Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Μπορούμε να σώσουμε μόνοι μας το Περιβάλλον;

SHARE
Ενδιαφέρον θέμα! Προσωπικά πιστεύω ότι απλά μπορούμε να επιβραδύνουμε την βέβαιη καταστροφή! Πιστεύω ότι το βασικότερο πρόβλημα είναι ο υπερπληθυσμός και η αύξηση του ποσοστού μόλυνσης ανά άνθρωπο (αποτέλεσμα της υλιστικής δομής των κοινωνιών) που έχουν τις συνέπειές που όλοι γνωρίζουμε όπως κάψιμο δασών, μόλυνση ατμόσφαιρας, μόλυνση θαλασσών, δηλητηριασμένα τρόφιμα κ.α.! Για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες αυτού του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού ανθρώπων γίνονται όλα αυτά που γίνονται με βασικότερο ζήτημα: η φύση δεν προλαβαίνει να κάνει τον κύκλο της!
Μόνο αν οι κυβερνήσεις υιοθετήσουν το πρωτόκολλο του Κιότο στην πράξη, αν αλλάξει η νοοτροπία μας και κυρίως αν κάποιοι πάψουν να θυσαυρίζουν εις βάρος του περιβάλλοντος μπορει να γινει κάτι. Το πετρέλαιο και οι φυσικοί πόροι της Γης δεν είναι ανεξάντλητοι αλλά κάποιοι τα οικονομάνε. Φυσικά υπάρχουν εναλλακτικές μορφές ενέργειας αλλα τις θάβουν για τους λόγους που αναφέραμε...Λιγότερα πλαστικά, λιγότερα χημικά, λιγότερα απορρυπαντικά. Λιγότερα καυσαέρια. Μπορούμε να κάνουμε πολλά, χρειάζεται μόνο να ξεβολευτούμε λίγο και να ενημερωθούμε πως... Τρόποι και εναλλακτικές υπάρχουν. Δεν συμφέρει κάποιους να τους γνωρίζουμε γιατί δεν έχουν οικονομικό κέρδος. Οι κοινωνίες ήδη αλλάζουν προς αυτή την κατεύθυνση, θα θέλαμε πιο γρήγορα σίγουρα, αλλά ευτυχώς γίνεται η αλλαγή. Δε συμφέρει κανένα να είμαστε απαισιόδοξοι, η απαισιοδοξία δεν προσφέρει καμία λύση. Το πιο, μα το πιο, σημαντικό απ' όλα είναι να μην αφήνουμε τις τηλεοράσεις να μας κοιμίζουν... με τις απότομες μουσικές, τις διαφημίσεις, τις γρήγορες εικόνες και τα έντονα χρώματα, τα φτηνά σήριαλ και τα φτηνά πλαστικά χαμόγελα. Μας κουράζουν το μυαλό και βαριόμαστε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: