Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Κέντρα... εξεγερμένων πολιτών στην Αττική

SHARE
Οι πιο πολλές καταλήψεις είναι «ανοιχτές» στις τοπικές κοινωνίες και απολαμβάνουν την αποδοχή μερίδας του πληθυσμού. Την αποδοχή των πολιτών φαίνεται να έχει η κατάληψη του κτιρίου «Γαλαξίας» στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.
Εκτός από αυτές σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η Νομική και το Πολυτεχνείο στην Αθήνα και η Σχολή Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη, εξαπλώνονται οι καταλήψεις και σε δημαρχεία και άλλα δημοτικά κτίρια, όπως το παλιό δημαρχείο Χαλανδρίου, όπου λειτουργεί ΚΕΠ, το δημαρχείο Αγίου Δημητρίου στην Αθήνα, το δημαρχείο Συκεών στη Θεσσαλονίκη, το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων.
Συνεχίζονται επίσης σε όλη τη χώρα οι καταλήψεις ραδιοφωνικών σταθμών, όπου οι ομάδες δράσης χρησιμοποιούν το ραδιοφωνικό βήμα για να εκφωνήσουν τα αιτήματά τους.
Κοινό σημείο των καταλήψεων είναι το ότι διενεργούν ανοιχτές συνελεύσεις όπου είναι δυνατή η συμμετοχή όλων των πολιτών. Η συμμετοχή αυτή είναι κατά περίπτωση περισσότερο ή λιγότερο διευρυμένη.
Αγιος Δημήτριος: Για πέμπτη μέρα χθες το δημαρχείο Αγίου Δημητρίου βρισκόταν υπό κατάληψη και οι συμμετέχοντες σε αυτή επέτρεψαν την είσοδο ορισμένων δημοτικών υπαλλήλων, προκειμένου να λειτουργήσουν ορισμένα τμήματα εξυπηρέτησης πολιτών και κυρίως μεταναστών.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους ίδιους, η δημοτική αρχή δεν άφησε τους υπαλλήλους να εργαστούν με στόχο, όπως υποστηρίζουν οι καταληψίες, να προβοκάρει την κίνησή τους. Οι ίδιοι λένε ότι στις γενικές συνελεύσεις που διεξάγονται κάθε απόγευμα συμμετέχει πλήθος κόσμου από την περιοχή και κυρίως άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας, που ενώ επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν διστάζουν να πάνε στις πορείες.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: