των Πολιτικών μας την ακούμε χρόνια τώρα, από την εποχή της δεκαετίας του '80 που επικράτησε μάλιστα με την σατυρική ταινία του Θ. Βέγγου' Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι' μέχρι τις μέρες μας. Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου περί λιτότητας που αποτυπώνεται ευκρινώς και στα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.
Θυμόμαστε την περίφημη ρήση που έλεγε φίλος μου καθηγητής ότι 'οι φτωχοί αγοράζουν ακριβά...' υπονοώντας ότι όσοι δεν έχουν χρήματα αγοράζουν μια φορά και κάτι καλό και όχι οτιδήποτε κατώτερης ποιότητας. Υστερα μου ήρθαν στο νου τα λόγια του τότε κ. Σημίτη για τους 'έχοντες και μη έχοντες' και αναλογιστήκαμε ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν τον τόπο. Οπως και οι δηλώσεις με πρόσχημα τώρα την οικονομική κρίση. Ομως μεσα μου γεννήθηκαν σωρεία ερωτημάτων.
Αραγε γιατί δεν υπάρχει λιτότητα για τους μισθούς των συμβούλων υπουργών και Προέδρων Οργανισμών, λιτότητα για τους μισθούς και αποζημιώσεις με τις πρόωρες συντάξεις των βουλευτών μας, λιτότητα για το τέρας της γραφειοκρατίας και τις παχυλές αμοιβές σε δημόσιες ΔΕΚΟ, λιτότητα για τα περίφημα golden boys, λιτότητα για το Κράτος και σεμνότητα για όλους; Απο την στιγμή που οι γνωστοί άγνωστοι της Πολιτικής διορίζουν κουμπάρους, συγγενείς και κολλητούς πως θα επιτευθεί η λιτότητα και η απύθμενη κοροιδία των τελευταίων ετών; Νομίζω ότι την λέξη τούτη θα την ακούμε πολλές δεκαετίες ακόμα, αν κατορθώσουμε να επιβιώσουμε! Γιατι όπως είχε πει και ο Αινστάιν: 'Για 2 πράγματα γνωρίζω, ότι το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία δεν έχουν όρια, αν και για το πρώτο δεν είμαι τόσο σίγουρος...'. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Σάλος για την...κηδεμονία των Ελλήνων Χρηστών Ιντερνετ

Σάλος για την...κηδεμονία των Ελλήνων Χρηστών Ιντερνετ


ΣΑΛΟΣ ξέσπασε στο Ελληνικό Ιντερνετ μετά την αποκάλυψη του troktiko.blogspot.com σχετικά με τις δραστηριότητες της Ε.Ε.Χ.Ι.(Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ) η οποία αποτελεί μια Μ.Κ.Ο. που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90 από μερικές δεκάδες πολιτών και λειτούργησε αρχικά σαν παροχέας internet. Πρόκειται δηλαδή για μια καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία όπως επισημαίνεται στο αποκαλυπτικό άρθρο!
Σύμφωνα με τα στοιχεία "η ονομασία της είναι νομικά κατοχυρωμένη κι ως εκ τούτου είναι νομότυπη. Σήμερα η Ε.Ε.Χ.Ι. είναι ουσιαστικά ανενεργή και περιορίζεται σε δευτερευούσης σημασίας δραστηριότητες. Το θέμα όμως που προκύπτει σήμερα με την Ε.Ε.Χ.Ι. δεν είναι νομικό, αλλά ηθικό. Ο κύριος Βασιλάκος με όχημα αυτή οργάνωση και....την ιδιότητα του προέδρου της, ουσιαστικά μιλάει (σε διάφορες δημόσιες συζητήσεις ή συνεντεύξεις), ούτε λίγο ούτε πολύ, εξ ονόματος όλων των Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ (κι εξ ονόματός σου φυσικά αγαπητέ αναγνώστη, που διαβάζεις αυτό το κείμενο), χρησιμοποιώντας τον επίτηδες ασαφή και θολό όρο «εμείς», αποφεύγοντας επιδέξια να αποσαφηνήσει ποιους ακριβώς εννοεί με το «εμείς», αφήνοντας έτσι να πλανάται η ιδέα στον κάθε αδαή (όπως εμένα πριν μερικά χρόνια), ότι όντως αυτός ο κύριος εκπροσωπεί το σύνολο των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου κι όχι τα μέλη (και μόνο αυτά) της οργάνωσής του.
Κι αν το καλοσκεφτεί κανείς, ο κύριος αυτός, καπηλευόμενος την ιδιότητα αυτή που επικαλείται, κάτω απ’ αυτόν τον ασαφή όρο «εμείς», έχει de facto αναγνωρισθεί από τα ΜΜΕ (κι όχι μόνο) ως πραγματικός εκπρόσωπος των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, αποκομίζοντας φυσικά την προσωπική αναγνωρισιμότητα, με ότι συνεπάγεται αυτή…Γεμίσαμε με “εκπροσώπους” που στο όνομά μας, χτίζουνε περιουσίες, με εκπομπές σε ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ και με θέσεις σε κυβερνητικές επιτροπές…ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ: Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet, αρχισυντάκτης τεχνολογίας στο In.gr και όπως δηλώνει “κάνει πρώτα τεχνολογία και μετά δημοσιογραφία” στην ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ στην Ετ1, στο Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ."

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Η πρώτη αγωγή Νομάρχη κατά blogger!

Η πρώτη αγωγή Νομάρχη κατά blogger!

Ο νομάρχης Πειραιά είναι ο πρώτος αυτοδιοικητικός της χώρας που καταθέτει αγωγή εναντίον blogger. Μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτεί 150.000 ευρώ από blogger για συκοφαντικό δημοσίευμα. Το θέμα είναι ότι δεν υπήρξε απάντηση σε δημοσίευμα και το γεγονός ότι υπήρξε κριτική απο άλλο blog όχι όμως και αγωγή σε άλλον blogger.
Διαβάστε τι αναφέρει το blog: "Έγινε κι αυτό. Είμαι και επίσημα πλέον ο πρώτος blogger που διώκεται στα Ελληνικά Δικαστήρια.Ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ενοχλημένος από τις αποκαλύψεις του blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ http://edo-peiraias.blogspot.com (που γίνονται πάντα συνοδευόμενες από τις αντίστοιχες αποδείξεις) μου επέδωσε μέσω δικαστικής επιμελήτριας Αγωγή ζητώντας μου ως αποζημίωση το...λιγότερο 150.000 ευρώ.
Πέρα από την ουσία της υπόθεσης, το γεγονός αποδεικνύει τη σημαντική δύναμη των blogs και της ελευθερίας του λόγου που εκφράζεται μέσα από αυτά. Σας καλώ όλους μέσω των ιστοσελίδων σας να αναφερθείτε στο γεγονός αλλά και σας παρακαλώ να παρουσιαστείτε, όσοι επιθυμείτε, στις 11.3.2009 και ώρα 10:πμ στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά για να υποστηρίξουμε τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας. Η παρουσία σας κρίνεται σημαντική διότι μια καταδικαστική απόφαση θα είχε επιπτώσεις για την πορεία όλων των blogs στην Ελλάδα."

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Η 'σκληρή' διπλωματία θεμέλιος λίθος της Εξωτερικής πολιτικής

Η 'σκληρή' διπλωματία θεμέλιος λίθος της Εξωτερικής πολιτικής

ΑΥΤΟ που χρειάζεται η χώρα μας είναι διπλωματία και Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, με αφορμή της προκλήσεις των Τούρκων. Η γεωστρατηγική που εφαρμόζεται με την δημιουργία 'γκρίζων ζωνών' αποσκοπεί στο να μεταβάλλει ουσιαστικά το status quo του Αιγαίου αλλά περισσότερο ενδιαφέρεται για τα πετρέλαια παρά για τις παραβιάσεις.
Είναι αλήθεια ότι οι γείτονες όπως τους συμφέρει αναφέρουν τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Σερβών για λόγους τακτικής διπλωματίας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι το Αιγαίο δεν αποτελούν μόνο Ελληνικά σύνορα αλλά κυρίως σύνορο της Ευρωπαικης Ένωσης. Σε πολλές περιπτώσεις οι παραβιάσεις συνειδητά επιχειρούν να αποδείξουν ότι δεν κυβερνά το κοσμικό Κράτος της γείτονος αλλά το στρατιωτικό λόμπυ αν και τώρα επιχειρείται να εξαρθρωθεί το καρκίνωμα στον κόρφο της Τουρκίας μέσα απο το στράτευμα με την περίφμη δίκη που Ερνεγκόν που δείχνει προς της Ε.Ε. ότι εκεί βασιλέυει ακομα το 'Εξπρές του Μεσονυχτίου'.
Με αφορμή τα ρεπορτάζ για τους ακρίτες του Αιγαίου που οφείλουμε να στηρίξουμε να σας διηγηθώ κάτι εκτός απο το γεγονός ότι υπηρετώντας στην όμορφη Λέρο, το φυλάκιο που είχαμε ως ευθυνη ήταν στο Αγαθονήσι και είχα γνωριστεί με παιδιά που τότε ζούσαν εκεί. Πραγματικοί Έλληνες. Στο περιστατικό τώρα που μου διηγήθηκε πρώη Δήμαρχος της Πελοποννήσου πίνοντας καφέ.
Ηταν πολύ φίλος με τον αείμνηστο Ανδρέα Κοκκέβη ο οποίος αρχές δεκαετίας του 80 συμμετείχε σε μαι Διαβαλκανική Διάσκεψη με την παρουσία και της Τουρκίας. Εκεί η Ελληνική αντιπροωπεία πήγε με διπλωμάτες όπως και οι γείτονες. Ο αείμνηστος πολιτικός του εκμηστηρεύθηκε ότι 'πήγαμε και αισθανόμασταν..γυμνοί και αγράμματοι εξαιτίας των φωστήρων διπλωματών εκείνη την εποχή που έβγαζαν πύρινους λόγους και εμείς δεν γνωρίζαμε το εύρος των διπλωματικών σχέσεων σε σύγκριση με εκείνους' για να προσθέσει ότι '..εκείνο που χρειάζεται η χώρα είναι διπλωματία και ρομφαία λόγου με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αργότερα και το Ευρωπαικό, αλλά κυρίως η αφρόκρεμα να γνωρίζει κάθε πτυχή της εξωτερικής μας πολιτικής...' Πραγματικά από τότε άλλαξαν πολλά. Ομως η διπλωματία αποτελεί το βασικό θεμέλιο για υπερνίκη των δικαιωμάτων της χώρας μας στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε και επομένως η ενότητα εσωτερικά και εξωτερικά επιβάλλεται. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της συζήτησής μας.

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

To βιβλίο του Π. Τατούλη για τα blogs!

To βιβλίο του Π. Τατούλη για τα blogs!

Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», αίθουσα Ilissos η παρουσίαση του βιβλίου του ανεξάρτητου βουλευτή Αρκαδίας, Πέτρου Τατούλη με τον τίτλο «Δεξιά- BLOG- Αριστερά, ελπίδα εμείς οι ίδιοι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος.
Το βιβλίο θα προλογίσουν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος -τ. Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο Τηλέμαχος Χυτήρης -Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο Γιώργος Σιώμκος -Καθηγητής Μάρκετινγκ Ο.Π.Α, ο Γιώργος Δαρδανός –Εκδότης και ο Θανάσης Παπανδρόπουλος- Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων ΔημοσιογράφωνΑπό το οπισθόφυλλο της έκδοσης προκύπτει και μια περιεκτική σύνοψη του περιεχομένου της. Πρόκειται για μια...συλλογή άρθρων, σκέψεων και παρεμβάσεων του βουλευτή, η οποία αφενός καταγράφει χαρακτηριστικά την πολιτική του εικοσαετή του διαδρομή και αφετέρου επιχειρεί να δώσει ένα νέο, προσωπικό, ανοιχτό περιεχόμενο στην έννοια της αλλαγής.«Είναι εφικτή μια “άλλη Ελλάδα”;
Προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η χώρα; Ποιο είναι το αληθινό, ουσιαστικό περιεχόμενο της φιλελεύθερης, ρεαλιστικής πολιτικής για την ελληνική οικονομία; Ποια είναι τα βήματα που θα μας εξασφαλίσουν λιγότερη διαφθορά; Πώς θα επανιδρύσουμε τα κόμματα μας, προκειμένου στη συνέχεια να επανιδρύσουμε το Κράτος μας; Πώς θα θωρακίσουμε τους θεσμούς προκειμένου να εξασφαλίσουμε κανόνες και νόμους που θα ισχύουν για όλους; Ποιοι φοβούνται και γιατί πολεμούν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις; Ποιος είναι ο ρόλος του σύγχρονου πολιτικού και πώς θα εκδημοκρατισθεί το αγκυλωμένο πολιτικό μας σύστημα; Πώς θα κερδίσουμε περισσότερη δημοκρατία; Πώς αποδομείται στην ίδια την κοινωνία το ψευτοδίλημμα “Δεξιά- Αριστερά”; Ποια είναι η επανάσταση που φέρνουν στην επικοινωνία τα new media και ποιες δυνάμεις απελευθερώνονται μαζί τους;». Αυτά είναι ορισμένα από τα κρίσιμα ζητήματα, στα οποία παίρνει θέσεις και καταθέτει προτάσεις ο κ. Πέτρος Τατούλης.
H πορεία προς τη διαγραφή: Μια διαδρομή που ξεκινά από το Σεπτέμβριο του 2003 και την τοποθέτησή του σχετικά «με τον ρόλο του σύγχρονου πολιτικού στην Ελλάδα του αύριο» έως τις θέσεις που εξέφρασε λίγο μετά τη διαγραφή του, τον Νοέμβριο του 2007. Εμβόλιμα μια από τις περιβόητες επιστολές του κ. Τατούλη στο Μαξίμου για τα έργα και τις ημέρες του παρολίγον αυτόχειρα πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, με κοινοποίηση στο πρωθυπουργικό γραφείο…Αυτό είναι το περιεχόμενο τις πρώτης ενότητας του βιβλίου, με τίτλο «Αναζητώντας την υπέρβαση. Η διαγραφή!»

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Κινδυνεύουν 6.000 αρχαία ναυάγια στις ελληνικές θάλασσες

Κινδυνεύουν 6.000 αρχαία ναυάγια στις ελληνικές θάλασσες

Οργανωμένα προγράμματα κατάδυσης και... ανέλκυσης αρχαιοτήτων από τις ελληνικές θάλασσες προσφέρουν, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», εταιρείες από την Αυστραλία και την Αμερική μέσω Διαδικτύου.
Σε ανταπόκριση της Ελενας Σμιθ από την Αθήνα, αναφέρεται πως περίπου 6.000 ναυάγια αρχαίων πλοίων κινδυνεύουν μετά την αλλαγή του νόμου περί καταδύσεων και πως συγκεκριμένες εταιρείες προσφέρουν λεπτομερείς περιγραφές περί του τι μπορεί να βρει ο δύτης σε κάποια ναυάγια: αρχαία κράνη, αγάλματα, κεραμική, κοσμήματα, φοινικικά τέχνεργα κ.ά.
Οι άνθρωποι διέσχιζαν αυτές τις θάλασσες πριν από τουλάχιστον 9.000 χρόνια και είναι εύκολο να κατανοήσει κάποιος ότι υπήρξαν πάρα πολλά ναυάγια. Επίσης, λόγω του σεισμογενούς χαρακτήρα της περιοχής, έχουμε και καταβυθίσεις πόλεων ή τμημάτων οικισμών από την πρώιμη αρχαιότητα. Οι επίδοξοι τουρίστες - (λαθρ)ανασκαφείς έχουν στη διάθεσή τους και άλλα μέσα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το περασμένο καλοκαίρι, η αστυνομία κατέσχεσε στην Κάλυμνο δύο φορτηγά γεμάτα με προϊόντα ανάλογων παράνομων ερευνών.
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια απαγορεύονταν οι καταδύσεις σε ολόκληρη σχεδόν την ακτογραμμή της χώρας μας, λόγω των πολλών ναυαγίων και βυθισμένων πόλεων που υπάρχουν στον βυθό. Ομως, τελικά, οι καταδύσεις απελευθερώθηκαν και το αποτέλεσμα είναι να διαφημίζονται μέσω Ιντερνετ δραστηριότητες που σε καμία περίπτωση δεν είναι νόμιμες.
Η Ελλάδα εμφανίζεται, γενικώς, ανήμπορη να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Οπως έχουμε αναφέρει πρόσφατα, και αναφέρει και ο «Γκάρντιαν», η δίωξη αρχαιοκαπηλίας έχει περί τους 15-20 ανθρώπους.