Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Εκθεση προβλέπει αναταραχή στις ΗΠΑ με παρέμβαση Στρατού!

SHARE
Μια έκθεση που συντάχθηκε για το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών της αμερικανικής σχολής πολέμου, και κυκλοφορεί εδώ και κάποιες μέρες σε ανώτατα στρατιωτικά κλιμάκια των Αμερικανών αλλά και ανώτατων αξιωματούχων μυστικών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας των ΗΠΑ σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αποκαλύπτει τις βαθύτερες ανησυχίες των Αμερικανών για τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η οικονομική η μεγαλύτερη κρίση που περνάει η χώρα.
Η έκθεση που συντάχθηκε με άκρα μυστικότητα ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου(ίσως και νωρίτερα) και παραδόθηκε τον Νοέμβριο του 08 μελετά επιχειρησιακά ακόμα και το ακραίο μέτρο χρήσης του (αμερικανικού) στρατού, προκειμένου να καταστείλει μια «ενδεχόμενη κοινωνική αναταραχή». Με τίτλο «Γνωστοί άγνωστοι: Μη-συμβατά "στρατηγικά Σοκ" στην ανάπτυξη της αμυντικής στρατηγικής», η έκθεση του ινστιτούτου προειδοποιεί ότι ο αμερικανικός στρατός πρέπει να προετοιμαστεί για την προστασία του κράτους (των ΗΠΑ) σε ομοσπονδιακό επίπεδο προκειμένου να καταστείλει τυχόν «βίαιη, στρατηγική αποδιοργάνωση εντός των Ηνωμένων Πολιτειών», η οποία είναι δυνατόν να προκληθεί από «μια απρόοπτη οικονομική κατάρρευση» ή από την «απώλεια της εν λειτουργία πολιτικής και νομικής τάξης».
Συγγραφέας της συγκεκριμένης έκθεσης είναι ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης Nathan Freier, ο οποίος είναι καθηγητής πλέον στην σχολή πολέμου. Στην 52σέλιδη ο Nathan Freier διατυπώνει την άποψη ότι «από την στιγμή που τέτοια γεγονότα έχουν να κάνουν με την οργανωμένη βία εναντίον των τοπικών, πολιτειακών και εθνικών αρχών, και οι τοπικές αρχές δεν έχουν την δυνατότητα να επαναφέρουν την τάξη και να προστατεύσουν τους ευπαθείς πληθυσμούς, το Υπουργείο Άμυνας θα κληθεί να καλύψει αυτό το κενό». Ένα τέτοιο ενδεχόμενο ουσιαστικά θα αλλάξει και θα επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες της εσωτερικής αλλά και εξωτερικής πολιτικής της αμερικανικής κυβέρνησης. Όπως αναφέρει ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης «η κοινωνική βία εντός των Ηνωμένων Πολιτειών θα αναγκάσει τον (στρατιωτικό) αμυντικό μηχανισμό να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες του για να επαναφέρει την εσωτερική τάξη και την ασφάλεια στους πολίτες. Μια αμερικανική κυβέρνηση και ένα αμυντικό σύστημα που έχει επαναπαυθεί στον εφησυχασμό μιας μακροχρόνιας εσωτερικής τάξης θα αναγκαστεί γρήγορα να αφήσει κατά μέρος κάποιες ή τις περισσότερες εξωτερικές δεσμεύσεις, προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα στην αυξανόμενη ανθρώπινη ανασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

2 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:

Wanderer είπε...

Το κείμενο είναι λέξη προς λέξη αντιγραφή από εδώ: http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=4028&Itemid=83

ellinas είπε...

Ευχαριστούμε για την επισήμανση και προστέθηκε ο σχετικός σύνδεσμος που ήδη καταγράψατε!