Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Αντιπυρική περίοδος 2008 με απουσίες...

SHARE
Σήμερα 10 Μαιου του σωτήριου έτους 2008, λίγο πριν ξεκίνησει η νέα - και επικίνδυνη - "αντιπυρική" περιόδος, που βρίσκεται άραγε η προετοιμασία της ελληνικής πολιτείας ? Μετά και από το περσινό επώδυνο σκηνικό ?
Όχι απλά δεν αυξήθηκε ο στόλος των πυροσβεστικών αεροπορικών μέσων εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου,παρά τα μεγάλα λόγια μετά την περσινή θερινή τραγωδία αλλά με ένα Καναντέρ λιγότερο (!!) θα δώσουν τη μάχη κατά των πυρκαγιών οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, η ηγεσία του οποίου ελπίζει σε πιο ήπια φαινόμενα, αν και οι μελέτες που έχουν διενεργηθεί είναι τουλάχιστον ανησυχητικές.Ετσι, το μεγάλο βάρος της κατάσβεσης επωμίζονται τα 8 -πλέον- αεροσκάφη CL-415, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν μεγαλύτερες ποσότητες νερού και να κινηθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτητα στα πύρινα μέτωπα σε σχέση με τον προηγούμενο τύπο. Με μεγάλες προσπάθειες των τεχνικών και μηχανικών της Π.Α., έτοιμα να αναλάβουν αποστολή είναι και τα 13 απαρχαιωμένα CL-215.Εν τω μεταξύ και τα προβλεπόμενα κονδύλια από το υπουργείο Εσωτερικών εγκρίθηκαν μόλις πρόσφατα και γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να απορροφηθούν ενώ οι 4.000 κενές οργανικές θέσεις στο Σώμα παραμένουν.Η χώρα 20 μέρες πριν και την ημερολογιακή έναρξη του καλοκαιριού δείχνει πιο απροστάτευτη από ποτέ παρά τις προβλέψεις για "μέγα-πυρκαγιές" και φέτος.
SHARE

Author: verified_user

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: