Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Πυροτέχνημα με κατάργηση Πανελλαδικών

SHARE
Σε καθημερινή βάση ο υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης κάνει λόγο για τον διάλογο που θα ξεκινήσει σε «λίγες εβδομάδες για το νέο Λύκειο και την αποσύνδεσή του από τις εισαγωγικές για το πανεπιστήμιο». Απαντώντας οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας δηλώνουν ότι «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» και ότι η κυβέρνηση λανθασμένα αναζητά λύση, αυτή την κρίσιμη στιγμή, σε ζήτημα, που αφορά στο εξεταστικό.
Οι «νέοι ασφυκτιούν και αγανακτούν με ολόκληρο το περιεχόμενο του σχολείου και όχι μόνο με το εξεταστικό», υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί, που μαζί με τα παιδιά ζουν «μέσα στο πρόβλημα» και εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος δεν είναι κατάλληλη για επικοινωνιακά τρικ, δοκιμές και πειράματα, διότι μπορεί να πυροδοτηθούν μεγαλύτερες εκρήξεις.
Παρ όλα αυτά ο υπουργός Παιδείας, προχτές στη Βουλή, δήλωσε ότι με το νέο έτος «ξεκινά ο δημόσιος διάλογος για τη δημιουργία του Νέου Λυκείου και την αποσύνδεσή του από τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση».
Φυσικά συμπλήρωσε ότι «στόχος μας είναι ο διάλογος αυτός να είναι πλήρης και εξαντλητικός. Να δίδει την ευκαιρία έκφρασης σ' όλους και κυρίως στους ίδιους τους μαθητές. Η κυβέρνηση δεν θέλει να προκαταλάβει κανέναν. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο γι αυτό, ώστε η θεσμική μας πρωτοβουλία να εκδηλωθεί με πληρότητα κατά την επόμενη κυβερνητική θητεία».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, καθηγητής Θάνος Βερέμης απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνους» «αν αυτή η χρονική στιγμή είναι η κατάλληλη για τέτοια συζήτηση», δήλωσε ότι «ειλικρινά αυτό δεν το γνωρίζω. Δεν ξέρω...». Ο ίδιος τόνισε όμως ότι «εμείς όμως έχουμε υποχρέωση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να καταθέσουμε την πρότασή μας η οποία θα επικεντρώνεται στο προπαρασκευαστικό έτος, ώστε ν απαλλαχθεί το λύκειο από τις εξετάσεις. Θα είχαμε ήδη προχωρήσει την πρότασή μας αλλά πέθανε ένα βασικό μέλος της επιτροπής και υπήρξε κάποια καθυστέρηση».
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: