Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Δεν πάνε καλά οι εργασιακές σχέσεις...

SHARE
Πρόταση σοκ για εβδομάδα τριών εργάσιμων ημερών διατυπώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος με στόχο να αποφευχθούν οι μαζικές απολύσεις.Η μείωση των ημερών εργασίας θα συνοδεύεται από αντίστοιχη μείωση των μισθών και θα ισχύσει ως το τέλος της οικονομικής κρίσης.Ο κ. Μίχαλος διατύπωσε τη συγκεκριμένη πρόταση σήμερα κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΙΚΑ.
Ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Μέργος δήλωσε ότι η πρόταση είναι «ενδιαφέρουσα», αν και, όπως είπε, πρέπει πρώτα να τη μελετήσει.
Εφόσον υιοθετηθούν ανάλογες προτάσεις, που προέρχονται μάλιστα από ένα πρώην στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, τότε οι εργαζόμενοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται σημαντικά, ενώ παράλληλα θα επηρεαστούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Εργάσιμη εβδομάδα τριών ημερών σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος θα εργάζεται 12 ημέρες το μήνα και θα παίρνει 12 ένσημα. Έτσι, στο σύνολο μιας χρονιάς θα παίρνει 150 ένσημα, αντί 300 που θα λάμβανε αν εργαζόταν με κανονικό ωράριο.
Αντιδράσεις από ΓΣΕΕ«Αδικη και αντικοινωνική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος την πρόταση του ΕΒΕΑ. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89 τόνισε πως είναι αδύνατο κάτι τέτοιο να γίνει αποδεκτό και σημείωσε, «από πού συνάγεται η απαίτηση του κ. Μίχαλου να νομοθετηθεί και να έχει ένα τέτοιο όπλο ο εργοδότης στο χέρι του, να μετατρέψει δηλαδή την κρίση της κυβερνητικής πολιτικής σε κρίση της εργασίας;». Πρόσθεσε ακόμα πως «ο κ. Μίχαλος θέλει να υπερασπίζεται πάντα αυτή την άδικη και απαράδεκτη πολιτική της κυβέρνησης». Απάντηση Πετραλιά«Η κυβέρνηση εμμένει στην πολιτική για πλήρη και ποιοτική εργασία. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση στην κρίση να διαταράξει τις εργασιακές σχέσεις», υπογράμμισε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά σχολιάζοντας την πρόταση του ΕΒΕΑ.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: