Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Που είναι οι υπερασπιστές της Δημοκρατίας..

SHARE
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα, και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης 436-338π.Χ. Στο παραπάνω, ήρθε σήμερα να προστεθεί η δήλωση του κ. Παυλόπουλου στην Βουλή σε απάντησή του προς επερωτήσεις των Χαλβατζή και Αλαβάνου για την δολοφονία του Αλέξη: 'ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε τους κουκουλοφόρους ως εχθρούς της Δημοκρατίας και σημείωσε πως ως τέτοιοι θα αντιμετωπιστούν από την κυβέρνηση '. ΦΥΣΙΚΑ το κείμενο του Ισοκράτη που δημοσιεύτηκε στον Ε.Τ. δεν είναι έτσι και έχει παραοποιηθεί...άραγε σκόπιμα;
Η προσωπική μου απάντηση κατ'αρχήν προς το e-mail αυτό, και κατ'επέκταση στην δήλωση του υπουργού είναι η εξής: Κατ’ αρχήν θεωρώ λάθος να κάνουμε quotation μεμονωμένες φράσεις αρχαίων φιλοσόφων σε μια προσπάθεια να εξηγήσουμε τις σημερινές καταστάσεις που είναι σαφώς πολύ πολυπλοκότερες από τις τότε, και φυσικά πολλές φορές δεν ταιριάζουν καν ως γεγονότα αφού το τι είπε ο Ισοκράτης το 350πχ για την δημοκρατία και την καταστροφή της αφορά τις καταστάσεις που εκείνος βίωνε.Η δική μου απάντηση σ’ αυτήν την, ακόμα και επικίνδυνη, γενίκευση είναι πως η Δημοκρατία μας έχει προ πολλού καταλυθεί από την σήψη και την κατάχρηση της εξουσίας, της όποιας εξουσίας, και όχι από τις αντίστοιχες καταχρήσεις της ελευθερίας από τους πολίτες.
Θα σου έλεγα μάλιστα πως, καθώς θυμηθήκαμε την ρήση του Ισοκράτη λόγω των τελευταίων γεγονότων, η ρήση αυτή έχει έως και ναζιστικά / φασιστικά υπονοούμενα, αφού εκεί που στην ουσία καταλήγει είναι πως αφού έχουμε καταχραστεί την δημοκρατία και τις ελευθερίες μας θα πρέπει να μας αφαιρεθούν κάποιες από αυτές. Κοινώς να καταλήξουμε όλοι μαζί στο φυσικό συμπέρασμα (που ήδη έχει ακουστεί από τα στόματα είτε πονηρών είτε ηλίθιων πολιτών) πως «μια Χούντα μας χρειάζεται», ή, στην καλύτερη, να αποδεχθούμε εύπεπτα την επιβολή του άρθρου 48 του Συντάγματος για να συμμαζέψουμε τους κουκουλοφόρους.
Συγγνώμη αλλά σ’ αυτό το τεχνητό δίλημμα δεν μπαίνω. Δεν με αφορά.Δεν θα προσπαθήσω (τώρα) μέσα από πολιτικές και κοινωνικές αναλύσεις να αιτιολογήσω το γιατί αυτοί οι άνθρωποι εκφράζουν τόση οργή και τόσο μίσος. Θα κάνω την αυθαίρετη παραδοχή πως όλοι αυτοί είναι αναρχικοί, είναι αλήτες και παρτάκηδες που δεν έχουν άλλη δουλειά από το να τα σπάνε για να την βρίσκουν. Και θα κάνω το απλό εύλογο ερώτημα: που ακριβώς είναι το κράτος; Που είναι η κυβέρνηση; Που είναι ο υπουργός; Που είναι ο πρωθυπουργός; Που; Είναι μήπως στο διάγγελμα που, μετά από 4 μέρες που καίγονται οι πόλεις έρμαιες στα χέρια όλων αυτών, βγήκε και έκανε, για να μας πει ότι τα καταδικάζει; Χωρίς να πει επιτέλους τι μέτρα θα πάρει για να τα σταματήσει; Εσάς αυτός ο πρωθυπουργός σας ικανοποιεί; Σας καλύπτει; Γιατί εμένα με κάνει να θέλω να κλάψω. Τόση ανικανότητα, βλακεία, ηλιθιότητα, με κάνει να θέλω να κλάψω. Θα το θέσω και διαφορετικά. Στην αρχή θεωρούσα πως όλα αυτά ήταν ένα πλάνο. Ήταν οργανωμένα. Πως τους έκατσε η δολοφονία του μικρού Αλέξη για να τα ξεκινήσουν όλα με σκοπό να ενισχύσουν το συντηρητικό πολιτικό συναίσθημα των πολιτών που ακολουθεί πάντα γενικευμένα φαινόμενα τρομοκρατίας μιας και την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε τις δημοσκοπήσεις με το πασοκ στο +5,5%. Σήμερα όμως καταλήγω πως δεν έχουν το μυαλό ούτε για κάτι τέτοιο. Είναι απλά ανίκανοι. Επικίνδυνα ανίκανοι..... Α. Μ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: