Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

«Εγκλωβισμένοι» έξι στους δέκα Αθηναίους

SHARE
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων (88,8%) δεινοπαθούν με την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την ασφάλεια των δρόμων, των πλατειών αλλά και των πεζοδρομίων. Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο το 17,5% των πολιτών επιθυμεί να συνεχίσει να ζει στην Αθήνα και μόλις το 18,6% των κατοίκων της πόλης θεωρεί αρκετά όσα έχουν γίνει για τη βελτίωση της καθημερινότητάς του. Αυτά και άλλα θλιβερά στοιχεία καταγράφονται στην έρευνα για τη ζωή των κατοίκων στον πολυπληθέστερο δήμο της χώρας, που διεξήγαγε ο δημοτικός ραδιοσταθμός και παρουσιάστηκε χθες από τον δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη και τον πρόεδρο του δημοτικού ραδιόφωνου Θ. Καφέζα. Το 44,9% των κατοίκων που ερωτήθηκαν ζητεί από τον Δήμο Αθηναίων να δοθεί προτεραιότητα στην αύξηση των ελεύθερων χώρων, το 34,8% στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το 30,3% στις υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου και το 29,4% στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ωστόσο το 44% των Αθηναίων πιστεύει ότι έχει γίνει έργο τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς όμως να έχει βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους. Ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε την πρόθεσή του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη δημαρχεία της Αθήνας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν το κουνάω ρούπι από εδώ, γιατί αυτά που έχω οραματιστεί για την πόλη μου, όχι τα μπιχλιμπίδια, θέλω να τα κάνω όλα πράξη. Και θα τα κάνω».
Παράλληλα σημείωσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την ανέγερση κτιρίου 2.000 τ.μ. (Σταδίου και Αιόλου), υποστηρίζοντας ότι θα κόψει τη σχετική έγκριση που έχει δοθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Τέλος, αναφερόμενος στις εργασίες της διπλής ανάπλασης στον Ελαιώνα και στη Λ. Αλεξάνδρας, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι εκτός από τον οικολογικό χαρακτήρα της θα δώσει εργασία σε περίπου 2.000 εργαζόμενους.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: